Шантав начин за реклама.

DEATH

Member
Ако живееш в САЩ или друг развита държава този начин за реклама би бил до някаде успешен, но в България е безсмислено.

chevvy.jpg
img-4.jpg
29.95$
 
Todor каза:
Зависи пример: Ако видиш много яко тунингована кола и си викаш тоя пич къде са мъ я направили толкова добре отговора може да се крие на лепенка със сайта на задното стъкло:)

В различни случай това е може да се окаже добър метод (ако имаш хубава кола която да превлича внимание) иначе може да си платиш за 1 месец и да облепиш някой автобус с реклами.
Вчера слушах по някой ТВ канал, че Гърците яко затластявали. 1 автобус облепен с hoodia по централна линия на Атина и си готов :)
 
Става и у нас

Аз лично не съм използвал стикери за кола, но имам познати, които го правят и твърдят, че резултатите са много добри. Само един пример: пицариите Don Vito.
 
Абе и на мен ми се въртят такива идей за да си надраскам колата с името на форума. Ама тугава ще трябва да карам бавно за да се вижда надписа. :)

Иначе си има свойте предимства това. Аз лично обещавам че ако удариме 1 500 реални члено, ще си го драсна на колата - това е истина, батенца. :lol:
 
Имам една идея с стикери за кола. Но сега празници не мога да действам. След нова година ще действам :) и ще споделя с вас. Да видим как ще стане резултати. Аз имам две коли и ще намеря още няколко приятели с коли. Да има по добре резултат. :twisted:
 
Аз трябва да си направя няколко "визитки" с адреса на блога и да мина през няколко пункта на ЕФУ в няколко града :D ... или по скоро няколко хиляди лепенки и да се поръчват от блога безплатно .... в интерес на истина вариантите за външна реклама са много ... може да платите на някои да носи един месец татуировка на челото си примерно ... доста собственици на "Голф" членове на форума vwclub-bg.org имат лепенки по колите си с адреса на форума ....
 
И аз мисля да плесна един як стикер на голфа. :) На форума, ще стане брутал, но си мисля че ще е добра офлайн реклама - ще видя какво може да се измисли по въпроса. Даже си мислиме да раздадеме на членовете му. Админите как мислят?

Иначе и аз имам регистрация в този форум, един от админите ме покани и влизам чат пат, и наистина има доста такива стикери по колите от марката WV. :wink:
 
Копнато от форума на редакторите на старт.бг
Код:
Ако имате желанието да поставите рекламни надписи върху автромобила си трябва да знаете какви са изискванията на КАТ.
Има специална разпоредба за рекламните надписи и стикери върху автомобилите.

Ето и изискванията на КАТ както и необходимите документи които трябва да представите, за да ви издадат разрешение за поставяне на рекламни надписи и стикери върху автомобила и за смяна на талона на автомобила ( задължително в талона трябва да е записано, че автомобила е с "рекламни надписи". В противен случаи при проверка от КАТ се налагат административни наказания).
- молба свободен текст до началника на КАТ-СДВР от лицето което иска поставянето на рекламните надписи и стикери ( копие + оригинал)

- договор между възложителя на рекламата (Инвестор.БГ АД) и изпълнителя (в случая собственика на автомобила) копие + оригинал

- удостоверение за съдебна регистрация на фирмата рекламодател ( копие)

- удостоверение за регистрирана търговска марка (копие +оригинал) това в случай, че фирмата рекламодател има запазена марка на логото си се разрешава изписването с латински букви (напр. Start.bg), ako в момента тече процедура за издаване на запазена марка или няма такава, задалжително се изписва под латинския надпис с четливи букви на български език логото.

- удостоверение по БУЛСТАТ (копие + оригинал)

- 3 броя листа със снимки как ще изглежда колата с надписите ( правят се по следния начин: ксерокопирате снимките и ги налагате на нов лист по две снимки една над друга, по сащия начин и на гърба на листа - другите две страни на колата. Така беше в нашия случай, ако сте решили да поставяте надписи само на едната страна на автомобила ксерокопирата само тази страна)

- ако броя на автомобилите е повече от един се прилага опис на броя им и техни снимки как ще изглеждат с надписите

ЗАБРАНЕНО Е ПОСТАВЯНЕТО НА РЕКЛАМНИ НАДПИСИ И СТИКЕРИ ВЪРХУ СТЪКЛАТА, ФАРОВЕТЕ И СТОПОВЕТЕ НА АВТОМОБИЛИТЕ !!!!!!!

