Целия сайт се зарежда и като напиша mail.site.com

tipto

Active Member
Може да не съм се изразил правилно, но случайно видях в индекса на гоогле няколко страници на сайта ми започват с mail.site.com и след това пробвах и наистина няма значение дали пиша името на сайта site.com или mail.site.com влизам и по двата начина и виждам едно и също съдържание.

Не ги разбирам нещата и фирмения сайт не съм го правил аз но мисля, че не е нормално това може ли да ми дадете някакъв съвет или как да оправя това нещо.

Само да допълня сайта е къстъм CMS система ако това има някакво значение.
 
Последно редактирано:
Ако не е сложно може ли точно какво да добавя в htaccess или нещо друго да направя.

Просто случайно го забелязах това и то в индекса на гоогле и ми направи впечатление, затова се допитах в форума все пак тука има специалисти а аз съм босичък и с основни познания.
 
Този mail е съществуваш събдомейн от дървото или просто е кофти конфигурирано. Според мен ако няма съществуваща такава директория, то определено е при конфигурирането на адресите. Според мен е редно да се свържеш с хоста, защото дори и да редирекнеш това се използва за мейлите (дефолтно така идва).
 
На споделен хостинг съм в name cheap , сега на тия как да им обясня проблема като не знам точната терминология :D
 
Влизаш в Zone Editor на cPanel, избираш домейна и махаш записа mail.site.com, би трябвало да е от тип CNAME.
 
Не бутай нищо в DNS зоната в cPanel. Принципно cPanel са решили да го направят идиотоустойчиво и по-лесно за крайния потребител. mail.domain.com е CNAME запис към domain.com - разбирай еднакъв запис. Повечето mail клиенти като MS outlook и прочие по подразбиране използват mail.domain.com за входящ и изходящ сървър при настройка примерно на [email protected]. За да не се чуди потребителя има ли такъв поддомейн, няма ли, от cPanel са решили да го създават автоматично, като "синоним" на основния домейн, за да са сигурни, че дори и да преместиш акаунта на dedicated IP - автономен IP адрес, пак ще имаш такъв поддомейн, който да сочи на правилното място.

За да си решиш проблема просто ползвай следния код в .htaccess

Код:
RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^mail\.s1y\.eu$ [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://s1y.eu/$1 [R=301,L]
 
Може също така в DNS записите ти да са пренасочени всички поддомейни към основния ти сайт. Просто опитай да отвориш друг случаен поддомейн и виж дали се отваря сайта ти!
 
Иди в мейл акаунтите си и виж правилния път към тях, защото в даден момент ще ти трябват евентуално, а е хубаво да си ги ползваш. Може да са с друго име реално пред домейна. Но, ако са със същото и все още не си конфигурирал пощата си към домейна и пренасочиш с 301 само заради търсачките, тогава ти самия също няма да ползваш този ресурс и ще бъдеш пренасочван чрез httpaccess правилото. Настрой си един акаунт за ползване поне, както трябва и си запомни как да го достъпваш оттук нататък. Резултатите в търсачките не се обновяват на секундата, т.е. това което промениш сега може да чакаш няколко дни, що се касае за поддомейни. Може да се получи и с robots текст документа, но той по-скоро е препоръчителен за индекс ботовете. В конзолата на Google Webmaster Tool би трябвало да намериш препоръки, разгледай я за нотификации.
 
Последно редактирано:
Направих това което ме посъветва @s1yf0x и нещата заспаха thanks :) .

@TheCrazyBastard за достъп до мейлите използвам site.com:2095 и готово ;)

Най интересното което се питам дали чичо вижда нещата като дублирано съдържание все пак като напиша в търсачката:

site:mail.site.com

site:site.com

излизат еднакъв брой индексирани страници и при двата случая.
 
Да. Вижда ги като дублирано съдържание. cPanel не мислят особенно за подобни странични ефекти и това води до проблеми в индексирането....
 

Горе