измамна кампания за тестване на телевизори от името на Philips

Babun Babunov

New Member
Не ми се търсят паролите за другия ник, а и само от време на време влизам тук, обаче не се сетих за по - добро място да предупредя и напиша отзив.
Става въпрос за следния уеб сайт:
http://www.testvai.tv/
В интернет на доста места са пуснати следните обявления:
http://www.mobilebulgaria.com/news/...a-testvane-na-novite-smart-televizori-philips
http://todaytech.eu/2017/07/04/можете-да-тествате-новите-смарт-телев/
http://b2bmedia.bg/index.php/tp-vis...-novite-smart-televizori-philips-1384718.html
и т.н.
Реално първата кампания беше през 2015 (ако не ме лъже паметта) и тогава наистина имаше хора, които получиха телевизори. В случая въобще не говорим за телевизори, но да кажем че кампанията тогава е била реална.
Тази година реших да се пробвам, регистрирах се, 2 часа записвах видео визитка и т.н.
Пратих си аз нещата, само че ми се стори че за 30-40 мб клип се качи прекалено бързо (1-2 секунди).
Реших аз да пиша на организаторите, има единствено мейл оставен на въпросния сайт.
Значи писах аз с молба да ми потвърдят, че са ми получили регистрацията ама нищо. Реално в Общите им условия пише, че всеки участник може да се регистрира само веднъж. Тоест хем нямам идея регистриран ли съм, защото няма потвърждение, хем не мога пак да се регистрирам, защото условията им забраняват. И така 20 дена бяха минали и нищо. Кампанията им приключи, гледам пощата пак нищо. Обаждам се аз на Philips официално и питам "Вие имате ли такава кампания" от другата страна служителя учуден колкото мен "Ммм много странно, не съм чул за такова нещо, ама ще проверя". Не че ми се обади от Philips и те нищо не направиха. Писах аз втори мейл на организаторите като отново любезно ги помолих да потвърдят получи ли са нещо. Пак нищо. Минаха близо 25-26 дена вече. Аз започнах да забелязвам някои странности по сайта, също и по домейна, реално се води на физическо лице, вместо на фирма, отгоре на всичко е пререгистриран 2016 или нещо такова.Снимки ще постна след малко, за да видите какво ме притесни. Реших пак да изчакам, уж на сайта пише на "В момента избираме бъдещите участници, а техните имена ще бъдат обявени на 31.07.2017.". Обаче изненада - ТОВА БЕШЕ ВЧЕРА и още нищо няма. Яко вече ми прилича на брутален скам и че някой събира личните данни на хората, заедно с клипове с тях и ще прави нещо друго с тях.
Впрочем писах и на Господари на Ефира, ама те май са в почивка. Звучи донякъде смешно, но все пак говорим за рекламна кампания от името на сравнително голяма марка и за лична информация.
Ето снимките:
http://imgur.com/a/LcYwr

П.С. На снимките се вижда, че дори имената на членовете на журито на отделните страници се разминават, след като им писах (естествено без да ми се отговори), поне това го оправиха. Но пак нещата изглеждат като мащабен скам според мене. Не мислех, че такъв вид скам върви и в България, ама явно съм грешал.
 
Никола Балов е nixanbal. И можеш да го намериш тук:
https://twitter.com/nixanbal/
http://nixanbal.com
Има го и във Фейса ама ме мързи да го диря.

