Я, пет кинта! Наведи се и си ги вземи...

spy

Active Member
Рейтинг - 100%
20   0   0
Колеги,

Стартирахме нов проект и търсим тестери, за да огледат системата без предубеждение и като нормални потребители.

От вас се иска да се разходите из сайта ни, да поръчате това-онова и да напишете кратко ревю за нещата, които не ви харесват, не разбирате или пък мислите, че са ОК, но може и по-добре. Ако пък всичко ви хареса - напишете ревю защо толкова ви кефи и какви професионалисти сме.

Заплащане по epay, Paypal, банка - както ви е удобно.

Ще приема първите 10, които заявят желание тук. Тестерите трябва да са регистрирани преди поне 2 месеца и да нямат червена репутация. Запазвам си правото да откажа ревюта ако са от 5 думи и боклук.

Сайта е за доставка на цветя

Нека тестовете започнат сега...

P.S. Приемат се и мнения на доказани професионалисти и милионери самаряни, за които петте лева не представляват интерес, но искат да помогнат.
 
Последно редактирано:
От: Я, пет кинта! Наведи се и си ги вземи...

Сайтът ми направи добро впечатление още преди няколко дни. Всичко е супер визуално и откъм достъпност е ок. Само си мисля дали няма да е по-добре надписът количка на бутоните, като цъкнеш веднъж да е "плати". Друго допълнение - когато скролнеш надолу и кошницата вече не се вижда да има някъде на видно място колко продукта имаш и каква е общата цена, за да се ориентираш още по бързо. И двете ми предложения са продиктувани от лично мнение, че има много неграмотни потребители и им трябват по 2-3 знака за да схванат посоката кое какво е в един сайт.
 
  • Like
Реакции: spy
От: Я, пет кинта! Наведи се и си ги вземи...

И на мене ми направи много добро впечатление още като го зърнах преди няколко дена. Дизайна е много добре организиран.
Този надпис "количка" който се сменя на "кошница", като цъка директно върху малкия размер на продукта е дооста объркващ. Мен лично поне ме обърка. Нещо трябва да се смени, но и аз не се сещам за идея.
Другото което ми направи впечатление са линковете във футъра. Много гадно се отварят. Първо излиза целия каталог, после малко инфо и след това футъра го няма. Трябва да се връщаш назад, че чак после да цъкнеш на друг линк във футъра.

А, и това "canceled opening the page" не знам защо постоянно ми стои в статус бара на сафарито. Нещо аджаксовете може би се сбъгясват...

ПП: Не ща пет лева
 
  • Like
Реакции: spy
От: Я, пет кинта! Наведи се и си ги вземи...

Дизайна е много добре направен. Човек може лесно да се ориентира в сайта. Не ми харесва къде са сложени телефоните и скайп за контакти, по-добре направете отделна страница за контактите. Не ми харесва, като скролна надолу индекса, да чета за онлайн магазина ви. Направете страница "За нас" и поставете текста в нея. Натиснах да поръчам картичка за днес и не ми хареса този надпис - Избрали сте 1 продукти на стойност 1.2 лв.При мен сайта зарежда нормално.

П.П. Сега видях, че имате страница с контакти, но в нея е за изпращането на имейл. Там добавете телефонните номера и скайпа за връзка.
 
От: Я, пет кинта! Наведи се и си ги вземи...

От мен две забележки
Избирам си букет поръчвам излиза ми страничката за кой град и на коя дата е поръчката отбелязвам и и потвърждавам прозорчето се затваря и нищо не се случва - почвам да се оглеждам сега какво трябва да правя - Според мен след като избереш град и дата трябва да ти се появи следваща страница която да те подкани да приключиш поръчката или да избереш нов продукт.
Втората забележка ми е че поне при мен много бавно зарежда сайта а съм на доста добър интернет.
 
От: Я, пет кинта! Наведи се и си ги вземи...

