Щатите още по-зле

От: Re: Щатите още по-зле

Дам съгласен съм, за Хамериканците е табу въвеждането на златния стандрт - поне тука ще си го въведем, само cool да иска малки суми за опериране на златните депозити :D
 
От: От: Щатите още по-зле

Предлагам отсега нататък, който плаща за услуги във форума, да доказва 100% златно покритие на парите си с депозит на злато при Coolice.
:D:D:D :D:D
Важно е да се почне от някъде
 
по принцип на бързо ще напиша че ми се натрупаха други задачки... значи ако някои разчита че ще взима държвана пенсия да знаете че на всякъде системта е такава че човек да е беден накрая... затова трябва от рано да се мислят вариянти и да се трупат активи :)

ПП за златото не че ще стане така в пазара :) но се радвам се че ми имате такова доверие ще се старая да си го запазя :)
 
От: Щатите още по-зле

Ей, клипчето във вбокса беше много интересно. Създаване на пари от нищото. А тук в България, модела същият ли е ? Това до някъде дава отговор на това какво е инфлация ? Сегашните ми възгледи са следните : печатат се повече пари, отколкото е било нужно, похарчени са, а е изработено по малко ? или не съм прав?!
 
От: Щатите още по-зле

Сегашните ми възгледи са следните : печатат се повече пари, отколкото е било нужно, похарчени са, а е изработено по малко ? или не съм прав?!
Последното е.
 
От: Щатите още по-зле

Модела е такъв във всяка капиталистическа странна. Ами като имаш пари в повече - имаш по-голям разполагаем доход и си купуваш по хубави и качествни цени, това е ако си само ти. Но ако вкараме съвкупно милиони теглят кредити, понеже парите в обръщение са повече, това вдига и цените. При нас е малко по различно имам си валутен борд, има сериозно изксвания за отпускане на кредити и като цяло инфлацията се контролира. Сега се печатат пари, за запълване на дефиците и разплащане на дълове. Това води до обезценка на нац. валута а тя до инфлация. А иначе отпусните кредити за домакиснтва се харчат повече за купуване на по скъпи неща или по-вече неща от които нямат нужда сега, а трябва да се влгат в неща които с която помощ намалява задълженията им и целта е да не се влиза в нов дълг.
 
От: Щатите още по-зле

Краят му се вижда, само кое предложение ще приемат е интересно, но щом финансовите пазари и акциите влизат на скорост с ъп от 1%, значи новините са добри - ако някой иска на живо - http://live.reuters.com/Event/US_Debt_Crisis
 
От: Щатите още по-зле

Аз до сега гледах репортажи по CNN, чак понеделник вечерта тяхно време ще се знае дали всичко е минало.
 
От: Щатите още по-зле

Рано или късно империята ще рухне.

Но едно ми е чудно и ако може някой по-запознат да ми разясни. На кой дължат пари САЩ и въобще има ли някоя "бяла" държава, която да няма външен дълг?
 
От: Щатите още по-зле

Ето 25-те най-големи кредитори на УСА http://banks.dir.bg/2011/07/27/news9142231.html + безчетен брой по-малки частни кредитори.

Няма бяла държава, която да няма външен дълг, както днес казал Путкин - УСА са паразити на световната икономика, живеят върху кредити и акумулират големи дългове, техните проблеми рефлектират глобална икономика. Пренасят своите проблеми върху световната икономика
 
От: Щатите още по-зле

Китай има най-големи вземания от САЩ с американски дългови книжа за близо 1,16 трилиона долара.
Това е интересно. Добре, че е комунизма да се крепи капитализма :D
 
От: Щатите още по-зле

Бе то добре че Амирканците след паденето на комузима, аутсорснаха всичко там, че да ги вдигне ама и това им бе най-голямата грешка - та и затова са на този хал сега.
 
От: Щатите още по-зле

САЩ са паразит в световната икономика, рече Путин

Руският премиер Владимир Путин определи САЩ като „паразит” върху световната икономика по време на реч в младежки лагер край езерото Селигер.
"САЩ прехвърля тежестта на отговорността върху други държави и в известен смисъл действа като паразит”, отбеляза Путин, цитиран от АП.

Същевременно руският премиер обяви, че подкрепя идеята за сливане на Русия и Беларус, предаде Ройтерс.
В речта си пред младежкия лагер той заяви, че връщането към "единство в съветски стил е възможно, желателно изависи изцяло от волята на народа на Беларус".

...............

Товя юдейско копеленце Путкин иска да яде дървото и ще го изяде...

Преди две години с Грузия му се размина но следващия път едва ли

Разполагаме щита над Полша и Румъния, приемаме Грузия в НАТО и бой по руската хазарска измет:twisted:
 
От: Re: Щатите още по-зле

значи ако някои разчита че ще взима държвана пенсия да знаете че на всякъде системта е такава че човек да е беден накрая... затова трябва от рано да се мислят вариянти и да се трупат активи :)
Точно така. Никакво доверие на държава и работодател.
Every man for himself!
 

Горе