сайт- помощ при писане

madojean

New Member
Здравейте! От 10тина дни чета усърдно хтмл и се мъча да започна да докарвам нещо на вид но ми дойде нещо на идея и незнам точно как да го направя...Ето 1 картинка ,от която би трябвало да ви стане ясно за какво е сайта и каква е неговата цел :)
http://pic-bg.net/files/vgikbq061s3qjgydofh6xuei4e85ujgygj2a43tg.jpg
Та моля за помощ някой да ми даде насока от къде да започка и някаква идея как да го направя като се има на впредвид ,че искам часът да може да сепроменя и ръчно...
Надявам се ,че съм описал достатъчно и се надявам ,че не съм объркал мястото на темата ...
 
От: сайт- помощ при писане

Аз предлагам да си качиш някоя готова система за управление на съдържанието като Joomla, където има готови шаблони :) Хем ще се учиш постепенно, хем ще ти е в пъти по-удобно, а и сайта ще изглежда добре.
 
От: От: сайт- помощ при писане

би ли ми дал някакъв пример
Ми всичките ми сайтове от подписа :p
 
От: сайт- помощ при писане

би ли ми дал някакви разяснение по скайп или на лично ,защото си нямам никаква представа какво представлява самата система
 
От: сайт- помощ при писане

някой неможе ли да помогне и да каже някакъв код ,жава ..за цифров часовник който да мога да сменям когато си пойскам ?
 
От: сайт- помощ при писане

може би най-просто е да вземеш готов темплейт написан само на хтмл

просто потърси html templates и излизат стотици резултати.
разбира се може да се ориентираш към готова система за управление на съдържанието CMS като Joomla или Wordpress. Ако смяташ да си вземаш домейн и хост може малко да се затрудниш с инсталацията (понеже аз това правя в момента от опит казвам, че не е толкова просто, е не е и ядрена физика), но пък после управлението на сайта е съвсем елементарно.

успех
 
От: сайт- помощ при писане

А може просто да седне човекът и да си напише една проста таблица.

<table>
<tr><td colspan="3">БАНЕР</td></tr>
<tr><td>Реклама 1</td><td>Тук можеш да ползваш div-ове с CSS дизайн за да получиш това в средата</td><td>Реклама 2</td></tr>
</table>

Препоръчително е за всички клетки (td) да се ползва стил:
vertical-align:top;
Това ще гарантира залепване на съдържанието в горния край на клетката и това, че съдържанието в клетките няма да се позиционира вертикално централно спрямо съдържанието в съседните клетки.

П.П.:
Лично мнение:
Не намирам за достатъчно сериозни сайтове използващи готова сайт/блог система. Да, не казвам, че тези сайтове не може да са хубави, обаче винаги ще са по-ограничени (т.е. по-несериозни) спрямо специално написаните системи за конкретния случай. Ето защо поздравявам автора на темата за опитите му да напредне с HTML-а.
 
От: сайт- помощ при писане

мани темплейти - нали иска да се научи - изтегли си Dreamweaver намери бутона инсърт табле и почвай да буташ таблици една след друга другото постепенно ще го научиш :)
 
От: сайт- помощ при писане

Мое мнение - Прав е колегата, инсталирай Дриймуевър. Има и онлайн уроци на български. В началото ще ти е малко шарено-мъгла. Но след месец вече ще знаеш за какво иде реч. Ще започнеш и лека полека сам да пишеш ХТМЛ. И така също се започва...
 
От: сайт- помощ при писане

Според мен за да научиш ХТМЛ се иска много упражнение на всеки таг и на всеки елемент. Като разбереш как се ползват ще почне да ти идва на акъла как да ги комбинираш и да си изградиш сайта.
 

Горе