спонсорирани връзки в google

nortrant

Well-Known Member
къде да проверя колко струва за дадена дума като се напише в гугъл да излиза мой сайт най-отгоре в карето за спонсорирани връзки ?
 
От: спонсорирани връзки в google

Аз лично го правя с налучкване на цената, понеже такива данни в Adwords не се дават. За дадена ключова дума започваш да увеличаваш предложението си за клик. Изчакваш няколко минути /обикновено до 4-5/ и след повторно търсене на тази ключова дума в google, виждаш как се вдигаш все по-нагоре от останалите рекламодатели. Случвало се е да достигна до 60 стотинки на клик, за да се появя най-отгоре над всички други конкуренти, а не в десния списък с реклами... Цената да си пръв всеки ден е различна в зависимост от това, колко от останалите сайтове рекламират в този ден, какви цени те са предложили и т.н.
 
От: спонсорирани връзки в google

значи трябва да се следи постоянно и всеки ден ?
аз си мислех че може да се плати напр. за определен срок и т.н. ....

аз питам за обща култура не че съм тръгнал на там ... :D
 
От: спонсорирани връзки в google

Да, точно така. Всичко зависи от това колко хора на ден и с какви цени наддават. Естествено говорим за първите позиции. Иначе можеш да рекламираш с константна цена за всички ключови думи от дадена рекламна група. Днес ще се класираш и ще се показваш по част от думите, утре не, следващия ден ще се класираш с друга част от думите, всеки път на различни позиции и т.н. Но ако гониш конкретна позиция точно за определена дума, на нея задаваш отделна цена. Това е ежедневен търг с "надцакване" :)
 
Последно редактирано:
От: спонсорирани връзки в google

Има и друг много важен фактор за цената - quality score-a. Демек колко връзка има сайта ти с думата, по която рекламираш.
Значи при мен на keyword с 10/10 quality score ми взима по 2 ст. на клик, а като quality score-a беше паднал на 7, взимаше над 8-10, нещо такова.
В същата ниша, при QS 4-5-6 цените вече са над 30ст.

Та и това доста голяма роля играе.
 
От: спонсорирани връзки в google

Затова рекламирайте в рекламната мрежа от подписа ми, за всяка ключова дума ще виждате колко е най-високата наддадена цена :)
 

Горе