ее още ли има балъци бре? SCI врели некипели :D

От: ее още ли има балъци бре? SCI врели некипели :D

Вижте видеото от линка в горният ми пост! На колко велика компания се прзвят собственици тези типове, и на жертви на предубеденост... И веднага застават в отбранителна позиция пред камерата...
 
От: Re: От: ее още ли има балъци бре? SCI врели некипели :D

само по 500 лева ли взимат от бизнес пакет и колко нива надолу ? да си сметнем колко си прибират организаторите чисто :)

И аз това се опитах да обясня че в момента никой не продава картите има 25 000 регнати в схемата с по 3000 лева (вече 4 което не го знаех) и поне в софия на доста места може да се намери безплатна - раздават хората :)

Може и да лъжа за сумата, всякакви цифри ми се мотаят из главата, честно казано не мисля че има смисъл да съм пределно точен. Аз мярках нещо за 10 000 бизнес партньори и 50 000 картодържатели, знам ли. Разликите в печалбата от картите и продажбата на бизнес пакети е в стотици пъти, това е ключовото. И не, че няма успешни хора в схемата, но те ще са на първите нива, преди пирамидката да се разрасне (най-безскрупулните типове, както спомена Blinky, които нямат против да разрушат приятелство, само за да се облажат финансово). Почнат ли да се появяват статии във вестници през ден и тв репортажи всяка седмица значи песента е почти изпята.
 
в инвестор.бг има тема, с тролове от фирмата вътре или поне правещи се на такива, но не съм влизал там отдавна но беше голяма забава

мен ми е жал за едно момче на денонощния при нас (знам че е взел кредит) и още 2012 се опитваше да ми даде карта безплатно :( още си работи на денонощния

това е много мръсен бизнес... да печелиш от най бедните и най нямащите и да ги караш да прецакват приятелите си..
 
От: Re: ее още ли има балъци бре? SCI врели некипели :D

в инвестор.бг има тема, с тролове от фирмата вътре или поне правещи се на такива, но не съм влизал там отдавна но беше голяма забава

Да, и аз там съм срещал конкретните цифри, същата тема. А въпросния, който се прави от фирмата си е чист трол :) Имаше и един друг, който първо 100 мнения разправяше, колко перспективен бизнес е, как ще печели милиони, в един момент рязко обърна палачинката, каза че е проумял какъв фалш е всичко и почна да ги храни яко. Забава си е :) Има и фейсбук група, и там е приличен цирк.
 
От Фейсбук страницата трият коментарите.. поне това забелязвам.. Парите направиха тези в началото, вече е трудна работа :)
ся може само да си вземете карта и да си спестявате нещо, ако стане...

Аз лично като си правих абитуриентския бал бях с такава карта, и спестих бая парички :)

Въпреки, че сега бих ви посъветвал да си вземете грабо карта :) по-изгодно е.. 9 кинта е и си важи завинаги, и си трупате парички :p
 
От: ее още ли има балъци бре? SCI врели некипели :D

Или аз съм мръднал или на вас ви бягат бая уроци по икономика

Какво е най важният признак за една пирамида (балон) - Че ако е такава рано или късно ще гръмне - А билетите талоните правата или каквото и друго да са използвали за препродаване не струва и пукната стотинка - Това предстои да се случи на биткойните и останалите смехотворни валути - В момента в който гръмнат тези балони няма да можете и за тоалетна хартия да ги ползвате.

Айде да видим как това се прилага към въпросната схема - Да приемем че се е разчуло че е чиста набутвация купуването на лиценз за продаване на карти защото няма повече, желаещи да купуват карти демек балона е гръмнал - няколко стотин човека не са успели на този етап да си избият парите и никой вече не иска да купува лицензи. До тук нещата мязат на гръмнала пирамида обаче системата продължава да си работи, защото хората които вече си имат карти си ги ползват, а търговците с кеф им ги приемат защото схемата им води клиенти.

Тия дето не са успели да си избият парите си получават макар и малък % от картите които са успели да пробутат и все някога ще си избият парите - Процнт отива и при организаторите - Да те не лапат онези големи кинти но ако в оборот има 200 000 карти и от всяка карта печелят средно по кинта на месец продължават да лапат по над 2 милиона лева на година - Тоест имат интерес да поддържат бизнеса дори и в това му състояние.

