възможно ли е с блог?

Philvenkov

New Member
здравейте аз съм нов мембер и искам да попитам.

Имам си едно блог4е което отворих преди 6 дена. вече се кешна. и т.н
Та въпроса ми е : мога ли да почна да изкарвам малки приходи с това блог4е или няма смисъл да се занимавам?

Сложил съм адсенс само за сега но от гугъл ми казаха че още не можели да определят тематиката на блога и не знаели какъв адсенс да сложат :p
 
Радвам се че си с нас и се надявам да си изкарваш добре тук във форума за онлайн бизнес. А относно въпроса ти - да може да си изкарваш кинти от блога си стига да е с добър трафик и да конвертираш добре с продуктите си или с модела на печелене, който си си избрал :)

За какво ще ти е блога? Може да си го маркетираш добре, чрез различни методи. Успехи и много късмет с онлайн маркетингна на сайта. :)
 
Зависи единствено от теб.
Да поднесеш информацията по различен начин от множеството.
Това ще почне да ти докарва посетители.
Най-важното е да си изградиш стил на писане.
За мен има смисъл.
Да ти кажа, създадох eBobi Group .Тя ми помага да пренасочвам посетителите от един мой блог в друг.
И създай поне още един блог.
 
честно да ви кажа още не съм решил точно за какво да е тематиката, много се колебая... отначало почнах с бизнес , онлайн маркетинг, акции, но сега почнах да слгам разни картинки коли,жени , фън...

съвет как да продължа... В Бг са малко хората който ще четат за първоначалната ми тема..

ако искате да го разгледате заповядайте philvenkov. blogspot. com :p

чакам съвети pls
 
coolice каза:
не можеж да имаш еротично съдържание (маи включваше и дами по бельо) и адсенс така че умната
Бате те са по бански:) Но да води се Adult. Иначе е меко казано че са с бански - с тях. Иначе наистина блога ти няма най определена тематика, значи трафика ти може да е много пъстар и да намира по нещо в него.
 
писах на Вебмастерите :) от гугъл и те ми казаха че трябва да сложа още текст за да "захапе" като вие се изразихте...

еми в такъв случай само да се върна от работа и се захваштам на работа :)

искам да попитам също така (въпроса не е за този топик но все пак да пробвам) как мога на блога да имам " текст бла бла бла реад мор" и линка къ реад мор да пренасочва към целия топик

10кс пичове за хелпа :)
 
За да изкарваш пари от блог, трябва да имаш поне над 100 посетителя и да се стремиш постоянно да докарваш нови.

Ако ще имаш блог, то избери тематиката му внимателно и пиши само по нея. Гледай да следиш други; конкурентни блогове и да имаш достатъчно познания по темата, на която пишеш. Ако посетителите ти знаят повече от теб, няма смисъл да четат статиите ти :wink:

А за съдържанието - препоръчително е всяка твоя статия да е поне от 200-300 думи. Все пак пишеш за хора, които се интересуват и искат да знаят повече. Така и рекламите ще има за какво да се "захапят", та да бъдат сходни със съдържанието.

По въпроса за "прочети повече" - каква платформа използваш? Тоест Blogger/WordPress/друго?
 
Да, тематиката на блога е от голямо значние за това, какво ще показваш като рекламки на GOOGLE. Не че не се знае, но да си кажа. А по-хубаво е да не е само тематика, но да е и в по-тясна област от дадена област. Така посетителите, както и рекламите ще са ти яки - а именно ще са уникални за областа и специялизирани в това за което пишеш. Много такива блогове печелят добре.

Примерно обясняваш за е-мейл маркетинг софтуер (което е подобласт на интернет реклама) и някъде в контента имаш рекламки на сайтове предлагащи такива софтуери, или такива предлагащи листи с таргет потребители. Тогава всеки след изчитането на статията би проверил и как са цените (уж да получи допълнително инфо за пазара). Ето това е модела (най-успешен за сега в този тип печелене). Иначе друга е и идеята че ти можеш да им го продадеш този софтуер, чрез афилиейт програма - affiliate program, в която си се записал.

P.S: Митака, много яка статия за Google Adsense vs. EasyTrader. Добра е бате. :)
 
аццто ми е в блоггер и пробвах както пише в указанията за реад мор но пак не успях да го направя.

Ми честно да ви кажа мисля да си върна старата тематика, маркетинг, аффилиате, ще сложа и малко сео. и ще видим какво ще се получи

ако можете да хелп за блоггера ще съм много благодарен

и Ви благодаря за времето което отделяте за да четете и отговаряте на моите постове
 
мерси много но този линк ще трябва да го отворя от нас, защото в работа нямам Флаш :D :p за да работя пълноценно :D . ще го прегледам довечера в нас. Между другото сноши успях да сложа реад мор, но пък сега не мога да го наглася къде точно да седи и общо взето пак ми се показват целите постове.

Блинки върнах си тематиката :) и реших да го направя за Афилиейт маркетинг и СЕО. Така ще остане, ще почна като за начало да превеждам някои български теми по въпроса за Сео-то за да мога да имам уникален контент. По нататък като имам малко фрее лансер опит ще почна да пиша.

Като цяло идеята ми е да НЕ привличам български траффик, а международен...и по-нататък мисля да се запиша за някоя аффилиейт програмка, за да видя какво може да стане(изработя)... за сега блогчето върви добре имам към 100 посещения за 7 дена. :), е не са всичките уникални :p 8) но все пак мисля че е добре.

Пускам отговори в Иахуу ансуерс за да мога да си набавя малко траффик.


Някой забелязал ли е че линковете които се пускат в Иахуу са "no follow" ?
 

Горе