фейсбоок страница с пр5, имали стойност?

BlackFriday

Well-Known Member
питам дали има стойност за самите линкове които се добавят или единствено че някое посещение може да се очаква от това ?
страницата е с пр5 и е прикрипена към главния сайт,от фейса се връща nofollow линк
когато пусна разни инструменти не ги намират...

това има за главния домейн

Код:
<a onmousedown="UntrustedLink.bootstrap($(this), "пак някви глупости", event, bagof({}));" rel="nofollow nofollow" target="_blank" href="сайта

а това за статийте

Код:
<a onmousedown="UntrustedLink.bootstrap($(this), &quot;някви цифри&quot;, event, bagof(null));" rel="nofollow" target="_blank" href="статия">статия</a>
някой ще кажат линка си е линк и съм съгласен ,но има ли стойност след като е nofollow?
 
От: фейсбоок страница с пр5, имали стойност?

Според мен да. Може би не под формата и смисъла, който даваме на класическия "линк", но това всъщност са т.н. социални сигнали.
Примерно ново съдържание споделено 100 пъти в Twitter и FB (особено от по-авторитетни профили/страници) е много по-вероятно да се класира по-добре от друго ново, което да кажем има 100 линка в класическия вид, който познаваме.

Правил съм известни тестове и оказва влияние, особено докато съдържанието е прясно. Ранд Фишкин бе правил следния тест в Twitter:
- два нови домейна със сходно (но не и дублирано съдържание), еднакви titles и сравнително еднакво keyword density.
- към единия пуска 600 линка от различни домейни и сайтове.
- към другия пуска 600 линка от различни авторитетни профили в Twitter (тоест всички nofollow).

Този с линковете от Twitter излезе първи, другия беше трети. Аз съм правил сходни (но по-малки като мащаб) тестове и за Facebook и тези nofollow линкове имат тежест.
 
От: фейсбоок страница с пр5, имали стойност?

обнадеждаващ отговор ,който ме кара и дава стимул да продължа напред,след доста инвестирана сума
Благодарен ще съм и други да изкажат мнението си
 
От: фейсбоок страница с пр5, имали стойност?

Според мен отдавна Г. не обръща толкова внимание на това дали линка има нофолоу. Самият факт че ако погледнете в ГУМТ ще видите доста линкове от нофолоу линкове значи че Г. им обръща внимание. В същото време ми се е случвало нормални линкове от сайтове с ПР да не се появят.
Преди време ТЕО даже описа случай в който беше му се появил линк в ГУМТ от сайт в който само бяха споменали името на сайта му без даже да има .bg
 

Горе