Айде сега ми обяснете пак че това е пирамида
 
човек опитваме се да обясним че схемата е друга и затова назапад като патили я водят пирамида... картите са само прикритие въпроса е как ще свърши всичко не могат да въведът закон със задна дата така че вероятно няма да влязат в затвора ама май може да ги погнат за нелоялни практики... иначе дори и да не му е хрумнало на някой в началото ако му се играе безскруполно се играе така

Малко от темата в инвестора
http://www.investor.bg/forum/showthread.php?t=14456

Има и случаи, за които знам от първа ръка, когато някой набива 30 000 например и плаща "входа" на 10 души под него, които са с добре промити мозъци и започват да работят усърдно за "спонсора" си с уговорката, че няма да получават пари, докато той не си избие неговите - един вид компания в компанията. Този с 200к чека се намира точно над този, който е набил 30к, онези отдолу са вкарали по 3-4 заблудени роднини и приятели и ето ти Понци по учебник.

За да получи някой чек за 200.000 само от потребление, двете му структури трябва да са направили общо оборот за скромните 160.000.000 лева. Аз съм бившо БП и много добре знам откъде са им парите, не повече от 5% от комисионните са от потребление. Ясна ми е цялата им схема, от евтината пропаганда до заучените отговори написани от пастора и Станчо в "ръководството".

Оборота от картите е нищожен и се крепи главно на БП-тата, които са инструктирани да си правят срещите винаги в обекти на компанията. Огромна част от картите са подарени, за да могат да се изпълнят таргетите, друга част са купени и забравени. По-голямата част няма да бъдат подновени след като им изтече срока на валидност. Но дори и да имаха 50.000 лоялни клиента, пак е невъзможно с този компесационен план да хранят 10.000 БП-та, за бизнес доходи да не говорим.

Преди време направих една сметка, всеки 1000 лева комисионна са свързани с 800.000 лева потребление (по 400.000 на крак). Чанев да вземе да сметне какво потребление трябва да има, за да може 10.000 БП-та да получават по 5000лв на месец (все пак за бизнес говорим и няма риск).

Чанев, преди време бях публикувал едни въпросчета и откъс от закона за нелоялните търговски практики. Да вземеш да им отговориш, а?

Има по евтини карти за същите отстъпки че и на по готини места а има и безплатни карти за отстъпки

Това, че е копие на Lyoness, не я прави автоматично правно издържана компания. Както в САЩ и Европа, така и във всяка цивилизована страна има правила против финансовите пирамиди, дори и скритите такива като SCI. Дали една МЛМ компания е финансова пирамида зависи не толкова от идеята, колкото от изпълнението й. Ето ви откъс от закона, касаещ нелоялните търговски практики:

Раздел IV.Нелоялни търговски практики:

Чл. 68ж. (Нов - ДВ, бр. 64 от 2007 г., в сила от 08.09.2007 г.) Нелоялни търговски
практики са и следните заблуждаващи търговски практики:

14. създаване, използване или насърчаване на пирамидални продажби, чиято основна цел не е продажбата или потреблението на стоки и услуги, а включването на други потребители в системата за продажба, при които потребителят плаща, за да участва,
като получава възможност да си възстанови заплатената от него сума чрез
привличането на други потребители в системата;

Според тези критерии SCI e финансова пирамида, защото основния паричен поток е от включването на нови играчи, а не от продаването или използването на продукта. Не съм запознат в детайли с паричните потоци на Lyoness и не мога да твърдя как се отнасят спрямо този закон, но при тях шанса да са легални е многократно по-голям поради няколко причини:

1.Регистрацията е безплатна
2.Концентрират се предимно върху потреблението и изграждане на клиентската мрежа.
3.Имат много по-качествени обекти, само ще спомена Happy, Billa, CBA и OMV.
4.Предлагат на клиентите си действително изгодна услуга, а не привидно изгодна такава.
5.Не си служат с манипулации, заблуждаване или откровенни лъжи спрямо бизнеса.
6.

3.3-те милиона клиенти, качествените обекти и безплатната регистрация гарантират на Lyoness действително огромен оборот, нещо с което SCI не могат и няма как да се похвалят. Бизнеса на Lyoness е устойчив, тъй като се крепи на потреблението, въпреки че и при тях нещата намирисват когато се стигне до "бизнес" частта, докато този на SCI се крепи единствено и само на приличането на нови шарани. Така че не, нищо не е наред правно с бизнеса на SCI, без значение кого копират.

