пак бъгове в шаблоните на ГенБъкс!

От: пак бъгове в шаблоните на ГенБъкс!

Вместо в кода да пише testid, пише youraffid - т.е. комисионната ще я вземе youraffid, а не testid! А дали случайно youraffid не участва в правенето на шаблоните?

а дали наистина има някой регистриран като youraffid
 
От: пак бъгове в шаблоните на ГенБъкс!

Има, но това явно е някой на генбъкс, смисъл надали печели някой...
 
От: пак бъгове в шаблоните на ГенБъкс!

ами печели генбъкс...според мен по този начин използват новобранците , които не разбират много много
 
От: пак бъгове в шаблоните на ГенБъкс!

Аз предполагам ако не е някой от програмта, че е някой от самите дизайнери и/или програмицтин на тамплейтите. Не е хубаво да се подценяват тези хора, могат и да взимат добри пари от това, но определено знаят как да докарат още някой друг $ към сметката си. Ако не са написали някакво обяснение как да се тракват ордърите чрез смана на ID-то, това си е вече проблем.

Преди това в config.php file-a ID-то беше pilldude, но и пишеше че трабвя да се смени с твойто за да се причисляват ордърите към твоят акаунт в програмата. И е направено не само новобранците да се залъгван, но и да се избегне момента с това някой адванс мембер да не чете важните неща от това как да си направи тракинга ОК. ;)
 
От: пак бъгове в шаблоните на ГенБъкс!

Няма бъгове в случая ....... Blinky в горния пост систематизира проблема много точно .
 
Последно редактирано:
От: пак бъгове в шаблоните на ГенБъкс!

Явно са забравили да сложат празен низ на мястото на id-то по подразбиране. Това, да не настроиш темплейта за ползване, за мен е бъг.
 
От: пак бъгове в шаблоните на ГенБъкс!

е за това си тури банерчета и линкове на някъв блог и т'ва е! хем по-лесно сео, хем сигурна печалба!

А къде ще се приема поръчката? Не вярвам да има много хора, които биха натиснали бутона "поръчвам" като видят, че сайта е някакъв блог. Смятам, че блога трябва да води до някой сайт с по-сериозен домейн - напр. .com или .us, който прилича на сайт за приемане на поръчки, а не на блог. Единия вариант е да се линква към сайтовете на GenBucks, а другия - да си направиш сайт от шаблон. По-добре е втория вариант, защото имаш повече контрол върху кода - за да не те изненадат при смяна на шаблона да са забравили да го настроят така, че който трябва да приема комисионната...
 
няма бъгове....... blinky в горния пост систематизира проблемите най-точно според мен
Мерси на Ади за подкрепата. Наистина мисля че е така, в някой програми, да не кажа в повечето е така. Примерно с ГБ, както и с тамплейтите на МН (там тракинга е директно към продуктовия сайт), само трябва да се променят тракинг-а, чрез смяна на линковете.

Искам тук да кажа на започващите да го имат това винаги в предвид. Самите програми имат тулове за генериране на афф. линкове/кодове за да се тракнат продажбита към правилния акаунт, но не е изключено някои маркетингови материали да са в "недовършен" вид. И е хувабо преди популяризацията на изграденият вече проект да се провери за такива пропуски. ;)
 
От: пак бъгове в шаблоните на ГенБъкс!

Това, да не настроиш темплейта за ползване, за мен е бъг.

хубаво бъг да е , но според мен това изобщо не е случайно
по този начин генбукс оставя настройването на тамплейта за ползване на мембърите си и на това колко те са адванс :wink:и доколко имат навик да четат ситните букви / ако е написано някъде де /

ей затова смятам , че готовите тамплейти които предлагат генбукс и другите тръстед програми изброени във форума не са кой знае какво предимство :wink:
 
Последно редактирано:
От: пак бъгове в шаблоните на ГенБъкс!

В същност тук става въпрос за сайт, който е собственост на GenBucks, а не за мой сайт, който мога да си редактирам както поискам. И когато някой прати трафик към адрес сайта.ком?моетоID, задължително собственика на акаунта „моетоID“ трябва да получи комисионна, а не някой друг (в тази тема говорихме и за друг случай: когато има бъг в шаблон, в резултат на което не се отчитат правилно продажбите в някои случаи; проблемът лесно се решава като се редактира кода; в случая със сайт, собственост на GenBucks това не е така - само те могат да си го оправят). Проблемът със сайта h-oodia.com, е че продажби не се отчитат правилно във всички случаи.
 
Последно редактирано:
От: пак бъгове в шаблоните на ГенБъкс!

GenBucks би трябвало да редактират каквото трябва и да решат проблема ако са коректни и ако не е нарочно направено така .
Аз лично малко се съмнявам , но дано да стане защото иначе не говори добре за тях или за някой от персонала им , което е почти същото.
 
От: пак бъгове в шаблоните на ГенБъкс!

Не мисля че е умишлени, а даже и да е. Генбъкс слагат какви ли не файлове с които предопреждват да се сменят тракинг елементите, за да се водят продажбите на правилния акаунт. А това че някой се възползва, а други блеят докато правят сайтове е отделен въпрос. Не съм попадал на програма в която трябва само да свалиш тамплейта и после след ъплодването му да започне веднага да праква правилно. Всеки си иска малко едит или промяна на някой друг код. Нещо като задължително е сякаш.

Това е само при програми с тамплейти, и други тулове с неизчистени елементи. Нещо като застраховка, че продажбите няма да останат без реферал. Но има и изклщчения, за тракинга - тогава всичко е за програмата. ;)
 
От: пак бъгове в шаблоните на ГенБъкс!

Генбъкс слагат какви ли не файлове с които предопреждват да се сменят тракинг елементите, за да се водят продажбите на правилния акаунт. А това че някой се възползва, а други блеят докато правят сайтове е отделен въпрос.

В случая служителя на ГенБъкс, който отговаря за сайта h-oodia.com (собственост на ГенБъкс) е блял и се е възползвал този, който е с афилиейт ID "youraffid", от което губят тези, които пращат трафик към този сайт (можеше да съм аз - ако не бях си направил собствен сайт).

P.S. В момента проблема е решен (но комисионните, на тези, които са пратили трафик едва ли ще им бъдат платени).
 
Последно редактирано:
От: пак бъгове в шаблоните на ГенБъкс!

Изчисти си бисквитките от браузъра и ще изчезне. Или влез в сайта през този URL:
Код:
http://h-oodia.com/?testid
и ще видиш в изходния код "testid", където трябва да е ID-то.
 

Горе