Ще ни залеят ли с радиация?

От: Ще ни залеят ли с радиация?

Точно тези телевизии са изключително пристрастни и манипулирани, така че не бих им се доверил. Някой знае ли къде има уреди за измерване на радиацията или какво е движението на радиационния облак?
 
От: Ще ни залеят ли с радиация?

Оууу туй са японци бре!
ква радиация каква петолевка :)
и да стане нещо ония ще се впрегнат- и ще мрат кат мухи но ще запушат...
това да не е аец козлодуй :)
а и те са на майната си...
ако такова земетресение беше станало на друго място.... и най вече тук в наща си родна уганда...
немаше да имах иляди жертви а стотици хиляди
 
От: Ще ни залеят ли с радиация?

Покриват и стените на реактора са се сринали в експлозията. Радиоактивният облак може да достигне Камчатка до 24 часа. В зависимост от силата и посоката на вятъра до 24 часа радиоактивния облак ще достигне Хавай и съответно Щатите.

Първи реактор в АЕЦ Фукушима е 10-12 пъти по мощен от този при аварията в Чернобил. Белият облак отделен при експлозията в АЕЦ Фукушима е същият като при аварията в Чернобил. С всеки изминал час ситуацията в АЕЦ Фукушима все повече се доближава до случилото се в Чернобил.

Резервните дизелови генератори,... още които захранват охлаждащата система на реактора са се повредили и в момента системата работи на батерии. Когато батериите се изхабят пробива на реактора е неизбежен.

Въпросният реактор е построен преди 32 години през 1979-та. Високи нива на радиоактивен цезий и йод са били засечени в близост до централата. Информацията е пряко и на живо от журналисти в японската префектура Фукушима.

PS

Рано е още да се мре до декември 2012 има още време
 
От: Ще ни залеят ли с радиация?

И сега какво излиза, нашите комуняги ще ни предопредят ли ако треа да ям само трошията от мазете и храните са натровени ? Едва ли.. преди няколко години не го направиха и сега не биха.
 
От: Ще ни залеят ли с радиация?

става страшно, но японците не са руснаци. все ще запушат каквото има за запушване
 
От: Ще ни залеят ли с радиация?

По CNN казаха, че изпускането на радиоактивния облак е умишлено и под контрол, а радиацията в него не е достатъчна за да причини проблеми.
 
От: Ще ни залеят ли с радиация?

и ебати вторичните трусове по 6 по рихтер. ние тука от 5 ще се срутим сигурно...
само не разбрах за аец-ите, единия блок на едната е гръмнал, а другите се охлаждат, но има опасност да спрат и тогава става страшно?
 
От: Ще ни залеят ли с радиация?

Никакъв блок не е гръмнал, а нещо от обслужващите апаратури до него. Сега ще изливат морска вода отгоре за да осигурят охлаждането на самия реактор.
 
От: Ще ни залеят ли с радиация?

Това бялото сигурно е пара. В атомните електроцентрали цепят атомите, в следствие на това се получава топлина, която задвижва парни турбини, които накрая произвеждат тока. Ползва се доста вода за охлаждане на апаратурата и се получава пара. Чернобил е гръмнал заради неуспешен експеримент, при който е прегрял самият реактор и се е взривил. Тук положението е съвсем различно, а и реакторите не са руски.
 
От: Ще ни залеят ли с радиация?

Шом не са руски, защо постоянно тръбят някви руснаци по медиите да обесняват разни неща за централат а?
 
От: Ще ни залеят ли с радиация?

Че аз откъде да знам. Не съм видял никакви руснаци по медиите, но не твърдя, че гледам всичко. Блокът където стана взрива е с реактор на Дженерал електрик. Няма нищо руско там.
 

Горе