Не, не е спам, но ако си гледал календара знаеш как е - отпускарски сезон. Иначе е обявена тук:
http://nixanbal.com/zapochva-vtorat...stove-na-televizori-philips-kak-da-uchastvate
Аве, като не е СКАМ - ЗАЩО нищо няма обявено?
Другото е - ЗАЩО на сайта отдолу пише 2004 - 2014?
Защо домейна е собственост на някаква лелка, вместо на фирма или на Philips?
И т.н. Ако човек с базови познания по html се вгледа в сайта ще разбере, че е правен все едно от 4 годишен.
Впрочем, какво има отпускарския сезон с датите, Вие да не би да сте спрели да работите и да взимате заплата, като е отпускарски сезон.
Другото тоз nixanbal само им подпомага скама, хората в коментарите му пишат, а даже телевизорите дето е посочил са различни от тези на testvai.tv. Тоз пича е просто некадърен влогър дето взима от ляво и дясно без да гледа.
Сега се зачетох излиза, че nixanbal реално е част от схемата, понеже се пише, че е жури.
Сега да видим какво пише на testvai.tv:
"Чл. 18 В рамките на Програмата ще бъдат тествани десет телевизора „Phillips” от следните модели:
49PUS7502
49PUS6482
43PUS6412
43PUS6262"
А какво пише nixanbal на сайта си:
"В тестовете ще участват най-новите смарт телевизори Philips с любимата ми Ambilight от серии 6000 и 7000 (модели 55PUS7502, 49PUS6482, 43PUS6412 и 43PUS6262), които предлагат Ultra HD резолюция и се базират на Android TV (без последният). "
Май има разминаване с цял модел телевизор.
Впрочем и ние развиваме бизнес и си определяме датите, ама не се гаврим с потребителите да пишем на 5 места една дата, после да се изпарим. Хем не сме представители на голяма фирма като Philips!
 
Последно редактирано:
Тоя сайт е толкова зле направен, наистина е възможно 10 годишно дете да го е писало, да не говорим mobile версията как е, това със сигурност не е от Philips.
 
Тоя сайт е толкова зле направен, наистина е възможно 10 годишно дете да го е писало, да не говорим mobile версията как е, това със сигурност не е от Philips.
Ако пусна жена ми да прави сърч с обикновен notepad, дори тя ще се сети първо да си подмени "2004-2014" да е актуално към годината.
Забавното в случая е, че Никола Балов е nixanbal ги рекламира на сайта си. Както и на други сайтове има реклами.
Това на мен ми прилича на типичен CPA scam, преди 4-5 години беше модерно 1) Пускаш кампания в facebook - подарявам Iphone, ipad, macbook, т.н.; 2) ползваш предполатена карта за реклама 3) накрая караш потребителите да се регистрират някъде с цен приходи от CPA 4) В деня на "събитието" или не постваш нищо, или постваш фалшиви снимки на родата, намерени от интернет и прочие
Не мислех, че подобни порнографии намират още място в интернет и в България, още повече че Philips, ако са нормална компания ще се постараят да свалят сайта и да потърсят отговорност.
 
Бабуне, ако искаш нов телевизор просто отиваш в Technopolis или нещо такова, гледаш там каквото ти харесва и си купуваш. Всички телевизори са еднакви и без това.
 
Бабуне, ако искаш нов телевизор просто отиваш в Technopolis или нещо такова, гледаш там каквото ти харесва и си купуваш. Всички телевизори са еднакви и без това.
Имам 3 телевизора по над 1000 лева (впрочем предпочитам Panasonic) и проектор в спалнята с FULL HD Epson (~1200-1400 лева), дали ми трябва телевизор?
Може да свучи смешно, но най - вероятно щеше да замине при роднини, въпросът е принципен, такава цигания може да има само в България с измамни кампании.

Използвам случая на поздравя Blinky, явно Philips измамниците и Никола Балов (nixanbal) четат форума, понеже след като днеска дискусията се раздвижи веднага си оправиха скамерския уебсайт.
Не ми отговориха на моето запитване за регистрацията, ама си оправиха годината долу и постнаха някакъв списък.
Само дето доказателствата за циганията и некадърността на Philips измекярите остават:
http://imgur.com/a/ZdKYx
 
Последно редактирано:
Ама ти какво искаш от тоя сайт, да ти пратят безплатен телевизор ли? И от какъв зор, те явно просто си правят реклама. То по принцип рекламите са скам, но пък и тия хора дето участват в разни смешни томболки заслужават поне веднъж да бъдат ударени от истински скам.
 
