хостинг в къщи

От: хостинг в къщи

Не разбрах защо си възобнови темата, след като има вече такава тема, към която има линк от тук. Като за начало стани професионален или си подготви заплата за някой специалист професионален. В хостинг компаниите сървърите не се настройват по еднакъв начин. А за софтуера фантазията ти трябва да е много бедна за да поставяш така въпроса. За почти всяко нещо има поне 3-4 програми. Кои програми ще избереш е въпрос на избор, вкус и опит на специалистите, които ще се занимават с този сървър (ако има специалисти, бая скъпо ще ти излезе да караш само с един сървър).

Php и mysql не за хост ми требват, а за уеб сайтове.
Много ми е интересно какво си имал предвид като си написал това.
 
От: хостинг в къщи

А защо трябва да е с freebsd ? Защото има free в името ли?
 
От: хостинг в къщи

А защо трябва да е с freebsd ? Защото има free в името ли?

За да може, не само да е мъка с инсталацията ( понеже официалната поддръжка е много минимална ) ами и след това при един от случайните cPanel ъпдейти да се счупи всеки софтуер по отделно по начин не чуван и виждан за автоматизиран OS като тези които реално се поддържат на чело с CentOS :) . А за другите възможни липси на dependencies / зависимости на софтуерите които се използват при повечето контролни панели дори не може да се говори.

Или понеже някъде пише, че FreeBSD е най-невероятния, най-готиния и мега/ултра бързият OS на света ?

BSD като цяло по мое лично мнение може да се използва само за частни случай или по-точно custom хостинг решения, които изискват нещо което да се компилира според хардуера, за да се получи по-добър performance от гледна точка на комуникация между софтуер и хардуер, разбира се тов ае личното ми мнение.

CentOS е един много по автоматизиран и добър вариант за хора които няма да имат Системен Администратор, а и има достатъчно информация из интернет ,за да се оправи човек сам до определена степен.

Относно заместници на cPanel има толкова много, че глава ще те заболи но никой реално не се приближава до причина поради която се слага cPanel, може да погледнеш следните като възможни заместители :

- VirtualMin
- ISPConfig
- Kloxo
- ISPcp

Мнението за домашният хостинг ще си го задържа за себе си, за да не изгрубявам. :D
 

Горе