какво става тук..

chedda

New Member
положението преди 2 години - малко хора, но много полезни съвети и сплотеност.

преди година - мои познати от предучилищтна до втора младост започнаха лека полека да стават е-мастъри и продобиха солидна компетентност, на която завиждат и от кликбанк.

преди няколко месеца - получавах съвети на ЛС как ако дам малка сума, можел съм да вляза в някоя далаверка с която да измамим адсенс. от тогава не бях влизал до днес

ДНЕС.. малко съм разочарован, нз носталгия за ония времена ли е, какво е.. а мастърите вече са с професори и доктори на науките.. Ако искате изтрийте поста ми. Просто искам да кажа че ако си добър в копането на лозя и нивя, не е нужно да сменяш професията. Причината - много чужди фирми все още не искат да работят с нас. Вероятно защото някой 14 компютърен гений решил да изкара някои стотак, да се похвали на татко си - измамих ги тъпите американци, и ето че хората си правят заключенията за българите - access denied: end of the story.. :S
 
От: какво става тук..

Незнам пич, аз от година някъде следя форума и наистина все по - често ми се налага да ползвам бутона "маркирай всички теми като прочетени" защото само заглавията ми подсказват каква простотия са. Въпреки това, имам ли питане винаги знам, че ще ми се отговори адекватно, освен това съм се стремял да помогна с каквото мога на всеки, които е поискал човешки тази помощ. Тоя форум ми донесе доста нови приятелства и познанства, които са ми изключително полезни до момента :) Вече в каква посока се развива, ще видим, обаче даже и да ги има лапетата - спамери, знам че има и хора, знаещи, можещи и искащи да помагат (независимо от възрастта си). Поздрави на всички будни съфорумци с тази късничка тема :)
 
От: какво става тук..

приятелю, че има хора знаещи тук - съмняние няма. Но това което ме вбесявало винаги е спамер, скамер, или дървен философ.. Тук и аз намерих ИСТИНСКИ хора.. вероятно голяма част от бизнесменчетата тук не са завършили общообразователното ниво в у-ще, но са готови да ти дадат съвети за милиони..
извинявам се за тъпия пример, просто...
 
От: какво става тук..

То това му придава и колорит на форума :) Спамерите и скамерите лесно се игнорират, но виж дървените философи са по - тежък проблем... а за "вероятно голяма част от бизнесменчетата тук не са завършили общообразователното ниво в у-ще, но са готови да ти дадат съвети за милиони.." мога само да ти кажа - всеки търси място под слънцето бате :) Рано или късно всеки ще го намери...
 
От: какво става тук..

хах Blinky, така е, прав си.. колкото повече, толкова повече.. Помня какъв бях и аз в началото, НО тук, сега, говорим за хиляди потребители ( не погледнах по долу в индекса но сигурно са към 1800-2000 вече) от които си струва да четеш постовете на 20тина... Знам че ако имам нужда от помощ, ще получа :) най-малкото от теб. Не съм разочарован, по скоро носталгия както обясних.
 
От: какво става тук..

:) Еми развива се, какво да ти кажа:) Но всичко ново крие и интересни неща. Примерно аз се кефя като дойде някой кеш фиеста милионер и ме върне в 1-ви клас. Сещам се за кликанията по рекламките едно време. Носталгията е нещо лечимо, поне отчасти.:)
 
chedda донякъде разбирам какво искаш да кажеш , но според мен специално в този форум скамърите и спамърите не вървят много много... с големия форум идват и големи отговорности (ако мога да перефразирам поговорката) - повече хора - повече мнения - повече характери - повече спорове... и така нататък до безкрая... не се отчайвай , винаги ще има някой да ти помогне ако си в нужда...
 
От: какво става тук..

То това е БГ феномен който съм забелязал-когато някой вземе да се занимава с нещо и изкарва пари от него всички се юрват да се занимават с същото и стават спецове и тръгват да раздават акъли на ляво и надясно.

Примерно преди години в моя град започнаха да строят бензиностанции и аптеки понеже някой беше казал, че има голяма далавера и кво стана на всеки ъгъл имаше аптека до нея бензиностанция и полвината град си накупиха скъпи коли и се бараха за големи бизнесмени. Пазарът се заля и стана тясен но благодарение на бг простотията продължиха да се строят нови бензиностанции и аптеки щото видиш ли бай Гошо от горния етаж има аптека и си купил баварец-значи и аз мога. Както съми се сещате предлагането беше повече от търсенето и половината фалираха защото никой от разбирачите не се беше сетил да провери нишата и да види има ли смисал да се тика в нея.

Същото мисля, че се повтаря и с онлайн бизнеса куцо,кьораво и съкато станаха онлйн бизнесмен(вкл. и аз хаха) до вчера не са знаели как се пуска компа ама неска дават акъли:)

Такаче и това ще отшуми и който е копал пак ще хване мотиката и накрая ще останат само сериозните хора:)

И след всичките простотии които изписах изкам да вметна, че в форума има страшно много хора които наистина ги разбират нещата и не са дървени философи и не се правят на велики разбирачи и им желая успех с проектите с които се занимават:)
 
От: какво става тук..

Дам, много си беше добре форумчето допреди извесно време :)
Сега доста безсмислени теми... всеки се регистрира и започва нова тема за paypal примерно, при положение че на същата страница има поне още две подобни...
Абе все ще се отсеят по-сериозните хора и ще станем нещо като ДП скоро време :)
 
От: какво става тук..

Абе все ще се отсеят по-сериозните хора и ще станем нещо като ДП скоро време :)
Дай боже.:) Ако станеме като ДП, лично ще ви заведа на Хавайте и ще бройкаме мацките. Има само едно предимство на такива форуми - голямото разнообразие от интелект и опит. Това е винаги "+" в каквото и да е отношение. :wink:
 
От: От: какво става тук..

Дай боже.:) Ако станеме като ДП, лично ще ви заведа на Хавайте и ще бройкаме мацките. Има само едно предимство на такива форуми - голямото разнообразие от интелект и опит. Това е винаги "+" в каквото и да е отношение. :wink:

Мдам, ако стане такъв форума найстина ще може да си го позволите и няма да го усетите изобщо :) Проблема е просто в нивото на развитие на българския "компютържия" и страха от измама
 
От: какво става тук..

Като гледам сериозни хора има, ама те са само сериозни посетители на форума, а сериозни теми във форума няма, щото много от сериозните са ужасно некомпетентни.
 
От: какво става тук..

"Хикса" пак разцепи мрака ;)

Споко бе dude!
Оптимизъм, бачкане, идеи и бира са му мамата!
 

Горе