кое е нан-важно?

profusion

New Member
Ако трябва да изпроите по важност кое е най-важно за трафика/конверсията на един афф.сайт от директории, социални мр., и т.н. как бихте ги наредили? :oops:

1.
2.
3.
4....?
 
От: кое е нан-важно?

Ако говориме за трафик/конверсия ето ги и мойте съвети по въпроса, мисля че трафика е еднакво важен колкото е самата конверсия на самия сайт.

1. Селс Копи - Sales Copy (Sales Letter) - това е най-важното според мен. Трябва да накараш посетителя да разбере какво купува, какво ще спечели от продажбата и най-важното че купува от правилното място. Добре написаното Копи не само вдига успеваемостта на сайта, като аффилиейт сайт, но и му дава доста голямо предимство пред останалите в нишата - все пак всеки преди да купи чете и се добира до някаква информация за продукта.

2. Дизайн - много важно също. Не е толкова лесно да накаваш някой да купи от страница с аматьорски направен тамплейт или скин. Добрата подредба на менюто, през което той навигира (потребителя), както и добре структорираните елементи дават много голяма сила за по-добрата конверсия.

3. Лесно и кратко процедиране до стигане до ордера. Колкото по малко мотаете посетителя, толкова по-бързо ще се стиген до ордера. Хубаво е всичко да е на 3 клика от самата поръчка - това работи безотказно. Не взимаме под внимание случайте в които сайта представлява ревю (с кратки ревюта).

Това са основните 3 елемента които ги споменах са това - лично мнение. На там има и разбивки - като например в Селс Копито има - силни тайтъли, подтайтъли, тестимониуси, продуктови картинки, бенефици, бонуси и т.н

При дизайна и сами мойе да се досетите - от лесната навигация на сайт до палитрата от цветове подходяща за определения продукт, ниша, алдитория. За процесването на ордера - стигането до поръчката е същото - и тук могат да се включат част от другите елементи споменатаи горе: подсилване с "затварящи" фрази и изречения, както и дизайнерски изцепки от сорта на тикчета, с които да се селектира количеството.

Успехи и давайте и свойте мнения по въпроса. Ако има още нещо, може да съм изпуснал - но основните май съм ги споменал.:)
 
От: кое е нан-важно?

1.Много си прав за дизайна, и аз лично не бих си купил нищо от сайт с лош дизайн, нашляпан с много блинк-блинк реклами, по скоро бих си помислих - колко ли троянци ми дойдоха от тоя сайт от колкото я да купа нещо!

2.Аз лично съм привърженик на изчистеният дизайн с ходещи се цветове (и да не са много), както и повече от 2-3 шрифта на страницата което я прави не много про. По добре болд и италик на същият шрифт от колкото друг такъв.

3.Също позиционирането на текст/графика гредам да е равномерно и не дразнещо а не 300 реда отегчителен текст и после 20 блинк реклами скупчени.

4.За ордера давам линка направо към ордер страницата (ако е възможно)

5.Текста също трябва да е интересен :) а не все едно се чете урок по физика, ако пък ви е суха материята разкрасете го с графики (като спазвате 1 и 3 :) )

това се сещам за сега...
 

Горе