Отговорете си на следния въпрос, защо експанзията на SCI се отлага вече толкова пъти? Вижте им данъчните декларации, вижте им компесационния план, вижте им общите усливия, вижте бонусите на БП-тата им, вижте им оборота от пазаруване, вижте им гузното държание. Пирамида по учебник.

всичко ще сърши с едни 15 милиона прибрани

а тези lyоness въпреки че са с безплатна карта

Австриийската прокуратура разследва Lyoness от 2013 по следните обвинения: развиване на забранена пирамидална структура, измама, нарушаване на закона за капиталовите пазари. Тези разследвания се проточват доста време, но в някой момент ще ги сгащят. Швейцарците дори си напаснаха закона, за да могат да ги сгащят.
Освен това към средата на 2013 само в Австрия има около 300 жалби от измамени, които искат парите си обратно. Общо взето нещата протичат по следната схема: съдът отсъжда да върнат парите+лихви, после обаче Lyoness обжалват, защото закона по принцип е предвиден да защитава потребителите, а един БП не може да се третира като потребител, защото извършвайки дейност като БП той всъщнаст става предприемач и вече не е потребител, т.е Lyoness са намерили начин да протакат нещата. ЕК обаче казва, че преди да се сключи договора БП все пак е бил потребител и по тази причина трябва да бъде защитен от закона. Въпрос на време е някой съд от по висша инстанция да се произнесе и ще го издухат мощно.

Та ко рече за Lyoness ???

А и да, при Lyoness доказването на пирамидата е по-трудно, защото имат по-малко БП в съотношение с картодържателите и направените от тях отстъпки по обекти, ама СЦИ както залагат само на зарибяването, ще ги схрускат за закуска.
 
От: ее още ли има балъци бре? SCI врели некипели :D

Ми там е работата, че смесваш картите с останалото. Нека предположим, че аз правя пирамида, ама от най-перфектните понци схеми - дай пет хиляди лева, след това ми намери 10 човека да дадат по 5000 и от всеки от тях ще ти дам по 1000 и т.н. В един момент тая класическа пирамида, както е по всички закони рухва. Ама видиш ли, като съм правил пирамидата съм отворил и баничарница и давам 10% отстъпка на всеки от тия, които са участвали в схемата. Чувстваш се прецакан? Еми набивай банички до края на живота си, може и да избиеш. Баничарницата по никакъв начин не прави първоначалната ми схема по-малко пирамидална.

Схемата с продажбата на карти не е пирамида, схемата с продажба на бизнес центрове е. Както и в моя пример баничарницата не е пирамида.

Малко екстремен в крайността си пример, но надявам се е ясно.
 
Re: От: ее още ли има балъци бре? SCI врели некипели :D

взеха да излизат интересни неща в онази тема се зачекнаха в инвестора :) http://www.investor.bg/forum/showthread.php?t=14456


Първоначално изпратено от neural_network Разгледай мнение
Може ли някои от вас, които пишете в тази тема, да ми обясните кое ви мотивира да си губите времето и да пишете против SCI.

Собствениците и свързаните с Грабо, или с други фирми с карти за отстъпки ги разбирам. За тях SCI е конкуренция и те са финансово мотивирани.

Мисля си, че повечето от вас нямат никакъв финансов интерес от това дали SCI съществува, или утре ще затвори или рухне.

Може би познавате лично Бизнес Партньори и не може да се примирите как те не виждат SCI като пирамида, каквото е вашето разбиране.

Хайде споделете, кое е това, което ви кара да сте непримирими със SCI и да си губите времето с нея.

