Ще успея ли да преборя конкуренцията???

packos

New Member
Значи направих малко проучване и за keyword-а, който съм си набелязал си избрах сайт ранкнат на 23 позиция за думата.

Видях че този сайт има 125 беклинка, от които около 75 са с anchhor с ключовата дума. Ако си пиша статии в директории с anchhor с ключовата дума и са примерно 100, ще успея ли да заема по-добра позиция от този който е на 23?

В домейна на конкурента я има ключовата дума, а в моя домейн не. Това колко голяма тежест има върху ранкването?

Благодаря предварително на хората, които ще се включат в темата:roll:
 
От: Ще успея ли да преборя конкуренцията???

Ако искаш да пребориш този сайт на 23 позиция по добре анализирай тези, които са над него.
 
По принцип - ДА, на практика - не знам какво да ти кажа вече. :)

И за да си по-добре от този 23-тия виж още - съдържание на думичка, старост и тръст на домейна и такива фактори, които не случайно са го класирали там. Но според мен трябва да се целиш по-високо. И в интерес на истината конкуренцията (силата й) се определя и от нишата, към която си се опиентирал. А какви са линкочете? Дирс, артикълс, рилейтед, соц. мрежи, блогове, коменти? Каква старост са линковете, защото освен, че трябва да ги имаш - трябва да мине бота, да го отчете и какво ли още не, което отнема реално време.

За да се полуат по-конпетентни съвети тук, ще ти трябва по-дълбок анализ. Сори, но всички оптимизатори гледат и най-малкото, за да може да знаят къде се дънят. За това като цяло, ще успееш да го пребориш, няма да е веднага, ще се изиска повече от сегашното ти търпението, труд и малко повече мнислене. Защото ако си по хитър може и с по-малко ресурси да го минеш, от тези, които е използвал въпросния 23-ти. ;)
 
От: Ще успея ли да преборя конкуренцията???

Не. Обаче, ако анализираш добре топ 5 позициите(ако те са като wikipedia, ehow и разни такива, анализираш следващите 5) и се вдигаш на по-голяма от 23та позиция. Може да направиш и още нещо.
примерно думата която искаш е обувки.
оптимизираш за черни обувки, бели обувки, официални обувки. абе като цяло за лонг тейли в които се съдържа и твоята думичка. След като ги вдигнеш тея думи в топ 5, почваш да оптимизираш за обувки.
 
От: Ще успея ли да преборя конкуренцията???

Мерси за съветите, ще се опитам да ги приложа.
 
От: Ще успея ли да преборя конкуренцията???

Не мога да си представя за къв ти е се бориш с някой за 23 позиция?!?! Да не би да си имал предвид 2 / 3 позиция???
 
От: Ще успея ли да преборя конкуренцията???

В момента за думата съм извън Топ1000, просто хванах случайно този на 23 понеже не ми изглеждаше нещо кой знае какво. Мисълта ми беше да издрапам примерно на неговото място и после да гледам нагоре 20, 15, 10, 5.... 1 :D
Просто в Топ10 няма да мога да се набутам току-така...
 
От: От: Ще успея ли да преборя конкуренцията???

Много е различно за всеки. Има сайтове в топ 5 за определени ключови думи, които имат в пъти по-малко беклинкове от тези след тях.
 
идеята на ривърс енджинирнга на линковете е не да имаш същата бройката линкове, а да си намериш колкото се може по подобни линкове към подобни или даже по добре написнаи статии като на топ сайтовете... затова не се анализира един сайт анализират се всички които са топ и искаш да ги минеш.... защото някои се ранкват и поради други фактори освен броика линкове броика статии...

ако се концентроираш само в топ 10 сайто вете няма да можеш да си намериш някои линкове затова препоръчвам анализи на топ 30 и то не само по един киурд а и по вариации на киурда (и ползваи различни анкори щото еднаквите са като спам) като го добуташ до там или някаде близо вече ще ти е по ясно :)

ако си старателен упорит след време ще се получи :)

едит надявам се да ми послушаш съвета нищо че е фрии щото съм забелязал че доста хора не обръщат внимание на даден съвет като не съм им взели пари пари за него :(
 
Последно редактирано от модератор:
От: Ще успея ли да преборя конкуренцията???

Попивам съветите на теб на Blinky и на всички, които се опитват да помогнат. Като човек, който от скоро се занимава с тези неща(2 месеца правя тази седмица :p) научих доста неща. Към 80% от знанията съм ги набавил от четете в предприемач.ком, останалите с проба грешка и търсене в гугъл. Темите които съм започнал аз, си ги отварям и прочитам всички мнения и съвети за да мога да ги запомня :) Надявам се скоро да получа първата комисионна от продажба, но се опасявам че имам да свърша още доста неща.
 
От: Ще успея ли да преборя конкуренцията???

coolice, въпрос, как е правилно да използваме анкори?
пример на линк(с дебел шрифт е връзката, многоточията са текст преди и след).
... черни обувки ....
... официални обувки ...
... дамски обувки ...
... мъжки обувки ...
... детски обувки ...
в момента това ми е ратио-то на линковете, 3 линка лонг тейл, 2 основна ключова дума, но си мисля, да увелича първото и намаля второто...?
също така, като използвам
... черни обувки ....
за "обувки" ли оптимизирам, за "черни обувки" или за двете? Това ми е много, ама много интересна тема :).
 
в интерес на истината това е труден въпрос сега ще ти кажа защо значи от една страна когато някои натурално линква сайта ти например като го цитира в изключително редки случаи ще болдне нещо...от друга страна масовото мнение е че като е болднат анкора уж дава повече тежест.. блинки пък много ги болдва и като двамата оптимизираме едни сайт един върху друг си е мешания някъде е болднато някъде не затова не мога да ти дам конкретен съвет освен:

прави го максимално да изглежда максимално натурално това е маловажен фактор как ще е но като някои ден има ръчна проверка ще минеш по лесно между капките :) ако те изкушава може тук там да болднеш не че е забранено но ако някои спам едитор ти се ядоса овър сеото може да натежи към несправедливо наказание
 
От: Ще успея ли да преборя конкуренцията???

Не, извинявай, не ме разбра, имах впредвид друго.
оптимизирам за дума черни обувки, но съм сложил линка само на обувки, болднатото в текста ми символизира къде се намира линка.
Иначе никога не съм харесвал болднати линкове, не мисля и да харесвам занапред...
 
Мда, и ако го имаш си е супер таргетирано. Ще продължа с примера на .... , като обувки е главния, официални обувки е по-малкия и черни официални обувки е последния, а може и нещо от сорта на къде да намеря черни официални обувки. Или онлайн магазин за черни официални обувки. Има всякакви търсения и да ти кажа честно стратегиите са общо взето 2, като се обединяват в една - да се бориш за много малки думичките / фрази, но много на брой или да се бориш за няколко, но големи (с много търсения или топ думите в нишата). Втория вариант е по-тежък и да ти кажа честно трудно ще видиш големи резултати в началото, че и след известно време. Но както казаха, правилното би било - гонене на малките, като се минава през средните и стигане лека полека на големите. А не е изключено в борбата си за големите да закачиш и някои малки, но в повечето случаи е вид слуайност, но се случва. И ако искаш добър дял от пазара, ти казвам от сега, гледай топ конкурентите в нишата. Места като 23-то и т.н. трябва да са ти нещо като мисия номер 1 или само стъпка от плана. В топ 5 на всички SERP-ове е истината. Или айде, може би първата страница и от части леко и втората. Но като цяло за добри пари се гонят добри позиции.
 

Горе