бълхарина си е прост селянин, да

От: От: бълхарина си е прост селянин, да

Наистина само от любопитство, сериозно ли хората тук са склонни да нарушат закон и да спрат с колата насред пътя, за да отдадат почит на определени хора, в точно определен час и ден? Кое му е уникалното на точно 12:00. Не може ли човек да уважава своите народни герои 24/7 или пък ако има желанието да го направи в една минута, тази минута да е просто по-малко по-късно. Все пак особено на пътя, замислете се, че не сте сами и абсолютно всякакви хора управляват коли и едно такова рязко спиране може да предизвика катастрофи и човешки животи.

Ако съм с кола насред трафик и аз няма да спра. Вероятно бих спрял с кола малко по-рано, отбил някъде на паркинг или отклонение или пък бих се отбил по време на сирените, ако имам възможност. Ако не, ще си продължа. По този начин, не застрашавам живота на някой друг човек, който може и да е чужденец, нямащ си на идея какво става. В случая сирените ме хванаха в движение пеша, спрях и отдадох чест за тяхната саможертва, което е нормално. Огромна част от хората около мен, в оживено място, спряха също, което ми направи добро впечатление. Но ако някой ми натисне рязко спирачка и спре на средата на пътя и предизвика катастрофа, е и аз няма да съм доволен. Изобщо. Но всеки си има приоритети, просто за мен човешкия живот е по-важен от едноминутно уважение, което всеки българин трябва малко или много да го изпитва непрекъснато и не само към Христо Ботев.

П.С Мнението ми се базира на това, което съм чул и виждам за нормално в Пловдив. Възможно е в София/другите градове това да е далеч по-редовно и да е станало традиция, но в Пловдив досега не съм виждал/чувал за такава инициатива.

Начин има, стига да искаме...

[video=youtube;4uK5uz7d-Oo]https://www.youtube.com/watch?v=4uK5uz7d-Oo[/video]
[video=youtube;OeozUSWdoQA]https://www.youtube.com/watch?v=OeozUSWdoQA[/video]

Аз бях с автомобил, отбих най-вдясно, аварийки и слязох да отдам чест. Много други шофьори направиха същото.
 
От: От: Re: бълхарина си е прост селянин, да

Абсолютно съгласен съм с теб, Кирев и в такъв случай подкрепям инициативата и бих се включил ако съм в движение с кола :) По-скоро моя въпрос беше зададен към cross, тъй като има начини това да се спре правилно и спирането на средата на кръстовище не е едно от тях :)

Нищо лично, но ето, аз сега говорих с братовчед си лично - на няколко метра зад него шофьор, той чува сирената, пуска си аварийните и после леко на спирачката - отзад тоя дори не се усеща и станала работата. Иначе на негово място аз бих отбил поне в едната посока, не е и той най - прав, но не обичам хора, които хем да не уважават родината, хем да ми се карат, че я уважавам...нещо такова се получава. :)
 
От: От: бълхарина си е прост селянин, да

Вие какво очаквате? Първо зверски болшевизъм

нали точно комунистите въвеждат тази "традиция" и преди време се спазваше повече - да!
 
От: бълхарина си е прост селянин, да

Днес бях много приятно изненадан, когато видях дядо на инвалидна количка да моли две млади, здрави момчета да го вдигнат, за да може да стои прав докато вият сирените. Най-хубавото е, че това стана пред внучето му. Евала на човека и за примера, който дава.
 
От: бълхарина си е прост селянин, да

A пък по Цaригрaдско си пердaшехa яко...То тaм нямa и кaк дa се спре де...
 

Горе