ее още ли има балъци бре? SCI врели некипели :D

човек понеже си далече от БГ ти се струва по добре отколкото е казахме ти от какво се пчели, и че никой не печели от картите и точно това го прави на пирамида... и никой не печели от продажба на картите..

Идеята с картите може и да е добра но когато идеята е агресивното предлагане на бизнес центъра и качването в ранк за да печели повече от това, става съвсем друго нещо ...


А колкото до скрипта - скрипт за афилиейт програма само че работи в ръчен мод (така се въвежда всичко) (този който дава отстъпки, магазин / заведение така ги отразява клиентите който са минали с карта)
 
От: ее още ли има балъци бре? SCI врели некипели :D

Кул факт е че подобна схема може да работи без да е пирамида

Факт е също че за разлика от класическите пирамиди тук могат да гризнат дървото междинните 2-3 нива а не крайните клиенти. И то ще гризнат дървото не защото схемата е пирамида, а защото от фирмата ще ги прецакат да им гепят приходите.

Вероятно тази схема от конкретната фирма е направена с цел измама - Това не означава че по принцип трябва да се заклеймяват подобен тип бизнес модели

Обясни ми ако ти например искаш да направиш една нормална работеща система от подобен тип - Подсигурил си обекти в които могат да се ползват отстъпки - Как ще си развиеш мрежата от хора които да използват тези карти????

Единият вариант е да си някой много голям монополист - Тип Мтел СДИ - застраховател Лукойл - И да ги раздадеш на потребителите си - Но трябва да си много мощен - Както виждаш дори Грабо които имат над 100 000 клиенти не са успели да го развият този бизнес.

Вторият вариант е да създадеш собствена мрежа за разпространение - Ама тази мрежа по някакъв начин трябва да се издържа - Единият начин е да им плащаш заплати - Което очевидно няма как да стане - Вторият начин е да им създадеш финансов стимул - И пак опираме до въпросната схема - разликата ще е само в нюансите на това какво пише с дребен шрифт в договорите които подписват тези хора.


Очаквам да ми кажеш има ли друг смислен начин да се развива такава мрежа който аз да съм пропуснал. И реално може ли такъв бизнес да оперира без да е пирамида в лошият смисъл на думата????
 
От: ее още ли има балъци бре? SCI врели некипели :D

mantaman, мисля че бъркаш малко. Не критикуваме като цяло МЛМ модела че е мошенически, а МЛМ модела точно на тази конкретна и специфична фирма.

Има много начини, по които да се развие схемата на базата на МЛМ и ако беше само до разпространяването на карти със сигурност МЛМ схемата е една от най-предпочитаните. Примерно продаваш карти за намаление и фирмата ти плаща по 10лв от всяка карта, която си продал. Както го има и в момента. Хората имат стимул да продават продукта им карта за намаление, всичко е ОК. Проблема идва с продукта им бизнес център, който купуваш за огромна сума и е на практика една кръгла нула и е много хлабаво обвързан с картата, колкото да не е кристално ясна понци измамата.

Ако беше само картите, аз лично не бих възразил, макар че 50лв за да взема отстъпка веднъж месечно в някое кафенце, щото видиш ли да платя 5.40 вместо 6лв там ми е малко...айде да не се изказвам силно. Но там хората могат лесно да си направят сметката и да си преценят. Резачката идва от бизнесцентровете, които струват хиляди, а са въздух който дори не е под налягане.
 
Да ние това обясняваме че това с картите е ок даже препоръчах други карти който са безплатни никой не спори за това, а млм модела е напълно ок, пирамида става когато почне да се печели основно от продаване на правото да си дистрибутор, затова казваме че тази компания е не става
 
От: ее още ли има балъци бре? SCI врели некипели :D

Кул ако фирмата печели в настоящият момент повече от продаване на права това не я прави пирамида. За мен по скоро я прави опитът на фирамата да гепи приходите на продавачите на карти с измислени условия.

Ето един пример - Към момента имат около 50 000 крайни потребители които са си взели такива карти - кой плащал кой не плащал отделен въпрос - За да се наберат тези хора едва ли имат повече от 1000 човека които да са си купили правата за продажба на карти - Вероятно даже са доста по малко, но да приемем че са 1000

От тези 1000 човека са взели по 3000лв - Тоест получили са около 3 милиона лв - Да предположим че фирмата работи от 2 години това са по около 120 000лв на месец и след многото публикации и насищането на пазара тенденцията за този вид приходи клони силно към намаляване.

В същото време от пазаруването на техните клиенти към момента 50 000, ако са реални може да се очаква приход от порядъка на 50 000лв на месец като комисиона от продажба на стоки и тренда за увеличаването на клиентите е нагоре както и магазините където те ще могат да пазаруват, особено ако пуснат и онлайн пазаруване в повечето големи онлайн магазини.

Според мен в рамките на една година клиентите им ще станат около 100 000 и те ще печелят около 100 000 на месец от комисионни и много по малко от продажба на права.

Ако това нещо се случи след една година фирмата ще бъде ли пирамида???

Опитвам се да ви обясня че дали една система е пирамида не се определя от това дали в даден момент приходите са в поголямата си част от права, а от това дали на финала някой по веригата ще бъде преебан и ще изгори с пари. Точно за това са важни дребните букви ако са ги написали така че да гепят приходите на посредниците им за мен това е пирамида - Факта че на даден момент приходите от права са по големи от приходите от продажби не прави това пирамида по дифоут.
 
