Хранителни добавки... вече и онлайн!

От: Хранителни добавки... вече и онлайн!

От няколко години вече има формулировка за това какво е порно.

Смятам, че дефиницията на практика достатъчно точно описва какво е това порно.

На тази дефиниция перфектно отговаря всяко трето фолк-парче, та дори и всяко четвърто на Rihanna. Това означава ли, че телевизиите по този начин излъчват порно и нарушават закона?
 
От: Хранителни добавки... вече и онлайн!

Аз съм виждал как по БНТ (Българска национална телевизия) дават истинско порно. Във филма показваха как се снима порно филм - виждаше се как един мъж си развява пениса и как се чука с една жена.

Проблема е, че какво е порно го преценява съда, е на ти (по-горе обясних).
 
От: Хранителни добавки... вече и онлайн!

Съдът не преценява по това, какво обясняваш ти, а по конкретни факти и алинеи. В правото, както и в математиката, между съюзите "и" и "или" има огромна разлика. И щом в дефиницията е залегнало "или", то това де-факто означава, че няма точна формулировка. Може или едното, или другото, а всъщност са доста различни. Едно е да си разтваряш шлифера на улицата, друго е да се държиш сексуално разкрепостено (танцуване и пеене със сексуални и словесни намеци) и трето е XXL. Което и формулирах с едно изречение в първия пост, а петте ти хиляди знака после някак си не успяха да докажат обратното.. Но ми помогнаха да се развеселя, тъй като ме подсетиха за мнението на Марк Твен относно немските писатели :)

Аз съм виждал как по БНТ (Българска национална телевизия) дават истинско порно. Във филма показваха как се снима порно филм - виждаше се как един мъж си развява пениса и как се чука с една жена.

Проблема е, че какво е порно го преценява съда, е на ти (по-горе обясних).
 
Последно редактирано:
От: Хранителни добавки... вече и онлайн!

Ако има други любопитни като мене какво точно е рекъл Г-н Твен за жерманците:
http://www.kombu.de/twain-3.htm

“Whenever the literary German dives into a sentence, that is the last you are going to see of him until he emerges on the other side of his Atlantic with his verb in his mouth.”
 
От: Хранителни добавки... вече и онлайн!

Да не сте почнали да учите и немски :)
Според М.Твен този език не може да се научи дори и за трийсет години :)
 
Последно редактирано:
От: Хранителни добавки... вече и онлайн!

Съдът не преценява по това, какво обясняваш ти, а по конкретни факти и алинеи. В правото, както и в математиката, между съюзите "и" и "или" има огромна разлика. И щом в дефиницията е залегнало "или", то това де-факто означава, че няма точна формулировка.

Аз къде съм казвал, че съдът не преценява по конкретни факти и алинеи? Обаче алинеите могат да се тълкуват различно, защото понятията могат да се тълкуват различно.

А където има запетая това "или" ли е или "и"?

Например "неприличен, неприемлив или несъвместим" как да го разбирам?

Код:
(неприличен AND неприемлив)  OR несъвместим


Код:
неприличен OR неприемлив  OR несъвместим

И като добавим "открито сексуално поведение":


Код:
(неприличен OR неприемлив  OR несъвместим) AND открито_сексуално_поведение

При всички варианти е достатъчно да са изпълнени две условия:
1) Да се изобразява открито сексуално поведение.
2) Това да е несъвместимо с обществения морал.

Какво обаче е обществен морал? Може ли да съществува открито сексуално поведение, което не е несъвместимо с обществения морал?

Според моите представи за обществен морал (т.е. мнението ми за това какво мислят повечето хора, не какво мисля аз по въпроса) всяко открито сексуално поведение, което не включва насилие не е несъвместимо с обществения морал. Обаче според съда може и да не е така.

Според мен всеки, който бъде съден за разпространение на порнография ще бъде осъден (ако има достатъчно доказателства за това). Всеки порнографски материал ще бъде счетен за такъв от съда.

Според мен "половите сношения между лица" няма как да са нещо несъвместимо с обществения морал. Не е възможно да са нещо неприлично. Не е възможно да са нещо неприемливо. Обаче според съда сексът е нещо неморално (например вече са съдени хора за това, че са правили секс срещу заплащане).
 
От: Хранителни добавки... вече и онлайн!

Повечето българи заслужават да живеят поробени от социалистическа държава. Това започна да се случва, социализъма набира сила в Европа...
 
От: Хранителни добавки... вече и онлайн!

28. (нова - ДВ, бр. 38 от 2007 г.) "Порнографски материал" е неприличен, неприемлив или несъвместим с обществения морал материал, който изобразява открито сексуално поведение. За такова се приема поведение, което изразява реални или симулирани полови сношения между лица от същия или различен пол, содомия, мастурбация, сексуален садизъм или мазохизъм, или похотливо показване на половите органи на лице.

Съсредоточи се върху болдваните съюзи. Вариациите, които те позволяват, дотолкова объркват дефиницията, че съвсем спокойно могат да се определят като порнографски материал филми от типа на "Първичен инстинкт" или "Девет седмици и половина". Тази дефиниция позволява да се определи като "порнографски материал" всяка високохудожествена еротика дори. Ерго, тази дефиниция е неточна, неясна и неопределена (което е диаметрално противоположно на, цитирам: "Смятам, че дефиницията на практика достатъчно точно описва какво е това порно."), и тъй като същината на спора отново се отвява в океана от думи, се налага да повторя какво (леко шеговито) твърдя на първа страница на тази тема:

Порното не могат да го разрешат, защото не могат да го формулират.
 
От: Хранителни добавки... вече и онлайн!

Порното не могат да го разрешат, защото не могат да го формулират.
Дяволски си прав. Вече даже не мога и да ти давам репчета. Не може да се формулира, но като стане дума за глоби, бързо отговаряш на дефиницията порно или порнография.

Хепи, не че не са го дефинирали добре, но не знаят кое да подгонят, защото аз лично гледам порно и по Планета. Там е точно цитата "несъвместим с обществения морал материал" , точно със съюза "или", което убий ме даже не знам как успяват да поставят граниза и кой колко е рескрепостен, за да се сравни с морала на друг. Примерно моя морал е доста по различен от този на момиче следващо в семинарията църковно пеене. Което пак поставя много от нас в размисли и страсти.

Преди няколко седмица бях на изложба с еротична тематика, ако не се лъжа такова и предстои скоро....нещо си АРТ беше. Искам да видя това къде се класира, защото според закона е подсъдимо.

И няма нищо, което да "изобразява открито сексуално поведение" от чалгаджиийка пееща за котенцето си, докато се търка в мускулест-тестостеронен тип по потник. Няма да споменават тя как бе облечена. Да кажем, че е възпитана и си е сложила белю поне.
 
От: От: Хранителни добавки... вече и онлайн!

Ерго, тази дефиниция е неточна, неясна и неопределена (което е диаметрално противоположно на, цитирам: "Смятам, че дефиницията на практика достатъчно точно описва какво е това порно.")

Точно защото дефиницията е неясна и неопределена (т.е. твърде широка) смятам, че включва значението на понятието "порно" (в смисъла, в който повечето хора влагат в думата "порно"), като освен това би могла да включва и други неща, които не са "порно" (напр. еротика, чалга и т.н.) в зависимост от тълкуването на съда.

Ако се стигне до съд съдът със сигурност ще приеме за порно както порното, така и някои видове еротика и чалга (за последните две не е много сигурно, но за първото съм сигурен).
 

Горе