Най-ми хареса, че може да си поръчам или да пратя букета за определена дата. Дизайна го споменаха - кефи професионалисти сте.
Като предложение - на началната страница се получава един голям скрол и долу има описание за някой цветя. В Категориите (например Хризантеми) пък под букетите остава едно бяло пространство. Може Примерно описанието за хризантемите да е в категорията "Хризантеми" и т.н.
 
От: Я, пет кинта! Наведи се и си ги вземи...

Пробвах го на сравнително слаб компютър и сайта зареждаше дразнещо бавно. И мисля, че е по- добре контактите да бъдат разположени на отделна страница, не е хубаво да се виждат особено телефонните номера на начална страница. И както каза някой по- горе- ще бъде добре "количката" постоянно да бъде на екран. Това е което не ми хареса в сайта.
Иначе дизайна ми харесва, сайта е лесен за ориентация и определено ако ми се наложи бих си поръчал нещо от вас.
 
От: Я, пет кинта! Наведи се и си ги вземи...

Дизайнът е мнгого добър,но както се спомена доста бавно зарежда,а компа ми е оК.
 
От: Я, пет кинта! Наведи се и си ги вземи...

Не ми харесват телефоните в хедъра - според мен трябва да се премахнат, понеже ги има вече един път във страничния панел, не ми харесва начина по който е устроен футъра - махнете тази информация от там и я сложете в отделна страница, сложете фирмените данни, също така не ми харесва, че плюшените играчки и картичките нямат размери широчина/височина и не става ясно колко е голямо това, което искам да купя. Така хората може да се излъжат, че нещо е голямо, а то да е миниатюрно.
 
От: Я, пет кинта! Наведи се и си ги вземи...

А аз се чудя защо при условие, че доставката не е безплатна има ограничение за минимална сума за поръчка? Иначе поздравления за идеята за дата на доставката!!!!
 
От: Я, пет кинта! Наведи се и си ги вземи...

Здравей,
сайта е доста муден, а мрежата ми не е чак толкова бавна, колкото би могла да бъде на мнозина други. Веднага ти посочвам една от основните причини: изображенията не съответстват по размер на визуализацията и браузърът е принуден да ги ресайзва, особено в "карта на сайта", където има едни тъмбнейлчета, чийто сорсове са с 5-600 процента по- големи. Самите изображения също могат да се оптимизират още за сайта - ясно че искате да се ефектни и привличащи, но може да се резне още малко от размера без качеството да пострада особено. Менюто от футъра е добре да има някакъв аналог към хедъра - ще подобри навигирането. Иначе дизайна ми харесва: семпъл и изчистен.
 
  • Like
Реакции: spy
От: Я, пет кинта! Наведи се и си ги вземи...

Като дизайн много ми допада. За линковете горе в хеадъра
някак си малки и незабележими стоят. Поне входа би трябало да се набива малко на очи.
И другото дразнещо нещо текста под продуките
Доставка на цветя – Flo.BG


Когато вече всичките ви запаси от идеи за подарък са се изпарили, може би идва ред...

Успех
 
  • Like
Реакции: spy
От: Я, пет кинта! Наведи се и си ги вземи...

Сайтът е добър, лесна навигация, добър дизайн. Това, което не ми харесва:
1. Не проверявате полето, където се зарежда телефона при Информация за изпращач.
2. Имаш граматически грешки в текстовете, например: "Цветето е и ароматно, и определено ще усмихне денят на човекът, за когото е предназначено." А тези три изречения звучат потресаващо "Всеки сезон тук е уникален, заради уникалните цветя, които ще намерите. И заради нашите уникални цветя и подаръци."
Дай на някой разбиращ добре български да ти прочете текстовете и да ги пооправи.
 
  • Like
Реакции: spy
От: Я, пет кинта! Наведи се и си ги вземи...

Далаков по сложно е трябва да намери някой който да разбира добре български и СЕО щото второто ебава майката на първото
 
От: Я, пет кинта! Наведи се и си ги вземи...

