от къде взимате снимки за сайта

Jiji

New Member
От къде взимате допълнителните снимки за онлайн магазин,за статиите, за оферти и промоции? Идеята ми е къде има снимки с решени авторски права. Примерно за снимки с жени за козметични продукти, грижа за лице и коса и т.н.
 
От: от къде взимате снимки за сайта

Можеш да си закупиш картинки с уредени авторски права от тук http://www.shutterstock.com/
Относно продукти.. ако си сключила договор или имаш съгласието на фирмата производител или вносител да предлагаш техните продукти, в повечето случаи имат сайт от който можеш да свалиш продуктовите картинки или може да попиташ да ти предоставят такива.
 
От: от къде взимате снимки за сайта

Аз лично купувам също, но ако реша, че не ми е важно, взимам free от тук: www.digitalimagemagazine.com/blog/featured/25-free-stock-photo-sites/ - малък каталог за 25-те най-популярни фри сток имадже сайтове. Но, ако е за важен проект, не се стискай и не кради, защото ще се отрази на имиджа на сайта ти. Големите медии купуват също. Само, че те са на мембършип или към подобни сайтове или към агенции. Едно от най-известните в БГ е булгото, ако си забелязал под някоя снимка в медиен сайт. Дизайнерите са също с подобен абонамент. Даже професионалистите ти предоставят и индификационен номер, за лиценза на самата картинка.
 
От: от къде взимате снимки за сайта

Благодаря много:) аз също снимам продуктите за сайта:))) единият ни сайт е за фото и видео,но ме интересуваше точно за съпътстващи снимки за промоцийки. Сега ще разгледам линковете:)
 

Горе