Ама ти какво искаш от тоя сайт, да ти пратят безплатен телевизор ли? И от какъв зор, те явно просто си правят реклама. То по принцип рекламите са скам, но пък и тия хора дето участват в разни смешни томболки заслужават поне веднъж да бъдат ударени от истински скам.
Ми то по таз логика ние като фирма може да каже на 05.08.2017 ще дадем 5 лаптоп-а Apple MacBook, след това да игнорираме всички дето имат интерес, на 05.08.2017 да се направим на забравили, около 10.08.2017 ако се намерят недоволни и нещата вземат да отиват към черен PR да си пооправим сайта, и да изкараме списък, където една част от хората дори не са писали на кирилица.
Сега виждал съм реклама, виждал съм и кампании, самия факт че сайта ти е като писан от 4-5 годишен програмист, няма един човек, който да отговори на мейл над 20 дена и тотално неспазване на собствени общи условия и дати, ами да ти кажа някак си не ми се свърза. Поне ние не го правим, не съм виждал досега и други фирми дето да са толкоз зле (включително и такива извън България).
Явно Customer care въобще не съществува при Philips.
Сега ма подсети, ще взема да пусна едно оплакване към КЗП. Мисля че, те се занимаваха с подвеждащата реклама.
 
О Боже, навлизаш в още по дълбоки води с това КЗП и направо ще ти го кажа - занимаваш се с пълни глупости. Интернет е свободно пространство и всеки може да си купи домейн и да си направи сайт. Ти така се отнасяш към нещата, все едно са ти длъжни с нещо. Нито си им изпратил пари, нито нищо. Загубил си там някакви 2 часа време, ама да не си... кой те е карал. Ако схващането ти за живота е такова, че очакваш да получаваш всичко наготово и да мрънкаш когато някой не изпълнява желанията ти, то тогава бих ти препоръчал да хванеш всичките си телевизори и проектори, и да ги хвърлиш през прозореца. Ще питаш "Защо?". Много просто, защото когато прекалиш с гледането на телевизия се превръщаш в консуматор - човешки индивид, който е вреден дори на себе си.

Покажи ми неподвеждаща реклама. Ако фирма поръча на служител да направи реклама за даден продукт и той направи неподвеждаща реклама, сигурно ще го уволнят за липса на въображение :D Рекламата е по-скоро някакъв вид изкуство за досаждане на хората с цел склоняване към закупуване на продукт, който дори не им трябва. Всеки знае това :)

Междувременно ти правиш реклама на телевизорите Филипс тук. Все тая че си недоволен. Аз дори не знаех за такива кампанни преди, но вече знам и в главата ми от определено време се въртят телевизори с Ambilight :D
 
О Боже, навлизаш в още по дълбоки води с това КЗП и направо ще ти го кажа - занимаваш се с пълни глупости. Интернет е свободно пространство и всеки може да си купи домейн и да си направи сайт. Ти така се отнасяш към нещата, все едно са ти длъжни с нещо. Нито си им изпратил пари, нито нищо. Загубил си там някакви 2 часа време, ама да не си... кой те е карал. Ако схващането ти за живота е такова, че очакваш да получаваш всичко наготово и да мрънкаш когато някой не изпълнява желанията ти, то тогава бих ти препоръчал да хванеш всичките си телевизори и проектори, и да ги хвърлиш през прозореца. Ще питаш "Защо?". Много просто, защото когато прекалиш с гледането на телевизия се превръщаш в консуматор - човешки индивид, който е вреден дори на себе си.

