Чудя се

buffu

Member
Здравейте,
Тъй като имам сайт за GSM,в него има игри програми теми видео и др.
Чудя се дали си хоствам нещата в моя сървър( направо на хостинга ) или да си ги хоствам в датата.Питам защото тези от НСБОП си търсят "клиента"
Преди време бях решил да си ги хоствам в датата,но след като видях какви проблеми,имат се отказах.И сега съм пред тази дилема.
 
Ами не се занимавай с незаконни неща и няма да се чудиш.
 
Здрасти и добре си ни дошъл :).
Аз лично бих ги хоствал на чужда сървър, но е хубаво да видиш за такъв какъвто ти отговаря на условията. Примерно - за твоят тип дейност.

Вече зависи дали са авторски или пиратски, да знаеш че с пиратските ще си навлечеш ядове. Докато с тези които сам си имаш с права и т.н. ще може да се хостваш почти навсякъде.

Успехи. :)
 
Последно редактирано:
Също така mobile-shark.com е вече закрит( доколкото знам защото домейна е купен от някоя си чужда фирма) но има сайтове на 2 години които още стоят,пак на такава тематика са.Tези игри/програми/теми/и др. със сигурност са на чужди фирми а не български.Даже не се знае коя е фирмата-производител( освен ако не отвориш играта да я играеш)
И например fresh.bg изобщо имат ли лиценз да продават тези приложения ?
Да припомня по никакъв начин не се опитвам да печеля пари от тези неща!( като например фреш.бг )
P.S Blinky момче съм ;)
 
Сору, бате. Не ме бива да оцелвам.:) Едитнах се.:)

Аааа, и не само примерно някакви колеги на баща ми пропищаха че започнаха да им искат пари за теглените материали, независимо че не са платили грам за тях. Печелбарство бате - тук е така. И арената беше (ако все още не е) такава мизерия. И май за арената стана дума, беше ме попитал дали са платени и аз му казах че незнам, но се сетих че са го правили и пак могат да го направят - големи олигофрени, а да не споменавам за доставчиците им. :)

А за fresh.bg не съм много сигурен че са техни, най-малкото не видях да пише че са авторски и са защитени от пиратство, даже и в общите условия не се споменава. Само те си знаят, бате.:)
 
Т.е aко не се опитвам да печеля пари от дадени материали всичко може да е ОК ? :)
 
Т.е aко не се опитвам да печеля пари от дадени материали всичко може да е ОК ? :)
Незнам, поскоро пробвай с дифиницията: Тук свичко се купува и ако не става с пари става с повече пари.:)

Незнам какво да ти кажа, странно е. И не само това в бг нета. :wink:
 
Чуждите материали нямаш право да ги предлагаш по никакъв начин, нито да ги продаваш, нито да ги подаряваш, радвай им се удома и толкова ;)
 
Кой казал че точно чуждите работи нямам право да ги продавам да ги разпространявам ? Може да са безплатни,може пък да са български ;)
Но засега май си оставам в датата :)
 
сега ето ти един сайт с 10 000 книги. Всичките са пиратски.
www.gigapedia.com
Никой не го пипа. Защо ли?

Първо сайта не привлича ничие внимание.
Прилича на афилиеицки сайт на Амазон с реклама и ревю на книгите без никакви връзки за сваляне.
Когато се регистрираш обаче имаш линкс за всичко
Второ
Защото книгите са в www.rapidshare.com, в www.mihd.net etc
TRETO
LINK ANONYMIZER(www.xinio.info)
Ако материалите ти са на file share server никой не може да ти направи нищо
Препоръчвам да не ползваш неизвестни servers, които трият файловете дори след 2-3 дни без регистрирано сваляне.
в www.mihd.net не ги трият никога.
В rapidshare.com рядко
 
Последно редактирано:
До 1 MB ще си ги хоствам в сайта,пък ако имам проблеми с НСБОП ще преместя сайта на чуждестранен сървър.
Все пак не става въпрос за някви 1 GB -байтови файлове,най-често те са от 20 КВ до 2 МВ...и най-важното не се опитвам да печеля пари от тях ;) ( както правят fresh.bg )
 
Недей гледа другите , гледаи себе си , защото може да изгърмиш като поредния бушон срещу пиратското съдържание. Големите сайтове имат пари , могат да се оправят , без значение дали са качени файловете на техен server или някъде другаде. Преди половин година получихме мейл от хостинг фирмата , че ГДБОБ ще правят проверка на сървърите им и да махнем "ненужното" . Всеки си пази клиентите , но и ченгенцата трябва да предоставят резултати от "дейноста си " . Затова data.bg стой с толкова нелицензиран софт при нея , hit.bg също а пък мишоците гърмят. В твоята ниша виж руснаците какво са направили , накачулили са кракнат софт но имат клауза да се изтрие в срок от 24 4аса , изтелгянето е само да се види функционалността на програмата(с образователна цел).
 
Да, опредлено тези сайтове действат с някакъв гръб, бил той финансов или връзкарски, адвокатски - факт е че оспяват да оцеляват. А това с малките сайтове е трудно постижимо - осебенно ако зад тях не седи голямо име или фирма. И efond е прав, улитат малките, за т. нар. - "отчитане на дейснот":)

Просто каквото и да правиш - бъди с тази мисъл, все пак говориме за БГ - законите за едните, не са като за другите. А и отделна - неяснотийте там (в регулиране на мрежата) не са много читави и добре структурирани. И това позволява малко или малко да има анархия и неоправдани.:)
 

Горе