srebrin

Юридически и де факто съм мажоритарен собственик на Грабо Медия ООД, оперираща Грабо.бг. Да, факт е, че не малко наши търговци успешно бяха подмамени с нереалистично високите заплати за нивото на труд, което се очаква от тях, но с радост сме се разделили с всеки от тях, и оказва се, че винаги на тяхно място успешно сме намирали по-мотивирани и приземени личности, които разбират че с много и постоянен труд и енергия могат единствено да очакват конкурентно възнаграждение. Да, факт е, че главният бивштърговец и партньор в Грабо - г-н Ивайло Илиев, е сега подобаващ началник в религиозната-корпорация, и оказа се относо след раздялата ни, че е било за добро като създадохме по-желязна от всякога търговска структура, от която процента на напускащи клони към 0% през последните 18 месеца, в иначе изключително конкурентната среда за хора с търговски опит.
Грабо има може би повече от разумното емоционално обвързване с SCI, покрай не малкия брой служители агресивно подмамени от Грабо и Уисдам (основно програмисти) с драстично по-големи оферти във финикийски знаци, което намираме съвсем в кръга на нормалното и здравословна конкуренция за по-образована работна ръка, но тук заставам с персоналното си мнение, че това което гради SCI е картонена къща, статистически неминуемо да рухне под собствените си крехки основи, която ще повлече със себе си доста невинни "жертви" най-вече с емоциоаналните белези които ще им останат, а за строителите на религиозния капитализъм нямам съмнения че е силно вероятно да съумеят да се опазят от буквите и духа на закона, благодарение на финансовите си мазнини, с които ще помогнат на държавните чиновници-башибизуци да си затворят очите пред по същество понзи-схемата която изградиха. Много хора са опитвали да преборят финансовата гравитация, опитвайки се с пожелателни илюзии да забогатеят бързо, но ще разберат с малки или повече белези, че не всичко което хвърчи се яде.

В момента SCI имат 10-12 пъти повече дневни транзакции от Грабо Клуб, като изхождайки от условията при които работим с обектите в клубната ни програма, това значи че SCI генерират оптимистично до 25-30хил.лв. от комисионни месечно преди всякакви други разходи за поддръжка на офиси, заплати и пр., и извън задълженията към картодържателите им за за кеш-бек, която сума би представлявала само финансов поток в техните отчети. За Грабо, клубната програма е силно второстепенна и даже може да си позволи да премахне всякакви комисионни за допълнителен конкурентен натиск, като е достатъчно това че кешбека се превърта за консумация на офертите с дълбоки отстъпки.

а този ми е любимия :lol:

За да печелиш 5000лв (все пак за бизнес говорим) пасивен доход от пазаруване, двете ти структури трябва да правят общо 4.000.000лв оборот в обектите на SCI. Това само за един БП, сметни за 10.000 какви цифри са. Попа ги е гепил здраво, веднъж плащат за карта 50лв, втори път за регистрация в сайта 4000лв, после по 50лв за бизнес-ден, по 300-400лв за Dream Night и рожденни дни, и накрая ако остане нещо те го наливат в нови клиенти и регистрации, само и само да си запазят ранга, и да получат право ОТНОВО да плащат 2000лв+ лизинг на БМВ. Абе цирка е пълен
 
Последно редактирано от модератор:
От: ее още ли има балъци бре? SCI врели некипели :D

Кул - Сребрин е написал доста умерен отговор и не отрича че му бъркат в бизнеса - Обаче я се замисли дали груповото пазаруване не е по голяма пирамида от въпросната фирма ????

Карат фирмите да намалят стоките на халф прайс и след това им искат 30% - Има два варианта за работа с тях

Да дадеш добра оферта и Реално да работиш на загуба с надеждата че някой ще чуе за тебе - (напълно умряла история щото ако някой купи нещо на половин цена после никога няма да се върне да си го купи на реална цена)

Да увеличиш тройно продажната цената да я намалиш на половина за промоцията и да дадеш 30% печелиш някакви пари ама повечето хора ти се смеят че си станал поредния лъжец с отстпъки

На тези като им гледам отстъпките по обектите за клиентите са около 10% нямам представа колко още им искат за компанията но ако общо всички отстъпки са в рамките на 15% е в рамките на приемливото.


jair - Трети път да ти обърна внимание че за разлика от класическите ВЕРТИКАЛНИ пирамиди тази пирамида е ограничена до 3-4 нива и на финала завършва с реален продукт - И ако си направиш труда да прочетеш предишният ми пост ще видиш защо тази няма да рухне - Просто лакомите за пасивни доходи от по 5000лв ще чакат дълго време да си избият парите.

Мене друго би ме притеснило в схема им с таргетите - Ако са си написали например условията така че тези които продават картите ако например в продължение на половин година не са продали нови карти губят правото на процент от тези карти които са продали.

Ако има такова условие в техните таргет условия тогава съм склонен да ги приема за чиста пирамида.
 
От: ее още ли има балъци бре? SCI врели некипели :D

Това си е чиста пирамида и много добре копиран модел от друга такава компания.

