относно Adcense

wpachow

New Member
имам един въпрос не съм тръгнал да се занимавам още с адсенс но преди да тругна искам да попитам нещо, понеже не са ми ясни нещата . ЗНачи искам да си направя сайт за обяви и да сложа на бутоните т.е. категориите(АВТО, ПС, ИМОТИ и т.н.) адсенсе дали ще бъде позволено това.Мисълта ми е такава щом посетителя кликне на ... да речем ИМОТИ хоПп да ми зачете $ от адсенсе. Все още не ми е ясно и незная как ще стане но давайте съвети аз междувременно ще чета и ще проверявам.
 
От: относно Adcense

Здрасти, има твърде много ограничения в общите условия - нямаш право да променяш кода на адсенс. Нямаш право да подвеждаш потребителя т.е. не би трябвало като кликне на имоти да си мисли, че отива на имоти а да го пращаш на реклама.

Може да използваш елемент с връзки като това например
PHP:
https://www.google.com/adsense/static/en_US/images/within_content.jpg
и да го обиколиш с текст или да го сложиш в твоето меню за навигация, като използваш едни и същи цветове и оформленеи.

Ще прилича на меню и е възможно някой да се заблуди. В интерес на истината и това е малко по ръба на правилата защото рекламите трябва ясно да се отличават от останалата част на сайта
 
От: От: относно Adcense

ето това ми е идеята самия адсенсе да е като категория .
 

Прикачени файлове

  • razpolojenie na adcense.JPG
    razpolojenie na adcense.JPG
    69.6 KB · Преглеждания: 30
От: относно Adcense

можеш да сложиш не повече от три елемента с връзки на една страница, ако искаш да изглежда така може останалото да е други категории и просто някъде из тях да са елементите с връзки, но при една ръчна проверка могат да те накарат да го махнеш. Карали са ме да махна реклами, които просто бяха в статия под текст от рода на "нещо и и изброявам както следва:" и после един банер с реклами.

идеята не е добра
 
От: относно Adcense

Най-добре преди да започнеш , прочети условията за ползване на Адсенс и се постарай да ги разбереш напълно. Ако не разбираш нещо питай , защото ако те баннат , дотам с адсенса. Все пак не е голяма болка за умиране , обаче това е съвсем друг въпрос.
 
От: относно Adcense

ей сега гледах сайта http://www.lekarbg.com/ и по точно горния банер пише адс бай гугъл , може ли и аз примерно си поръчам банерче слагам му гоогъл и го разпространявам в рекламните места в сайтовете (неказвам точен брой сайтове).Как стоят там нещата ще съм благодарен ако някой сподели или прати линк към такова обяснение. Мерси!!!
 
От: относно Adcense

За lekarbg.com мога да ти кажа как стоят нещата, обаче не разбрах какво искаш да направиш.

Можеш да сложиш там реклама на Гугъл, можеш и да я ротираш с други реклами, можеш да го слагаш и по други сайтове (стига да не си сложил забрана за това в акаунта си) , обаче какво означава "си поръчам банерче слагам му гоогъл "?
 
От: относно Adcense

Първо прочети правилата на Адсенс.Останах с впечатлението, че изобщо не си се постарал да прочетеш нищо.
 
От: относно Adcense

КИРИЛИЗАЦИЯ...............
искам на баннер по мой вкус да сложа адсенс и да наема в някой сайт рекламно място(може с ротация може и без) може ли да се направи това, дали адсенсе позволяват да бъде сложен код на баннер, който ти си избереш(направиш)
и Другото което искам да попитам е колко максимум банера с адсенсе може да се сложат на страница.Мерси
П.С. Удържах на обещанието си и кирилизирах предишния си пост.
 
Последно редактирано:
От: относно Adcense

адсенс не позволяват каквато и да било модификация на кода т.е. не можеш да правиш банер и да слагаш адсенс в него. На втория въпрос мисля, че вече ти отговориха няколко пъти, включително и аз - Три - не повече.

Прочети правилата https://www.google.com/adsense/supp...er=48182&cbid=-1nnkci9d1rfjz&src=cb&lev=index това ще ти спести много питане и време
 
От: относно Adcense

За lekarbg незнам какво имаш предвид. Видях че има различни банери, които се ротират, включително и на гугъл. Иначе банерите може да си ги конфигурираш от сайта на адсенс, да си избираш цветове и шрифтове. Колкото до броя банери на страница - можеш да сложиш например 3 банера и 3 елемента с връзки. Можеш да видиш за пример един мой сайт [url]http://bglady.net[/URL] - там са така.
 
От: относно Adcense

аз помислих че е собственоръчно направен баннер ... ( четох доста неща и се още остават неясни работите тука казват неможе адсенсе на картинка(лого,банер) а в адсенсе пише че може дори имат готови модели, така само остана да си отговоря на последния въпрос ЗАЩО неможе да се сложи адсенсе на собственоръчен баннер т.е. да е направен от мен.(Ако може КАК?!)
 
От: относно Adcense

В хедъра на lekarbg.com се ротират (чрез OpenX) както банери на директни рекламодатели, така и банери на рекламни мрежи като Adsense, Garga и т.н. Но не се правят промени по предоставените от тези мрежи кодове. Целта е като се сменят повече различни банери да се повишава CTR.
 

Горе