Покажи ми неподвеждаща реклама. Ако фирма поръча на служител да направи реклама за даден продукт и той направи неподвеждаща реклама, сигурно ще го уволнят за липса на въображение :D Рекламата е по-скоро някакъв вид изкуство за досаждане на хората с цел склоняване към закупуване на продукт, който дори не им трябва. Всеки знае това :)

Междувременно ти правиш реклама на телевизорите Филипс тук. Все тая че си недоволен. Аз дори не знаех за такива кампанни преди, но вече знам и в главата ми от определено време се въртят телевизори с Ambilight :D
Много си тъп, ако си въобразяваш, че "after-sale" support-а им е по - добър нещо си в грешка. Нали ще ти обслужват Ambilight-a същите хора.
Е то сумати тръбене има за таз технология, ти от моята тема научи, браво супер. Реално са няколко диоада на гърба на телевизора дето светят, ако имаш права стена за телевизора ефекта е добър, ако нямаш е пълен шит.
Това, което аз си гледам на проекторите и телевизорите си е моя работа мисля, теб че те облъчват цял ден с БГ помия и затова си станал като вол, и явно ти харесва да те скамват си е твоя работа.
Аз имам моята позиция и си е защитавам.
Впрочем @AseasRoa ти явно имаш някакви отношения с Philips или работиш за 30-40 лева на ден.
Само да те информирам, че моето време струва пари, и ако за теб 2 часа са 5 лева, за мен са доста повече пари.
Аз си стоя зад думите, че такава цигания не съм виждал. Единствената по - голяма цигания беше, когато си купих от ЕС робот за почистване на под Philips и пристигна по някаква причина без дистанционно (нов го купих, не е втора ръка). Обадих се на Philips и питах дали мога да си купя въпросното дистанционно, тях отново "не ги ебеше" както и сега. Робота за под се предлага в България и би трябвало да имат резервни части.
Онзи ден разговор с Philips (тъй като нямаше друго, избрах Телевизори от сайта им) - Служителя се чуди 1 час на сайта, после след като повтори няколко пъти странно заяви, че ще проучат и ще ми се обадят. Въобще не ми се обадиха. Да те подсетя, че тези телефони им се водят и гаранционни.
Хайде сега иди си взеим един Ambilight и трепери 2 години, понеже customer support няма във Philips въобще.
По темата за "консуматора" - мисля че сам се оплиташ в глупостите си. Ако бях консуматор нямаше да ме бъркат 2 часа, обаче явно ти си консуматорът, щом всичко това ти се струва нормално.
 
Последно редактирано:
О Боже, навлизаш в още по дълбоки води с това КЗП и направо ще ти го кажа - занимаваш се с пълни глупости. Интернет е свободно пространство и всеки може да си купи домейн и да си направи сайт. Ти така се отнасяш към нещата, все едно са ти длъжни с нещо. Нито си им изпратил пари, нито нищо. Загубил си там някакви 2 часа време, ама да не си... кой те е карал. Ако схващането ти за живота е такова, че очакваш да получаваш всичко наготово и да мрънкаш когато някой не изпълнява желанията ти, то тогава бих ти препоръчал да хванеш всичките си телевизори и проектори, и да ги хвърлиш през прозореца. Ще питаш "Защо?". Много просто, защото когато прекалиш с гледането на телевизия се превръщаш в консуматор - човешки индивид, който е вреден дори на себе си.

Покажи ми неподвеждаща реклама. Ако фирма поръча на служител да направи реклама за даден продукт и той направи неподвеждаща реклама, сигурно ще го уволнят за липса на въображение :D Рекламата е по-скоро някакъв вид изкуство за досаждане на хората с цел склоняване към закупуване на продукт, който дори не им трябва. Всеки знае това :)

Междувременно ти правиш реклама на телевизорите Филипс тук. Все тая че си недоволен. Аз дори не знаех за такива кампанни преди, но вече знам и в главата ми от определено време се въртят телевизори с Ambilight :D
Като изключим различията ни по повод търговския вид на цигарените опаковки, най-после да видя от теб мнение, което не харесвам - Браво бе, и ти си бил нормално човешко същество. :)

Не си прав, приятелю. Тук не става въпрос за подвеждаща реклама, а за явна измама, зад която може да се крие нещо много по-сериозно. Прав е Бабун да раздухва случая и получава моите адмирации ако наистина сезира КЗП, която е напълно импотентна структура, но пък знаеш ли...

