постване на урл в блог коментар

Wizard

New Member
Има ли полза да се постват урл-и в коментарите на блоговете ако след публикуване урл-а си остава само като текст - т.е. урл-а не е хиперлинкнат.

То е ясно че няма да се брои като линк, но crawler-a не разбира ли все пак че това е урл към чужд сайт? Няма ли поне някакво значение?

Благодаря предварително.
 
Здрасти, бате. :)
Определено е +. Ако коментара ти е добър и този, който го е прочел ще може и да провери източника й. Това се случва честом вярно е че ще е Копи и Паст, но си е нещо,:) И другото което е когато тайпнеш урл-то ти ще ти се брои още един резултат - намерен на коментара ти. Може да е само текст, но ще си го намери. Пак е нещо не лошо, като придобивка.

Но ако чистят коментарите, няма смисъл за това да си пръскаш енергията. Мисля си че само спама трият, но ако коментара ти е добър, ще привлича внимание и от теск <линак>, ще си набереш някой друг любопитен тип, които ти е оценил. :)
 
Освен това че може да се докара малко директен трафик (copy-paste), паяка как чете тоя урл - само като обикновен текст?
 
То си зависи и от тематиката на блога, но каквото и да си говориме ако се напляскат 100 коментара с по 2 линка, твоят малко се обезмисля ако се стараеш да извлечеш PR паскане, а за трафик - може и да стигне трафик ако си макс 10.

Може да си следиш няколко добри на трафик блога с RSS и когато се пусне нова тема да си от първите коментирали. Това може да е опция. :wink:
 
georgimateev каза:
Wizard каза:
Ясно 10х!

...трудно се намират блогове които позволяват линкове. :)
Да, бате. Само няколко милиона в blogspot и Wordpress :)
Xuxuxuxu

Съгласен съм с Блинки, тва с РСС–са е добър подход стига да не си от тези дето бързо губят търпение и интерес :)
 
Или уебмастъра да е от тях и да те банне, ама на мен не ми се е случвало до сега. Важното е да си онтопик. Докато си онтопик и носиш контент на блога, никой няма да те банне. Пък ти си спами квото искаш.
 

Горе