от къде да започнем?

dongastone

New Member
Здравейте, позачетох се в темите и мненията и реших и аз да се помъча да направя някой и друг "лев" в интернет. От известно време се занимавам с web дизайн и подръжка на сайтове, и си мисля че няма да е зле да отделя време и на подобни действия :). Прочетох доста мнения и сътветно се обърках също толкова много... Направих си регистарции в някои от сайтовете споменати тук, като Moreniche, klickbank и cahsburner... Поне доколкото разбрах избор на affiliate програми е огромен, но тези са едно от "най-готините" - тези на които може да се разчита. Та въпроса ми е за това, дали има някаква специална последователност на действия при създаването на един такъв сайт? Нещо като А, Б, В-то на младия афилиейт предприемач? Ако имате време и желание да споделите стъпките през които сте минали, грешките, които мислите, че сте допуснали и адекватно разрешение на същите...

Ей тъй за проба си свалих една програмка:Associate-O-Matic
Някой има ли мнение за нея? Пробвал ли я е и ако да - какви са били резултатите?
Друг въпрос: Кои банки издават кредитни карти, които да могат да се регистрират в PayPal? Visa Electron работи май, но по неофициални данни само..
П.П. Имам една братчедка дето работи във една фирма дето проверяват плащания от кредитни карти през интернет и по нейни думи около 70% от плащанията са на основа порно и покер :twisted:. Има ли такива афилиейт програми?
 
От: от къде да започнем?

Здрасти и добре дошъл тук. Радвам се че се интересуваш от програмите и как да направиш някой кинт онлайн. Това е супер добро занимание, което мойе да се превърне в нещо много основно - говоря за доходи и професионално развитие.:)

Значи, схеми много. Но аз лично препоръчвамда се започне с четене, това му е майката като за начало, а това че се занимаваш с дизайн е много голям плюс - ще видиш в бъдеще.

След четенето започват и първите стъпки - избиране на пазар, стартиране на сайт, избиране на маркетинг, достигане до клиенти и продажба. Във всеки дин етап присъсътват и тънкостти - примерно при стартирането на сайт има малки неща като - тамплейт, име на домейн, облик в очите на потребителя, конверсия, както и други. Но всико се подобрява и учи в движение, след като се знае основата и се достига до нови знания.

Всички Affiliate Programs са проверени, плащат и тук добавяме само такива, които са проверени за да не губиме времето на хората тук, както и да им помогнеме да си докарат доходи, все пак всеки един $ е в плюс.:)

Успехи и ако има нещо - питай.:wink:

P.S: Може свободно да се регисрираш в програмите и да видиш как работят. Така ще се учиш успоредно с другите неща.
 
а четеното да започне от всички важни теми и всички теми с реитинг начело с тази тема
Помагайте за първия сайт

за картата за пеипал излизат много теми при написване на PayPal в търсачката на форума
 
От: от къде да започнем?

Благодаря за бързите отговори! Значи първо се спирам на продукт или пазар? После си намирам една от многото афилиейт програми, виждам какво предлагат и стартирам сайт. И развивам сайта в движение - СЕО, кейуърди и т.н.
Въпрос: какво е "конверсия" - гледам че много хора питат "добра ли е конверсията" и е в такъв смисъл неща.....
Колкото до темата "Помагайте за първият сайт" - чета и препрочитам пак:wink:

Поздрави!
 
конверсия относително понятие ~ брои дошли посетители брои купили

разбирасе има и отклонения на сайт които сравнява няколко продукти от няколко програми при един топ продук и другите уж по слаби се наблюдават повече продажби от останалите продукти тоагава казваме че прогрмата има слаба конверсия и трябва да работят за това ...
 

Горе