Странна ми е реакцията на Филипс, обаче. Те трябва да ревнат по-силно от бабун-а, а всъщност нелепо мишкуват.

то тогава бих ти препоръчал да хванеш всичките си телевизори и проектори, и да ги хвърлиш през прозореца. Ще питаш "Защо?". Много просто, защото когато прекалиш с гледането на телевизия се превръщаш в консуматор - човешки индивид, който е вреден дори на себе си.

Отново брилянтно мнение, но за жалост - нерелевантно към конкретния случай. :)
 
Бабуне, само заради първото ти изречение сега дори няма да си направя труда да прочета какво си ми написал :)

@nandibandi, като видях в известията че ти си отговорила на мой пост, си знаех - пак ще кажеш как преди са ти харесвали мненията ми, а вече не. Ама и ти си имаш репертоар ;)

Аз не разбирам каква е измамата в случая, но пък и хората дето разчитат да спечелят награда за участие в еди кой си сайт заслужават да попаднат на измама поне веднъж. Те дори и да не попаднат, пак са измамени... от себе си. Защото вместо да се чудят от къде да спечелят телевизори и телефони, могат най-малкото да оползотворят това време в научаването на нови знания и да станат по-добри в правенето на нещо много по-полезно.
 
Дай да видим тази видео визитка.
Оставяме настрана скамерския сайт. Щом толкова ти е ценно времето, защо си се занимавал няколко часа, за да участваш за продукт на марка, от която реално не си доволен? И то след като си видял как е направен сайта?
 
Бабуне, само заради първото ти изречение сега дори няма да си направя труда да прочета какво си ми написал :)

@nandibandi, като видях в известията че ти си отговорила на мой пост, си знаех - пак ще кажеш как преди са ти харесвали мненията ми, а вече не. Ама и ти си имаш репертоар ;)

Аз не разбирам каква е измамата в случая, но пък и хората дето разчитат да спечелят награда за участие в еди кой си сайт заслужават да попаднат на измама поне веднъж. Те дори и да не попаднат, пак са измамени... от себе си. Защото вместо да се чудят от къде да спечелят телевизори и телефони, могат най-малкото да оползотворят това време в научаването на нови знания и да станат по-добри в правенето на нещо много по-полезно.
Напротив, не съм спирала да харесвам мненията ти, но не съм напълно съгласна с позицията, която заемаш в тази тема. Вдигането на рамене не е опция, приятелю. Когато има нередност, трябва да действаме срещу нея, а не да търсим вината в жертвите.
Споделям мнението ти за стремежа към печалбарство, заложен у масовия потребител, но той е вроден - направо инстинкт. Това е все едно да се натровиш със салмонела, пък аз да кажа ''така ти се пада, щом ядеш месо''. :)
 
След като мислиш, че е СКАМ, защо не отдели времето да постваш тук и да го играеш дедектив като се свържеш с Филипс?
 
nandibandi, аз и друг път съм се изказвал по същия начин когато някой заговори за КЗП в този форум, а то изглежда се случва доста често. Значи виждам в това нередност и съответно действам срещу нея, точно както ти съветваш :) По-добре е хората да разчитат на себе си да си оправят бакиите, а не на измислени институции. КЗП е за глезочи. В крайна сметка точно институциите се явяват скам, защото на тях им трябват милиони за да работят, а познайте от къде трябва да се вземат тея пари.

Иначе и преди съм попадал на сайт като този. Отдавна беше, мисля че пак Филипс (и пак с голям екран в средата), имаше един сайт в който се очакваше хората да споделят разни идеи. Ако Филипс ги правят тия неща, то си е за тяхна сметка. Ако пък друг се представя за тях, тогава пак е тяхна грижа.

Мдам, хората трябва да се научат да ядат по-малко месо. Повече здраве и по-малко убити животни :)
 

Горе