Прегледах сайта, първоначално с IE 8 ми размести дизайна под резолюция 1440х900
но след като го отворих наново вече нямаше проблем.
С мозила ядове нямам.
Като дизайн ми се струва доста добре направен, изчистен максимално. Няма да е лошо обаче картинките да бъдат намалени като размер понеже при по бавен интернет отварянето ще е доста дълго. За функционалност - какво да кажа за онлайн магазин е добре направено.
Само имам една забележка - текста който е под артикулите според мен ще е по добре да си е на отделна страница а не на индекса понеже става доста обемен ;)
 
От: Я, пет кинта! Наведи се и си ги вземи...

При такива магазини може най-спокойно да се прави агресивен интернет маркетинг с някой хубав флаш POPUP, който реже страницата, но да кажем само когато вече сте в кошницата и тогава се появява елегантно някакъв POPUP, сещам се за няколко, които попринцип за афилейт маркетинг се ползват и в POPUP-а има изображение или текст, което гласи: , а защо не купиш и цветче или някакъв друг предмет уж като намаление, етк, много варианти има да си играе човек, с такива магазини.
 
Последно редактирано:
От: Я, пет кинта! Наведи се и си ги вземи...

Здравейте, драги съфорумци. Разгледах добре сайта www.flo.bg/ това, което ми прави първо впечатление са добре подредените артикули, ясно оказаната цена и поставените координати за връзка със сайта.
По-надолу виждаме категориите на сайта, начините за плащане и това което най-ми допада връзката със социалната мрежа. Вярно фейсбук всички казват:
„...той пък е навсякъде...”
Но не е така социалната мрежа и истинските фенове на даден сайт, продукт или услуга допълнително допринасят за доверието към рекламираното.
От функциите може би най-хубавото нещо е доставката в определена от клиента дата. Тази опция допълнително ни помага в организацията на нашите действия /било то изненада на любим човек, поздрав за повод на който не можем да присъстваме и др./.
Сайта е със свеж дизайн със флорални елементи, добро и изчистено лого, което само по себе си говори за това какво ще видите в страниците по-долу.
Множеството начини за плащане привличат допълнително доверие и улеснение за извършване на самата сделка.
Доставката е упомената в доста уместни места и размер за да сме наясно ние всички скептично настроени българи, че няма да ни изиграя. Разбира се това си мислят хора, които все още не са употребили такъв вид онлайн услуга. Наистина един поразчупен анимиран банер в различните категории и страници на сайта ще изглежда още по-живо.
Подредено е наистина добре, но според мен може да се добави към всяка категория малко каре с информация /ок.200 думи/ относно този вид растение, за какъв случай е редно да се поднесе, за декорацията, за мъже за жени такива работи от обща култура. Те могат допълнително да улеснят клиента при избора на букет от сайта.
 
От: Я, пет кинта! Наведи се и си ги вземи...

А аз се чудя защо при условие, че доставката не е безплатна има ограничение за минимална сума за поръчка? Иначе поздравления за идеята за дата на доставката!!!!

Има градове където доставката е по-скъпа от 5 лева и затова ги компенсираме ние. Бихме работили без печалба, но на загуба не ни е в стила :)
 
От: Я, пет кинта! Наведи се и си ги вземи...

Далаков по сложно е трябва да намери някой който да разбира добре български и СЕО щото второто ебава майката на първото

Екзактли :) Тези текстове са само за Г., а не за четене ....
 
От: Я, пет кинта! Наведи се и си ги вземи...

При такива магазини може най-спокойно да се прави агресивен интернет маркетинг с някой хубав флаш POPUP, който реже страницата, но да кажем само когато вече сте в кошницата и тогава се появява елегантно някакъв POPUP, сещам се за няколко, които попринцип за афилейт маркетинг се ползват и в POPUP-а има изображение или текст, което гласи: , а защо не купиш и цветче или някакъв друг предмет уж като намаление, етк, много варианти има да си играе човек, с такива магазини.

Добра идея. Ще вземем пример от GoDaddy
 

Горе