има ли възможност с уникален контент и добри линкове да не се получава

От: От: От: има ли възможност с уникален контент и добри линкове да не се получава

... По-добре да си намериш друг cms или да платиш на някой да ти напише качествен, като специалист по СЕО стои до него и му обяснява кои неща пречат.

Значи ти не говориш какво ти е нужно да си направиш seo, а как да си платиш да ти го направят. Нима мислиш че човека който ще дава напътстията не се е занимавал с програмиране ? Ако той няма основата и не знае как работят технически нещата какви съвети ще даде ? Защото в името на оптимизацията понякога се правят много големи компромиси свързани с изменение на базите данни и цялостната структура на сайта, което пък често води и до отклонение от основната цел. Оптимизатора не е длъжен да помни всичко, но той задължително е минал по пътя на програмиста за да може да му казва какво и как трябва да направи, а не хората от отдел маркетинг.
 
От: От: има ли възможност с уникален контент и добри линкове да не се получава

Ако не знаеш HTML какво SEO ще правиш, и ще го научиш ли за седмица ? Ако не знаеш Javascript за да си прибереш нещата които ти пречат в HTML-а какво правим ? Можеш да скриеш някой неща и с Flash, ако си го учил. Ами PHP & MySQL не трябва ли да знаеш ? Вчера като отворих oscommerce направо ми настръхна косата колко заявки към базата трябва да се напишат наново и колко размествания трябва да се направят за да стане някаква оптимизация. Трябва ли да познаваш Apache & HTTP или не ? Аз ли съм най-простия дето се блъскам толкоз години и съм доникъде, пък хората за една седмица се научават на онпейдж сео ?

Не ти е работа да знаеш хтмл, жаваскрипт и пхп, за да правиш онпейдж сео. От тебе се иска да кажеш какво трябва да има на страницата, колко и къде да се среща и толкова. Не са толкова много нещата, които трябва да се учат.

Останалите "тънкости" не са учене, а налучкване и проба-грешка. Защото алгоритмите на търсачките се променят постоянно. Не е сериозно да твърдиш, че е голяма наука. Изобщо прекаляването с онпейдж сео е напълно безмислено, освен ако не се целиш само в live.com.

Дай ми един неоптимизиран сайт, но с десет входящи PR6 линка с подходящ анхор текст, пък ти си блъскай онпейджа с месеци ако искаш. И с хиляда ПР 0 линкове от фри материали няма да биеш първия.
 
От: има ли възможност с уникален контент и добри линкове да не се получава

темата стана блаблаблаблаблабла
всеки си говори неговото :)
 
От: От: От: От: има ли възможност с уникален контент и добри линкове да не се получав

Нима мислиш че човека който ще дава напътстията не се е занимавал с програмиране ?

Не искам да споря с хора, които са по-наясно от мен и мисля, че други хора ще дадат още по-точен отговор на въпроса, но не заблуждавай хората, че за да направиш СЕО трябва да владееш PHP, MySQL, JS и да умееш да пишеш програми, защото в крайна сметка работата на PHP и MySQL e да "опакова" текста, който контент едитора пише, във валиден HTML код.

Ако CMS-a връща неподходящ за търсачките HТМL код, това може да бъде оправено от програмист - например фрилансер, но веднъж щом бъде отстранен проблема, не е необходимо човека, който пише съдържание, да пипа в кода на CMS-а. Иначе той се обезсмисля - целта на CMS-а е да генерира динамичен уеб сайт, за да не се налага автора на съдържание да пипа кода на сайта всеки път, когато добавя/редактира съдържание. Ако той трябва да пипа кода, за да промени съдържанието на сайта си - за какво му е CMS?!

Просто не лъжи хората, че трябва да са програмисти, за да си правят сайтовете, защото ще убиеш желанието им да се занимават с това!
 
Последно редактирано:
От: има ли възможност с уникален контент и добри линкове да не се получава

Как се прави оптимизация на oscommerce ? Нима един добър програмист който не се е занимавал със seo ще се сети как да промени структурата на базата данни и на връзките в името на serp ? Или пък друг оптимизатор който нищо не разбира от програмиране ще може да му обясни какво да направи ? Не говоря за оптимизация на текста които преди да пуснаеш в CMS-а си написал в Notepad и си проверил коя дума колко % се съдържа, не говоря за оптимизация на една страница, а за сайт напр. с 40 категории, 50 000 продукти и 80 000 индексирани страници. Програмиста и оптимизатора ще има да се гледат тъпо ако всеки от тях не разбира нищо от работата на другия.
 
От: От: От: има ли възможност с уникален контент и добри линкове да не се получава

Дай ми един неоптимизиран сайт, но с десет входящи pr6 линка с подходящ анхор текст, пък ти си блъскай онпейджа с месеци ако искаш. И с хиляда ПР 0 линкове от фри материали няма да биеш първия.

За един ден правя сайтове оптимизирани сравнително добре, които почти без никакви входящи линкове получават автоматично pr3 и са на доста добри позиции в serp. Та това е за един ден, не губя месеци в търсене къде да пусна линкче или да измислям статии. Както вече казах това е хамалска работа.
 
От: има ли възможност с уникален контент и добри линкове да не се получава

Сега ако вземеш и да го докажеш с някое УРЛ което си направил, има пр 3 без почти никакви (това колко ще рече? по-малко от 5?) входящи линкове, и се класира за що-годе добри ключови фрази, ще ти повярвам.
 
От: има ли възможност с уникален контент и добри линкове да не се получава

Не 5, но около 10 входящи линка с pr 0, 1 макс. 2. Сори но доказателства не прилагам, надявам се че ме разбираш ... :)
 
От: има ли възможност с уникален контент и добри линкове да не се получава

За разбирането те разбирам, но така няма смисъл да спорим. Според мене офпейдж сео-то е доста по-ефективно, отколкото онпейдж. Според тебе май е обратното. Задънена улица :) Айде спирам засега, че ме чака 30 часов път.
 

Горе