От: ее още ли има балъци бре? SCI врели некипели :D

mantaman, просто се запознай по-подробно с фирмата. По последен спомен, мисля, че бизнес партньорите им бяха над 13 000. Това което предполагаш, че са по-малко от 1000 си личи, че говориш предимно от обща култура и наизуст. В което няма лошо, но ние говорим за специфичната фирма, а не като цяло за мрежовия маркетинг. Като има 13 000 хора, които уж са заети да разпространяват картите им и са разпространили само 50 000 и ти е ясно колко им е акъла в картите. На никой не му пука за картите, за това и се подаряват.

Между другото, карти можеш да продаваш и само ако си си купил карта и да печелиш 10лв от продажба. Защо след като я има тая възможност, тия 13 000 са си купили бизнес центрове? За да печелят от символичните комисионни от потреблението ли според теб?
 
имат между 5000 и 10000 според техни твърдения бизнес потребители и това са 15 милиона лева а прихода по картите при две различни сметки в на различни приципи инвестора е го докарват до 25 000 30к лева... Карти се раздават без пари понеже си гонят ранка и не се ползват щото са им дошли без пари... фирмата въобще не се концетрирала в тяхното продаване цялата щумотевица се вдига за продажбата на бизнес центровете и възможността за забогатяване доколкото прочетох...

Ако със закупуване на картата получаваше право да я продаваш и да взимаш по 10 лв нямаше да е пирамида

Ако даваш 3000 лв за правото да продаваш картата щеше да е скъпо и нерентабилено ама нямаше да е пирамида...

тук даваш 3000 лв за правото да продаваш правото за продаване и да печелиш от това и от последващи продажби - ТОВА ГО ПРАВИ ПИРАМИДА

Продажбата на правото за продажбата на въздух / карти / дренки и печалбата по последваща препродажба на правото за тяхната продажба прави пирамидата съвсем ясно е казано още в първия пост който написах
 
От: ее още ли има балъци бре? SCI врели некипели :D

1. Картата е само за парлама, никой от компанията не набляга на продажбата и разпространението на карти.

2. Консумацията по обектите + последния им проект Save of the Day се финансират почти изцяло от тяхната мрежа от бизнес партньори, защото е едно от изискванията да си взимат пълния бонус кинти.

3. Маркетинга им говори за трупане на милиони от продажбата на карти и последвалата консумация на картодържателите. В момента, в който станеш бизнес партньор картите вече не са на дневен ред, бутат те само и единствено да продаваш бизнес пакети.

4. Този, който държи Subway е бизнес партньор и доколкото знам сам го вкарва като обект, за да трупа повече клиенти + той също взима % от консумацията, тъй като той сам е вкарал бизнеса вътре.

5. На много места им биват задавани неудобни въпроси, но отговорите винаги са супер отклончиви и неясни.

Едно от нещата, върху които съм се замислял от години, дори зададох въпроса на мой приятел, който работи в Sci, беше следното:
- Защо тази "най-бързо развиваща се" компания с не знам си колко стотин % годишен ръст не присъства на нито един бизнес форум?
- Защо тази невероятна идея не се лансира повече измежду бизнес обществото?
- Защо когато те зарибяват искат винаги среща на 4 очи и ако предлагания бизнес център не представлява интерес за теб, те молят учтиво разговора да си остане между вас?


Повечето им бизнес парнтьори, защитаващи ги из нета са фанатизирани, говорят как Пастор Петров е най-невероятния човек и всички трябвало да искат прошка от него, трябвало всички да сме благодарни, че го има на този свят. Откъде и да го погледна ми изглежда като едно сериозно промиване на мозъци. Самия факт, че единия от собствениците на такава голяма за България компания, е също така и пастор в християнско движение звучи доста странно и не знам как повече хора не се замислят върху истинността на цялата схема.

И тъй като не съм сред най-запознатите, но понятието пирамида не се ли отнася за порочен вид МЛМ структура, в която по-голямата част от печалбата идва от препродажба на бизнес модела?
Ако е така - Sci е пирамида, виртуалния офис + няколкото папки и обучение, което получаваш не е нищо повече от бизнес модел, който купуваш.
 
От: ее още ли има балъци бре? SCI врели некипели :D

+ извинявам се за двойния пост, но ми се щеше да го отцепя в отделно мнение.

Познавам доста хора от работещите в Sci, от години все повтарят че имало организирани кампании срещу тях. Което е нелепо, първо беше карта Бене, след това не помня кой, сега пък Грабо.
Ако имате време и се интересувате попрочетете малко тук:
https://www.facebook.com/groups/sci.ignore/

И най-вече обърнете внимание на постовете на хората защитаващи sci, те са далеч по-интересни. Отклончиви, неточни, неясни, видимо повтарят думите на някой друг. В нито един от постовете няма адекватен аргумент, а при нова "атака" от страна на хората, съзрели измамната схема, реакцията на хората от Sci e винаги след няколко дни, сякаш чакат наставления. Случва се почти навсякъде.

Всички позитивни материали за компанията в интернет са платени статии, като на някои го пише, в други си личи че е платено. Имаше някъде едно интервю, където не им беше зададен нито един неудобен въпрос(а вече има страшно много такива без отговор), сякаш самите шефове си бяха написали въпросите предварително.
 
От: ее още ли има балъци бре? SCI врели некипели :D

- Тате дай 100 лв. да стана бизнес партньор в SCI и да водя живот като вълкът от Wall Street!
- Сине вземи 100 лв. и ходи се надрусай като нормалните хора.
 

Горе