Не ми се описва защо са пирамида и какви са сигнали, затова ще линка тук:

Шест сигнални лампички

Завръщането на пирамидите

Понзи схемата е тук именно в картите и достъпа и блясковото бъдеще :)
 
Re: От: ее още ли има балъци бре? SCI врели некипели :D

Кул - Сребрин е написал доста умерен отговор и не отрича че му бъркат в бизнеса - Обаче я се замисли дали груповото пазаруване не е по голяма пирамида от въпросната фирма ????

Карат фирмите да намалят стоките на халф прайс и след това им искат 30% - Има два варианта за работа с тях

Да дадеш добра оферта и Реално да работиш на загуба с надеждата че някой ще чуе за тебе - (напълно умряла история щото ако някой купи нещо на половин цена после никога няма да се върне да си го купи на реална цена)

Да увеличиш тройно продажната цената да я намалиш на половина за промоцията и да дадеш 30% печелиш някакви пари ама повечето хора ти се смеят че си станал поредния лъжец с отстпъки

На тези като им гледам отстъпките по обектите за клиентите са около 10% нямам представа колко още им искат за компанията но ако общо всички отстъпки са в рамките на 15% е в рамките на приемливото.


jair - Трети път да ти обърна внимание че за разлика от класическите ВЕРТИКАЛНИ пирамиди тази пирамида е ограничена до 3-4 нива и на финала завършва с реален продукт - И ако си направиш труда да прочетеш предишният ми пост ще видиш защо тази няма да рухне - Просто лакомите за пасивни доходи от по 5000лв ще чакат дълго време да си избият парите.

Мене друго би ме притеснило в схема им с таргетите - Ако са си написали например условията така че тези които продават картите ако например в продължение на половин година не са продали нови карти губят правото на процент от тези карти които са продали.

Ако има такова условие в техните таргет условия тогава съм склонен да ги приема за чиста пирамида.

Незнам как да обясня картите са само прикритието... от продажба на карта за 50 лева се печелят 10 лева, като картата дава отсъпки на по кофти места четох и за хора спо 353 картодържатели в списъка който печелят по 40 лева на месец от тях и за такива със 150 който взимат по 11 лева...

Отсъпките са на много изчанчени места само събуей е голямо място но в инвестора се говори че този който държи правата за бг е на високо място в SCI а поста на сребрин го репостнах за да се види грубата сметка че от 50 000 картодържатели 5-10 000 бизнес потребители се правят около 25к лева общо с процента им

И че има други карти който са безплатни и дават на по повече места включително големи вериги

Бизнеса е ицяло в продажбата на бизнес центрове отделно компанията си дой бизнес потребителите 50 лева бизнес ден за запознаване с новите стратегии - промивка, 300 лева парти където се канят гости... дълго е

но бизнес модела е опорочен от това а такива компании слагат мръсно петно на млм бизнеса... ще пиша още по късбо че излизам пак
 
От: ее още ли има балъци бре? SCI врели некипели :D

Кул нека да разгледаме примерът който си дал - Човек с 350 картодържатели спечелил 40лв на месец - Хората умират да цитират такива работи без въобще да се замислят какво означават тези цифри

Затова нека да посмятаме малко - Този човек печели по 1,5% от всяка покупка направена с продадена от него карта - Това означава че тези 350 карти са направили общ оборот от порядъка на 2600лв за един месец а това означава че всеки картодържател е похарчил средно невероятните 7,50лв Седем лева и петдесет стотинки.

Като се има в предвид че тези карти могат да се ползват на бензиностанции сервизи ресторанти магазини и тн - Означава 3 неща

- Първо въпросният човек не ги е раздал тези карти а се е набалбукал с тях за да покрие някакви норми и да лапне по големи проценти

- Второ раздал ги е в някое село където хората няма какво да ги правят

- Трето случката е измислена за да бъде разказвана по форумите каква измама е това

Дори и да приемем че е вярна и човекът печели само по 40лв на месец това пак не прави нещата пирамида защото този човек все пак след около 7 години ще си избие инвестицията дори и нещата да не се развиват - А те ще се развиват защото броят на магазините ще се увеличи и хората ще стават все по платежоспособни.

Както казах и в предишният пост - За мен ще е проблем ако в клаузите има точка че ако не продаваш непрекъснато карти ще загубиш процента от направените покупки по магазините. Ако има такава точка това е 100% пирамида защото в крайна сметка всички ще си изгубят картодържателите и компанията ще им ги лапне и сама ще си прибира комисионните а балъците ще са и развили бизнеса.

