въпрос за сервизите на компютри

nortrant

Well-Known Member
как стой въпросът с инсталирането на нелицензиран windows и друг софтуер ?
Имам превид, че тук има няколко сервиза и всички преинсталират но не знам с какъв windows.. най-вероятно пиратски ?

От: въпрос за сервизите на компютри

20-30 лева - така стои въпроса- където и да отидеш няма да ти се дърпат, стига да не е голяма фирма.

Аз когато си купувах първия компютър 98-99 година ми казаха че ще ми инсталират windows и всички програми които искам но ме накараха да подпиша една бланка описваща софтурера който уж аз съм им предоставил да ми инсталират....

....с една дума измиха си ръцете с мен но ми напълниха безплатно компютъра с всичко що се продаваше на Славейков-основно софтуер и игри, дори и към десетина диска гювеч ми дадоха

С другите си щайги не съм имал подобни преживявания купувах ги с инсталиран windows и основните програми

От: От: въпрос за сервизите на компютри

20-30 лева - така стои въпроса- където и да отидеш няма да ти се дърпат, стига да не е голяма фирма.

нямах това предид.
Няма да ходя да ми го преинсталират първо защото мофга и второ защото имам лицензиран вин7

имах предвид това:

Аз когато си купувах първия компютър 98-99 година ми казаха че ще ми инсталират windows и всички програми които искам но ме накараха да подпиша една бланка описваща софтурера който уж аз съм им предоставил да ми инсталират....

....с една дума измиха си ръцете с мен но ми напълниха безплатно компютъра с всичко що се продаваше на Славейков-основно софтуер и игри, дори и към десетина диска гювеч ми дадоха

явно или не им се правят провеки за софтуера или ако им направят могат да се измъкнат доста лесно?

РАЗБИРА СЕ ЧЕ ТЕ КАРАТ ДА ГО ПОДПИШЕШ :)

Ако искаш оргинален уин цената е цената на уина + инсталацията,
а така плащаш само за работата на твоя отговорност.

инсталирал съм стотици и може би и хиляди компютри преди време по този начин.
никога не съм виждал проверка за уиндоус
в момента нещата са същите.

Народа - клиентелата в масата си е проста и тъпа като тоя дето е писал един пост нагоре.
купуват си комп от някъде и после почват да пищат че не работи.
като им обяснят че работи но няма програма
започват викове и крясъци къде им е програмата за ко им го продават такъв.
и като чуят че програмата е 200 лева и пак почват с псуването и клетвите:)
и после идват в малка квартална фирма, дават 20-30 лева и получават уиндоус и основните програми ако е на кеф инстальора :)

нормално е да поискат да им подпишеш че ти си дал софтуера, защото при евентуална проверка иначе го отнася фирмата:)
а те какво са виновни че народа не иска да даде 200 а 20 ?

Аз исках да инсталирам оргиналдЪ програми- ама никой не искаше да ги плаща... за 4 годин и може би 2- 3 оргинални уиндоуса да са купували.

Да забелязал съм нашенеца има големи изисквания като потребител, ама като чуе цена и се опомня. Имам турски ( фабриката работи с западен лиценз на голяма известна западна фирма ) и немски продукти. Пускам изгодна цена Х за турския продукт....питат ме, а тия какви са - казвам турски, но качествени лично аз ги ползвам...аааа ама нямате ли нещо немско, това, онова...казвам да имам с 2 седмици срок на доставка и цената е мин. 2.5 x X , тоест ако турското е 200лв , онова е 500, и да видиш как се кротват...винаги им обяснявам подробно и им даваш алтернатива.

От: От: въпрос за сервизите на компютри

нямах това предид.
Няма да ходя да ми го преинсталират първо защото мофга и второ защото имам лицензиран вин7

имах предвид това:

явно или не им се правят провеки за софтуера или ако им направят могат да се измъкнат доста лесно?

Не е необходимо да поясняваш какво си имал предвид.

Нормалните хора те разбират а малоумните като неразбралия идиот нямат място в този или който и да е форум за да не ни заразяват със селянията и простотията си

Горе