23 евро е на месец , не се цигани за толкова, всичко което си виждал от мен направено е с тази версия за 23 евро. Много добре знаеш какви чудеса съм направил, включително и бъдещите проекти.На мен тези дни чат джипити директно ми каза, че на безплатната версия няма да може да ми свърши работа и да мина на платен план.
Кодекс е включен в цената реално захлебваш два агента.На мен тези дни чат джипити директно ми каза, че на безплатната версия няма да може да ми свърши работа и да мина на платен план.
Аз го ползвам рядко. За колата, за някой сайт нещо да ми направи. Като цяло 3-4 пъти в месеца и нямам нужда от абонамент.23 евро е на месец , не се цигани за толкова, всичко което си виждал от мен направено е с тази версия за 23 евро. Много добре знаеш какви чудеса съм направил, включително и бъдещите проекти.
грешка, грешка, голяма грееешка .... слушал си песента , ползвай го по предназначение , а не за коли моли, жени.....Аз го ползвам рядко. За колата, за някой сайт нещо да ми направи. Като цяло 3-4 пъти в месеца и нямам нужда от абонамент.
Пробвай тогава евтиния план 7 паунда там 9 евро май се падат. За 10на задачи на месец става..Аз го ползвам рядко. За колата, за някой сайт нещо да ми направи. Като цяло 3-4 пъти в месеца и нямам нужда от абонамент.
А как мислите Има ли нарочно "орязване" на качеството в AI моделите с времето?
Имам чувството, че доста модели нарочно влошават някои параметри с времето, за да ни принудят да плащаме повече за премиум абонаменти. Не знам дали е параноя или реален феномен, но опитът ми многократно го потвърждава.
Класически пример: ползвам определен модел за дадена задача и резултатът излиза перфектен. Месец по-късно пускам същия промпт за подобна задача — и резултатът е трагичен, все едно модела изобщо не разбира какво искам. Друг път е обратното — преди ми е трябвала сложна, добре изпипана подкана, за да получа прилично качество, а сега същата задача се решава с напълно елементарен промпт. Сякаш моделите се "клатят" нагоре-надолу без видима причина, а не просто стабилно се подобряват с времето, както би трябвало да очакваме.
Любопитно ми е дали и други хора са забелязали подобна непостоянност, или просто аз имам лош късмет с промптите.
Другото, което прави силно впечатление, е колко бързо китайските модели наваксват и дори изпреварват в определени области — видеата им стават все по-впечатляващи и реалистични. От страна на Google нещата вървят сериозно напред с Veo 3, а и новият Gemini, който се справя отлично с генерирането на видео съдържание.
Google буквално е залял пазара с инструменти — толкова много различни продукти за толкова много различни типове работа, че имаш чувството, че трябва докторантура само за да се ориентираш кое за какво служи. Vertex AI, Google Labs — там са събрани повечето от тях, но съм сигурен, че огромна част от хората дори не подозират колко много отделни инструменти е пуснал Google. Лесно се обърква човек.
Между другото, ползвам Google Antigravity и реално сме се превърнали в партньори — казвам му какво искам да се направи, а той сам рови, програмира, проверява и създава автоматизации.
Един ден ще стана и той ще е свършил цялата работа преди съм си изпил кафето, не знам дали е хубаво или лошо това, но знам, че идва скоро, абе направо си е дошло.
при мен яде токени GPT само когато го пускам под SSH в Codex , всичко останало съм го правил без Codex. Вярно е измъчих се 1 година с пренасяне на код и файлове , но пък създадох нещо което рядко се вижда.Е то толкова маймуни на клона няма начин да не се срине.
През API яде токени като лудо особено за новия модел image2 за картинки конкретно, решението е да му се слага ограничения и да му се пускат по малко парички и всеки месец да се проверяват контролите, че е много палав обича да си на автоматично презареждане на средства.
Гошко е по-евтин в тва отношение, ще видим отговора му с image3.
Image2 обаче трябва да призная, че за сега няма нещо по-добро за картинки, и какво ли не сглобява на професионално ниво.
не разбира се ... не следиш трендаClaude code не е ли по-добре от Codex?
смяната на моделите тотално обърква всеки разработчик. Всеки модел си има собствен стил на работа , аз примерно съм му свикнал на GPT както и GPT ми е свикнал на моя характер и метод на работа. Точно това си говорих вчера с GPTМоже да пробвате и Composer през Grok. Превключва се модела с /model. Пробвам го с един малък проект и се справя много добре. Прикачената книжка е генерирана с него.
Следя го, но по скоро за изображения и там между другото GPT image2 е най-добър, Нано Банна изостават леко дори новия им модел е една идея по-зле от имг2, китайците има с какво да изненадат, grok на Мъск също са ми фаворит в много насоки.не разбира се ... не следиш тренда
Зависи. Последната версия на кодекса изглежда да са вече много близко като резултати. Fable доста добре се справя но е около 3 пъти по-скъп от Sol.Claude code не е ли по-добре от Codex?