какво е приятелство?

От: какво е приятелство?

Кво става човече? Дано питаш ей така за забавление, защото предателството е кофти работа и тотално може да промени разбирането ти за живота. Ако не си на чашка и питаш сериозно поради някаква лична причина помни Горе Главата и майната му, било квот било. :beer:
И така, за мен... От една страна най-общо казано няколко са критериите за приятелство - означава някой, на когото можеш да разчиташ, да му вярваш, да споделяте общи интереси и моменти (пак казвам най-общо). От друга страна за истинско приятелство е нужно и нещо повече от описаните характеристики и затова е толкова трудно, дори по-трудно от истинската любов. Има и приятелства, които започват и приключват с чашката или със забавленията, но това за мен не са приятелства в истинския смисъл на думата.
 
От: какво е приятелство?

Както каза pisara, приятелството е нещо, което се споделя. Най-често виждам (а и на мен се е случвало) някакви хора които си правят взаимно услуги срещу други услуги, като на пазар, и ако единият каже "не" и вече не са приятели. Приятелят е някой, с когото ти е хубаво просто ей така, без облаги и на когото ще направиш добро, без да търсиш нещо насреща. Също така, приятелят няма да те съди или да те кара да се чувстваш виновен, за каквото и да било. Като започне единият много да иска, а другия да се чуди що му дава, говорим за "другари" с лична полза. Не мисля, че истински приятел се губи. Ако случаят е някой друг от изброените - недей да съжаляваш.
 
От: какво е приятелство?

Barney - Bro Code: dox.bg/files/dw?a=4ce0569314

Дано не попада в грешни или женски ръце, че ще ме линчуват! :D
Цитат от книгата:
"Един авер винаги трябва да плаща гаранцията на друг свой авер, освен в случаите когато е в друга страна или е прекалено скъпа.
Бележка: Как да определим кое е прекалено скъпа гаранция? Прекалено скъпа гаранция > Годините, от които се познавате умножени по 100$."
 
От: какво е приятелство?

Някъде бях прочел едно определение за приятелството, което за мен е най-доброто такова.
Истинското, искрено приятелство може да съществува само между двама мъже, не може да бъде между мъж и жена, не може да бъде и между две жени.
 
От: какво е приятелство?

Някъде бях прочел едно определение за приятелството, което за мен е най-доброто такова.

Това не е определение, а по-скоро някакъв измислен закон, с който не мога да се съглася. Просто в случайте когато е между мъж и жена се обръща на любов в даден момент, но не задължително и от двете страни за съжаление (намесва се закона за Естествения отбор). Истинска любов без истинско приятелство обаче според мен не може да има, тъй като двете взаимно се припокриват.
 
От: какво е приятелство?

Истинска любов без истинско приятелство обаче според мен не може да има, тъй като двете взаимно се припокриват.

Поради това, можете да се насочите към вторият пост. :p

@Poltargaist мерси за файлчето ;)
 
От: какво е приятелство?

Просто в случайте когато е между мъж и жена се обръща на любов в даден момент...

Дори да изключим проблема с евентуална сексуална насоченост по дефолт приятелство между мъж и жена няма как да се утвърди в дългосрочен план по ред причини.

Истинска любов без истинско приятелство обаче според мен не може да има, тъй като двете взаимно се припокриват.

Вярно е, едното без другото няма как да стане, стига да се гради стъпка по стъпка - секс, влюбване, опознаване, обич, и чак на края приятелство и истинска любов, и след това евентуално може и да се получи нещо от тази връзка. В противен случай идва омразата (кофти работа) или безразличието (някъв вид удобно и практично съжителство).


Реално не стана ясно каква е дилемата на blackfriday, но се надявам да не е нещо крайно.
 
От: какво е приятелство?

Приятели агнето е във фурната, който иска да идва.
100 човека идват
Приятели убих човек.
Приятел: Отивам да взема лопата и идвам
а останалите 99 човека си бият камшиците...
 
От: какво е приятелство?

Вярно е, едното без другото няма как да стане, стига да се гради стъпка по стъпка - секс, влюбване, опознаване, обич, и чак на края приятелство и истинска любов...

Не знам дали с цел си ги наредила по този начин, или просто си ги изброила, но не мисля че една истински стабилна връзка трябва да започва със секс, въпреки че днешно време това е най-често срещания случай. Звучи ми по-нормално да видиш някой как мисли и да му опознаеш характера преди да му бръкнеш в гащите... А ако е за едното удоволствие от секса, рядко може да говорим за истинска връзка. За всичко останало съм съгласен.

И понеже се отделихме от темата, днешно време "приятелството" доста си загуби смисъла, броят на приятелите падна и се появиха доста лицемери и използвачи. Навярно заради самата обстановка и масовата пропаганда от сорта "Когато цъфнат теменугите и работите станат зле, е*и им майката на другите и гледай ти да си добре." Уж вървим към глобализация и по-лесна комуникация/социални контакти, а взаимоотношенията между хората изчезват и се превръщат в пазар за услуги...
 
От: какво е приятелство?

Много неща могат да се кажат за приятелството...Приятелите са хора, които се обичат, които винаги могат да разчитат един на друг; хора, които взаимно приемат грешките и несъвършенствата си, но винаги подтикват човека до себе си да става по-добър; хора, които винаги ще ти подадат ръка, когато си паднал в блатото и никога няма да те оставят вътре, ще плачат заедно с теб, но няма да те оставят, докато не излезнеш от това състояние;приятелите са и хора, които винаги ще са с теб, и докато се усмихваш, като се стремят да направят тези щастливи моменти да продължат възможно най-дълго...Приятелите са хората, които, като слънцето, ще правят твоя свят да изглежда по-топъл и светъл.
 
От: какво е приятелство?

@dreambench, съвсем умишлено ги наредих така, но няма да се отклонявам защо...

Много хора бъркат познанството с приятелството. Ей горе g0g0 го е привел в приличен вид, а jointsistem почти всичко е включил.
 
От: какво е приятелство?

Според мен истинското приятелство или приятел може да е само един а останалото са само познати.
Тези които ме търсят само да им реша проблем минават директно в бан листата.
Тези които от време на време ме питат дали съм жив или на по кафе са познати.
Тези които застават между мен и летящ куршум са приятели.
 
От: какво е приятелство?

Приятелите са тези, които са до мен в щастливите ми моменти и се радват от сърце на моите постижения. В нещастието ми много хора могат да ми „съчувстват”.
Не е задължително да е само един истински приятел. Не е задължително да сме всеки ден ден заедно.
Истинските приятели ни помагат да сме повече от тях – по-богати, по-можещи, по-изявени, по-популярни и всяко „по”, за което се сетите.
 

Горе