Конкурс за: измисляне на домейн име

В темата има 1,000 предложения и автора още не може да избере. Странно. Щото се казва, че колкото по-голям избор има някой, толкова по-трудно ще избере.

И авторът какво вика? Безсрочно било. Един ден, той "щял да каже". Един ден. Примерно през далечната 2025-та.

Това ми намирисва на събиране на идеи в .тхт файл и после препродаване на идеите на клиенти или в Upwork.
 
В темата има 1,000 предложения и автора още не може да избере. Странно. Щото се казва, че колкото по-голям избор има някой, толкова по-трудно ще избере.

И авторът какво вика? Безсрочно било. Един ден, той "щял да каже". Един ден. Примерно през далечната 2025-та.

Това ми намирисва на събиране на идеи в .тхт файл и после препродаване на идеите на клиенти или в Upwork.

Не са 1000 предложения, но схванах смисъла. Конспирацията няма да коментирам :D

1. Написал съм, че искам предложенията на ЛС. Само двама човека ми писаха на лс.

2. Още в началото направих уточнение относно тематиката и това, че няма да бъде сайт като уча.се (т.е. домейни като domashno не са подходящи).

3. Сайта ще е насочен към българските потребители. (Така отпадат голяма част от предложенията и.... конспирацията). Доста от предложенията не стават за бранд. Дали са кратки и благозвучни и т.н.

4. Изрично съм споменал, че наградата ще бъде само за домейна който ще избера.

5. Срока е неопределен защото не ми е спешно и за сега няма да избирам задължително нещо от предложенията.

6. Условията са максимално опростени. Дори проверката дали са свободни не е задължителна. Участието в конкурса не предполага губенето на много време. Исках конкурса да е неангажиращ. Правилата не са променяни и никой не възрази в началото. Аз наистина не съм си харесал нещо (естествено има някой предложения които са по-добри от останалите и със сигурност бих избрал някое от тях ако трябваше да го регистрирам веднага). Позволявам си да не го направя защото може да изникне нещо по-добро. Какъв е смисълът да го регистрирам и да събира прах. Освен това вероятността и 1000-те предложения да бъдат регистрирани е малка.

П.п. иначе може да си прав ако кажеш, че рядко има конкурси без посочен краен срок. Мислех че възможноста да участва всеки без да инвестира много време или други ресурси компенсират тази особеност.
 
Последно редактирано:
Предложение за име на сайт, предлагащ материали за домашно обучение на български деца


Учко .bg / бг. / .com
Uchko
.bg / .бг / .com


Кратко (4 или 5 знака) и звучно название, с явен български характер. Наситено с емоционалност („Моят малкия/моята малката учи“), и асоциативност („Материали за учене“). Позициониращо умалително име, защото това е продукт за малки деца и техните родители.

Забележки:
* БГ уникалност - домейнът го има регистриран с само с
“com”.
* Подходящо включване в маркетинговата стратегия на „бранд личност“ – талисман.
 
рядко има конкурси без посочен краен срок. Мислех че възможноста да участва всеки без да инвестира много време или други ресурси компенсират тази особеност.

Всяко време е пари, дори ти самият да го смяташ за "малко". Защото 10 пъти по "малко" става "много".

Аз не искам да се бъркам на участниците, които са се анвили да ти пускат домейни, може би предполагайки, че ще си поне в границите на коректното и от срам ще вземеш да го приключиш този конкурс преди десетия му юбилей, не знам, те ще кажат, но когато някой иска да му бъде свършена услуга или работа и напълно се освобождава от отговорност( кога ще избере, кога ще плати, дали ще избере, дали ще плати), то този човек може да си прави каквото си иска според неговите собствени разбирания, което особено при тема-конкурс е последното нещо, което участниците искат.

Това, че те критикувам обаче, не означава, че няма да участвам в конкурса, mind you.

Моето предложение е:

ne-se-li-nauchihte-che-klienti-koito-ne-znaqt-kakvo-iskat-no-iskat-vsichko-nikoga-ne-plashtat-na-kraq-no-sega-pone-shte-nauchite-vsichki-po-neshto-ot-tozi-konkurs-taka-che-evalata.bg

И те така. Ако решиш, че аз съм победителят, приемам плащания само в швейцарски франкове, но за теб ще направя изключение и може да ми платиш част от сумата в часовници, пък може би ще се усетиш, че със всяка изминала секунда тази тема и ти като потенциален човек с който да правиш бизнес, ставате все по-смешни? Но всеки си знае сам за себе си.
 

Горе