Всички тези документи се представят на КАТ за одобрение. Решение по въпроса се дава след 3 работни дни.
Докато не ви разрешат от КАТ не се облепва колата със стикери, защото ако ви откажат ще ви накарат да разлепите стикерите.

Такси от КАТ за разглеждане на документите не се вземат.
 
От: Шантав начин за реклама.

Е, то за това си има специална част от рекламата - транспортна реклама. И за това се брандират камиони, разносвачи и прочие (видимост много, цена малка). Същата работа като униформите на служителите или табелата над магазина/ресторанта/банката. Като билборд, ама дълготрайно и евентално подвижно.

За лична кола това точно би имало ефект на места с много и дълъг трафик. Ако ти е нещо нормално да пътуваш до работа 3 часа в нещо почти като задръстване, естествено ще зяпаш тоя пред тебе. Ако много хора имат интернет в колата, що не...
Иначе cross-media рекламата е сериозна загуба на пари, акос е налага да плащаш за нея.

освен с лепенки по колите, може със спрейове да се правят графити по стените, да се лепят плакати или да се раздават листовки... общо взето зависи от сайта
Сещаш ли се как се отразява ацетона от спрейа на лака (и водоустойчивостта на метала, който всъщност защитава)? Сериозно като се прави се сваля боята и след операцията се лакира пак отгоре. И със стикери даже, като ги махнеш си за пребоядисване (а те все пак се скапват с времето от слънцето и водата).
 
Последно редактирано:
От: Шантав начин за реклама.

дам дам тия рекламни кампании са си адски претенциозни специално за леките автомобили... трябва зверски маркетингов анализ преди да се решение за такъв вид реклама...
 
От: Шантав начин за реклама.

Преди накарах едно момиче да заснеме следната снимка:

 
От: Шантав начин за реклама.

щом за банери на колите има такава сложна разрешителна процедура от КАТ може просто да щампирате по една тениска
или и за това се изисква регистрирана марка и договори и снимки на тениската :lol:
 
От: Шантав начин за реклама.

Щом става дума за тениска , аз си направих на моя форум
поръчах си я от нета от бг сайт - "sedem bg" след 7 дена ми
я доставиха !! :D:D:D

 
От: От: Шантав начин за реклама.

щом за банери на колите има такава сложна разрешителна процедура от КАТ може просто да щампирате по една тениска
или и за това се изисква регистрирана марка и договори и снимки на тениската :lol:
Ми аз т'ва правя. Като се опарича ще почна да раздавам безплатни тениски на лоялните потребители (остава да измисля и як дизайн, дето да ги накара да ги носят...).

Вече не е проблем се "стикират" средствата за масов градски транспорт като автобуси, маршрутки, трамваи и т.н. Е, тарифите не са за нашего брата, разбира се. Покарай пренасищането на традиционните медии, се отваря все повече пазара на ambient реклама.

P.S. нокътя е як :)
 
От: От: Шантав начин за реклама.

Щом става дума за тениска , аз си направих на моя форум
поръчах си я от нета от бг сайт - "sedem bg" след 7 дена ми
я доставиха !! :D:D:D

Колко парички с всичко. А седем си пуснаха и аф. програма: Партньорска програма от Sedem.bg

Потенциял са си. Евалата бате. ;)
 
От: Шантав начин за реклама.

ехе Бях виждал интересна реклама в русе по блоковете написано със сптрей www.vlez.com а сега дори и сайта не съществува а още надписите на сайта са по блоковете а също така я гледах и в гр.Обнова където спират автобусите за 15 минути почивка . и тогава когато гледах рекламата бях влязъл в сайта и да проверя точно какво предлагат и каква посещаемост имат и ако не ме лъже памета имаха около 10-30 посещения на ден.

P.S.
Най -добрата реклама за интернет сайт е реклама в интернет
 

Горе