Четири пъти повече обществен Wi-Fi до 4 години

От: От: Четири пъти повече обществен Wi-Fi до 4 години

всичко това за бизнес идеята е много хубаво, но нали се сещате, че няма как да стане защото:
1. за да се изгради такава инфраструктура (хиляди ВИФИ точки) са нужни много време и още повече пари.
2. в момента в който мобилните оператори почнат да предлагат нормални цени за 3Г нет горното просто умира. (под нормални цени разбирам 20 лв/месец = 300 мин и 1000 СМС (към вс. мрежи) / 500 Мб трафик ( без ограничение на 3Г скорост за всичките МБ))
Според мен не са нужни хиляди ВИФИ точки примерно с 5-10 точки на възлови места в града биха понасъбрали доста хора. Примерно на едно място на ден минават хиляди хора и още толкова седят и чакат някои друг. Примерно около 300-400 човека от тях използват вифи точката ти ? И така на останалите места и общо се насаберът 1500-2000 използвания които минават през твои homepage ? До тук добре но как се монетизира такъв homepage с директна реклама ми е много съмнително някои да заплати или да сложиш adsense и да чакаш на кликове ... умряла работа.
 
От: Четири пъти повече обществен Wi-Fi до 4 години

хубаво ще да е нещото, което ще ни метне много напред в еволюцията, даже съм на мнение, че това е по-добре да съществува от скапаните ни зле управлявани железници. така във всеки един момент всеки ще има инфо за това, което търси и всичко ще е идея по-лесно. сметките могат да се плащат веднага, баланса на сметките да се вижда веднага, поръчки може да се правят, както за храна, така и за всичко. ще отвори много икономиката. но защо, като нема далавера ще си кажат повечето генийчета. ;)
 

Горе