Четете ли нюзлетъри?

bluefighter

Active Member
Здравейте,

наскоро стартирахме нюзлетър на български език, като идеята е: Веднъж седмично изпращаме нюзлетър, пълен с умни четива и препоръки! (копирах го от описанието на нюзлетъра ни).

Вече написахме 7 броя, като всеки брой ни отнема по 7-8 часа работа. Идеята е, че цялото съдържание на проекта се разпространява само по имейл.

Проблемът е, че не успяваме да го промотираме добре :( Повечето ни абонати не разбират за какво става въпрос.

Исках да открия обратна връзка относно това дали вие четете нюзлетъри?

Без да крия, целта на темата е и да промотирам нюзлетъра.
 

Victor R

Well-Known Member
Аз лично чета само продуктови такива и само за софтуерни продукти или онлайн услуги, които активно ползвам. Т.е. нововъведения, промяна в условия и тн. Ако идват по-често от веднъж месечно трябва или да са ми много важни, или бих се отписал.
 

dreambench

Well-Known Member
Почти никога. За новини преглеждам няколко сайта всяка сутрин. Ако ме интересува съдържание, ще го търся в съответния сайт. Имейл ползвам за комуникация с клиенти и да следя поръчки / абонаменти към разни услуги.

И на мен ми е интересно дали някой ползва тези форми по сайтовете с едно имейл поле, което всички клиенти много държат да го има :)
Всичките нюзлетъри, които съм получавал, са били основно спам след някоя поръчка или регистрация някъде.
 

Blinky

Owner
Аз чета също. За маркетинг, девелопинг, а едно време бях голям фен на афилиейт маркетинг нюзлетърите, защото освен някакви типсове и трикове споделяха и за някакви хора в дадени ниши, правещи по 5 цифрени суми на месец. Бяха много мотивиращи.
 

deffnews

Well-Known Member
Чета, ако е акуратно и ми съвпада с интересите. Понякога чета и такива, които не са, щото пък може да научиш нещо ново или пък просто да ти даде идея как да доразвиеш нещо твое. И въобще като цяло ми липстват по-старите и традиционни неща.
 

bluefighter

Active Member
Благодаря ви за обратната връзка.

Може би трябва да сегментираме нашия нюзлетър по-добре.
 
Не. Не ми допада факта, че трябва да имам непрочетени съобщения, които в даден момент ще изчезнат, тъй като ще бъдат затрупани от нови такива. Искам да мога да ги чета, когато аз намеря за добре, без да ми свети иконата за известия. Поради тази причина използвам Feedly (наследника на Google Reader). Абонирам се за темите, които искам и виждам заглавията и част от текста и ако ме заинтригува, тогава прочитам останалата част.
 

deffnews

Well-Known Member
Да добавя нещо около темата, но не точно. Понеже котката ме събуди и явно тази нощ няма да се спи. Аз като отдавна мързелив онлайн потребител съм задал на гугъл да ми показва персонализирани реклами и новини, като най-вече ме интересуват спортни и за дрехи/обувки, както и IT. Това, кеото е дал @bluefighter ми се струва, че показва едно нещо, което си го мисля и то си е въобще така в живота, а в случая в онлайн живота - превъртат се нещата и това, което е било популярно преди години пак се връща на мода, само че по различен начин и за по-тесен кръг. На мен ми липсват класическите php форуми, този все още е някакъв такъв. Масовката и особено всяко следващо поколение се преориентира към флаш инфромация от различен тип.
 

$INeed$

Well-Known Member
Идват ми някакви, къде съм се записал къде не. Като цяло чета само тия от Джасмина. Хахаха.

Покрай някой друг събсрайб те добавят в още няколко мейлинг листи. И няма нужда да се добавяш, скоро желаният нюзлетър ще те намери.
 

Green Bars

Well-Known Member
Преглеждам само продуктов нюзлетър, и то само от 2-3 сайта, които ме интересуват ако се пусне нещо на промоция
 

Горе