Честит ни Шенген

Браво на румънците, явно са доста по-умни от нас!

Че не са по-умни, ясно отсекъде, но ПО-ХИТРИ - определено. Тях баш им дреме, те не са външна граница, и точно за това те ще имат шенгенот, а ние - не. В момента точно това се цели, да бъдем разграничени по някакви показатели, че да имат повод после като ни обявят новинката ;)
Ама няя как да го захапете това, щото сте се назобмили, като зайци с моркови 😆
 
И без да го казваш се подразбира, не си успял да развиеш бизнеса и виновни били ЕС и койт са сетиш, само не и ти самия. Без да се замислям от личния ми кръг в момента се сещам за поне 5 човека, които имат собствени бизнеси и правят над 10-20к на месец, без схеми, драми и без да са от "определените хора". Единия е точно с онлайн магазини, други с маркетинг, търговия и тн.
10 години щом е работил знаич все донякъде се е развил ;)
Ти как си представяш свободния пазар, всеки си прай кот му е кеф? Е тука също показваш, че не разбираш базови неща пък си бил успешен в търговията.

За трети път ще питам, надявам се вече да схванеш. Правиш ли разлика между надценка над производствената цена и разходите ти за продукта и цена която е под производствената и реално работиш на загуба? При второто убиваш всяка конкуренция щото никой не може си позволи тия цени (ставаш монополист), загубите не те интересуват щот бай Си ти ги покрива за да води търговска война. И като ги оставим да си веят коня, ще фалират ЕС фирми и ще страда икономиката, а от там и всички ние. Та за тва са тее регулации и мита, пазим си хляба и икономиката, както всяка нормална друга страна.
Е със сигурност не си го представям когато не ми харесват цените на някого да си измислям закони за да го смажа. Ясно е, че свободния европейски пазар е свободен само когато на ес им е кеф. ;)
Предпочитам Street Fighter.
Има и Street Fighter всичките и версии. Реално може да са хиляди игри в един съндък.
 
Коцето вече е като "една съседка каза".
Ама, разбира се, че само ти имаш право да споделяш личните си впечатления и да ни ги сервираш като представителна извадка. ;)
 
Въпросът е за лева
 
Джендо не е, старо име е.
Иначе може да се добави, например Еврослав
Еврослав Ваксиомиров, виж колко е звучно.

А, иначе тук уж има хора с възможности, такъв въпрос за смяна на националната валута е просто задължително да бъде подложен на референдум. Май-малкото за да се види реално, какъв процент ще подкрепя подменянето на лева с евро.
Според мен лева, ще спечели с над 70%,може би 80%.
За мен няма необходимост от икономическа гледна точка лева да бъде сменен с еврото. Прави се от предимно идеологическа причина. Тук се цели уеднаквяване. Проблема на България, обаче е, че това е една от най-малките държави в Европа, а и и сега е със доста смесено население. И глобализацията и в каквито и да е насоки е срещу хората в самата България. Поне на теория и с тия фактори, които засегнах България би трябвало да е една от първите държави, които да бъдат асимилирани и размити.
 
🤣 🤣 🤣

Големите постижения след 1989 с Лора Крумова

Много било важно да получаваме ообрение от чужбина 😆 😆 😆

Яко пропаганда... дори направили списък от 10 постижения да бъдат гласувани с смс-та.

Монката паси яко се пъне... България на 3 океана ( негови думи )


Хахаха Мануела Малеева се жали как трябвало да пътува с два паспоррат и визи през соца....

Калин Сърменов как ги насра весело и цялата групичко гледат опулени Лорката не може смогне да му вземе думата 😆
 
Последно редактирано:
В мемето се визира джендър и вероятно би трябвало да бъде Дженди ;)
Да бе, ясно, Дженди е много по добро и на място, а и прави асоциация с денди
 
Е със сигурност не си го представям когато не ми харесват цените на някого да си измислям закони за да го смажа. Ясно е, че свободния европейски пазар е свободен само когато на ес им е кеф.
Тц, ясно е че явно немаш представа как работи свободния пазар, от там идва объркването ти.


Ама, разбира се, че само ти имаш право да споделяш личните си впечатления и да ни ги сервираш като представителна извадка.
Мойто лично впечатление е, че Ирландия не е в Шенген... ма всеки има право да си казва впечатлението, димакрация.
 
И с еврото като с истинския (сухопътен) Шенген. Нема го бъде в обозримо бъдеще. :)


1713771836848.png
 
Ирландия не е в Шенген ама то нашето Коце и то като Бареков...не мисли много понякога. :) Още помня как ходеше над циганската махала в горичката над Владиславово (Варна) да търси цигани за да си прави снимки как се бори с незаконната сеч, търсейки шум около себе си. Като Марешки най-сетне влезе политиката след не помня колко години опити - взе, че се скара и с него, та дори изяде и един в лицето пред една пицария.
Румънците дърпат напред, ние тъпчем на едно и също място. Еврозона/евро няма да видим и 2025та това става все по-ясно, а за Шенген...евентуално може да влезем с румънците. Докато си играем на избори, "радваме" се на висока инфлация, банките помпят имотния балон в страната, нещата ще стоят така - в застой, пътищата ще продължават да се разбиват, инфраструктура и проекти няма да се реализират, положителни промени по отношение контрол и качество на обществени услуги няма да има и така...Чакаме синовете и дъщерите на Костадин и Пеевски да поемат щафетата един ден.

В Ирландия няколко дни се позастоях по случай празника на Св. Патрик в едно малко градче на около 80-100км от Дъблин. Имаха една катедрала, до която имаше табела, че събират пари за ремонта й (не изглеждаше да е в лошо състояние, но това не означава, че трябва да се чака да се превръща в развалина). Градчето бе с 27 000 жителя, а бяха събрали над 8 милиона евро. Няма фабрики в района, предимно ферми бяха наоколо и един светофар в града (иначе имаха хипермаркети в покрайнините колкото искате). Цареше спокойствие там. Вечер ресторантите и заведенията се пукаха по шевовете, но нямаше пияници да викат и пи*аят по улиците. Сутрин се минаваше с машини като тези за почистване на подове в моловете по тротоарите навън. Всичко бе чисто и спретнато.
 
Мрън, мрън, мрън, а всъщност Шенген беше само въпрос на топки от страна на ПтП и Другите Боклуци (ДБ). Колкото до европейското ни бъдеще при запазване на националната валута, ей ви го на поляка да ви каже:

1713779561553.png
 

Горе