Не са по различни нещата в Орифлейм и Ейвън - Там ако си последен във веригата комисионната ти е супер малка - За да се издигнеш трябва да имаш хора под теб - Понеже такива балъци вече не се намират - Предприемчивите фиктивно записват свои познати под тях като си вадят от джоба пари все едно те са правили поръчки и така докато стигнеш до едно приемливо ниво на комисионна вече може да си си напълнил гаража с орифлеймските боклуци - които реално струват 10% продукт и 90% комисионни по веригата

Гледам ония от сдружението на директните търговци как разпалено обясняват че това било пирамида щото приходите предимно се натрупвали от продажба на карти и права - Айде нека обаче да ми покажат техните схеми от първо до последно ниво да видим един крем Орифлейм от 10лв колко струва крема и колко са комисионните по трасето
 
Човек тази компания е създадена за да си точи бизнес потребителите, а ти така го пишеш все едноче е мега чудото на отстъпките, а не (човек който има и си умира по промоциите каза че повечето неща си ги намира по евтино от груповот паза

В първия си пост още написах - картите се раздава за сметка на бизнес потребителите, понеже си гонят таргетите и не познавам човек който да сия е купил (струват им по 40 лева) понеже печелят по 10 лв от продажба...

На мен безплатно ,ми я предлагаха 2012 г., D.Ivanov написа как не е плащал за нея, и познавам още хора с безплатни

Като някой платил 3000 лв намери 6 души който да налеят по 3000 за да си избие бизнес центъра... Следащото което прави от избитите пари вади 1000 лв за 25 карти и ги раздава, за да качвал някакъв ранк... ранка му трябва за да си получаване на пари от продажбите на 6 неговите бизнес потребители на бизнес потребителкси акаунти
 
Последно редактирано от модератор:
От: ее още ли има балъци бре? SCI врели некипели :D

дублирано мнение
 
Последно редактирано:
От: ее още ли има балъци бре? SCI врели некипели :D

mantaman, това върши ли работа?

„Активен” означава статус на Бизнес партньор, който: (1) през изтеклия месец е акумулирал
оборот в размер на не по - малко от 100 (сто) лева във връзка с предоставени услуги за
спонсориране най-малко на двама Член-Клиента или един Бизнес партньор. Всеки един лев
осигурен оборот се счита за една лична SCI точка на Бизнес партньора и се отразява в Личния му
онлайн офис; или (2) през изтеклия месец да има покупки на оферирани стоки/услуги в секция
„Save of the Day” в размер на не по-малко от 500 (петстотин) лева; или (3) през изтеклия месец е
спонсорирал най-малко един Член-Клиент и има покупки на оферирани стоки/услуги в секция
„Save of the Day” в размер на не по-малко от 250 (двеста и петдесет) лева. Ако не е изпълнено поне
едно от горепосочените условия, Груповият бонус не се изплаща и натрупаният оборот в
структурата се занулява и не се пренася за следващия месец

извинявам се и за процента за консумация, бил 0.25%, при това от по-слабия клон от някаква бинарна структура. хех.
 
От: ее още ли има балъци бре? SCI врели некипели :D

jair - Доста сложно са го написали вероятно целта им е да си преебат посредниците и в крайна сметка те да не могат да получават пари от покупките на хората от магазините - Ако това наистина е така съм съгласен че това си е жива преебалница

Това обаче не означава че на база тази структура не може да се направи читава фирма от която всички по трасето да имат полза и да не е пирамида
 
От: ее още ли има балъци бре? SCI врели некипели :D

Присъствал съм на един семинар.Наговориха се куп лъжи-били първите в света с такава схема,а то първите са Lyoness разследвани в доста страни.Говореха за нечуван софтуер,за някакви пълни щуротии,за световна експанзия и тн.Каква експанзия като в момента цялата им верига от обекти са тип квартални гаражчета.Картата е само за парлама.Невъзможно е картите да прокрият разходите цялата компания.Колкото и да го смятаме.При условие,че вадиш пари без реално да предлагаш продукт се води престъпление и ето тук с въпросната карта минават метър.
 
От: ее още ли има балъци бре? SCI врели некипели :D

Незнам колко е вярно но от скоро имали намерение да включат към мрежата от магазини и онлайн магазини. Това сериозно ще удари Грабо и подобните сайтове които искат по над 30% от оборота на свалени на половин цена стоки.

По думите на Събин става ясно че от тяхната компания са напуснали програмисти в тази посока - Така че нищо чудно и да е вярно
 

Горе