2 юни

Fozzy

Well-Known Member
Днес отбелязваме 135 г. от гибелта на Ботев. Дали от наш, дали от вражески куршум, той си остава един от българите, оставили значима следа, както в историята, така и в художественият свят на нашата родина и смятам, че всички сме длъжни да му отдадем почит било то и само за 2 минути по време на сирените на обяд.

Нещо тази песен ми е на сърце напоследък. Поздрави:

[video=youtube;0qYFtjtiJqo]http://www.youtube.com/watch?v=0qYFtjtiJqo[/video]
 
От: 2 юни

големи прошляци в тая държава обаче. аз чаках да стане 12 и излезнах да стоя на балкона хем да видя кой сто и кой не. имаше някакви дето не се спряха бе :( повечето коли се наредили и стоят, някои даже излязли от колите прави, и някакви селяни продължават да си карат и заобикалят... ще закъснеят ебати за 1 минута

тва е, държавата е шибана и хората са шибани. не за това и за тази държава и хора героите са отдали живота си. тъжно е и не те прави никак горд :(
 
От: 2 юни

За съжаление наистина е тъжно - хората без минало, няма как да имат бъдеще! Нека се замислим за това, че днес никой не би се обрекъл на сигурна гибел, заради едни принципи. Поклон пред Ботев!
 
От: 2 юни

Еми на мен майка ми е 100% чиста българка от Родопите, а пък баща ми е чист турчин. :) Доста парадоксално, но по-парадоксалното е, че аз съм толкова изразен българофил, че от чистите българи се срещат може би по 1 на 10 000 с убеждения и нагласи като моите. Аз съм много голям фен на българската народна музика... тоест не съм фен, а просто я оценявам обективно. Реално погледнато България има може би най-красивите и най-уникалните фолклор, народни носии, и традиционна архитектура, в световен мащаб.

А историята на България далеч не се изчерпва с 1300-те години, през които е съществувала Дунавска България, защото преди нея е имало Волжка България и Стара Велика България, а преди тях е имало Бактрия с център град Балх, който е бил люлката на една доста стара и фундаментална религия, наречена Зороастризъм. Дори има теория, че българите са първото население на Европа (тогава наричани траки и мизи), като после са се разпространили чак до земите на днешен Афганистан. Наскоро имаше едно ДНК изследване, от което излезе, че населението в Памир има български гени, и българите не са нито тюрки, нито славяни...

Изобщо човек като се разрови в историята на българите разбира, че това е доста по-велик народ, отколкото е предполагал. И тук идва идва най-непонятното за мен нещо... защо ограмната част от българите са крайни българофоби?! Един си мечтае да отиде в Испания, друг в Русия, трети в Канада, и изобщо българите, с които съм имал контакт са с изключително болно мислене. Някои наричат България "кенеф", "кочина" и т.н. Докато чужденците оценяват българските неща. Аз лично съм виждал арменци, които заявяват, че са готови да се бият за България до смърт, а от българите освен "бг е мн зле", "дано да успея да се махна" и други подобни слабоумия много рядко виждам.

Мнозинството от българи живеят в някакъв техен си свят, в който видите ли политиците могат изведнъж да направят минималната работна заплата 1000 лева, пенсията 500 лева и т.н, но не го правят, защото са гадни, алчни боклуци и само искат да тормозят "добрите" бедни хорица. Нека се запитаме какво ще стане ако някой политик направи минималната работна заплата 1000 лева. Ще стане това, че бизнесът и държавата ще изчезнат за 24 часа. За да има високи заплати трябва хората да са предприемчиви, трябва всеки втори идиот моментално да започне да прави джобни компютри в гаража си и да ги продава в чужбина. Китайците правят точно това, защо и българите да не могат?.. Айде не джобни компютри, ама има сума ти земя, има супер талантливи инженери, програмисти... а производството ни е гола вода. Гърция дето е само камъни и пясък има 10 пъти по-голям брутен вътрешен продукт от нас.

За това са виновни хората, а не... "евреите", "илюминатите", "руснаците", "комунистите", "турците", "масоните" и не знам си кой. Целият проблем е, че в българското съзнание от доста време се е вкоренила някаква много силна болест, която кара хората да се приемат като жертви. Днешният българин за огромно съжаление е като един наркоман, който постоянно се опитва да предизвика състраданието на майка си, правейки се на онеправдан, ощетен и страдащ.

Това, което ми харесва в българите е, че по природа са страшни инженери (много идейни и талантливи), много са топли, приветливи, състрадателни, толерантни и винаги ще се намери кой да ти даде една топла супа, ако го закъсаш нещо. Обаче в днешни дни народът има нулева мъжественост, нулева предприемчивост, и нулево чувство за дълг, а и доста се оставят на емоциите си, и не разсъждават трезво и последователно. Примерно Ахмед Доган е доста последователен и мислещ човек - краде си, усмихва се, действа. Докато българите така емоционално ще си кажат "всички турци под ножа" и това е. Никаква трезва мисъл, никакво действие.

Това е. За да се оправят нещата, по някакъв начин трябва да се предизвика голяма и болезнена промяна в мирогледа на хората.

Поздрав: http://www.99clips.net/musicvideo.php?vid=5b13d35eb
 

Горе