2 tier Афилиейт Програми - Two-tier affiliate programs?

Blinky

Owner
Повечето опитни уеб потребители са запознати с афилиейт маркетинга (affiliate marketing) и как той работи. Предоставяте линк върху сайта си и тогава някой минава през него и купува продукт, получавате част от печалбата. Лесно е. Но има и по-нов начин за изкарване на кинти, когато става дума за афилиейт маркетинг (affiliate marketing).

Нарича се Две-Опашат афилиейт програми (two-tier affiliate programs). Не позволявайте на сложното наименование да ви обърка. Толкова е просто да се правят пари от тях, както и по традициония начин.

Начина по който 2 tier affiliate programs работят е че не само печелите от продажба през афилиейт линка ви, но и от това че компанията собственик на affiliate program ви дава допълнителен процент от собствената си печалба ако някой се запише през вашият affiliate link и стане афилиейт маркетолог - affiliate marketer. Например Genbucks ви дава 40% комисина за направена от вас продажба (те взимат останалите 60% с които покриват разходите си) ако продажбата е направена от някои webmaster записан под вас (член на вашият downline) Genbucks ви дават 4% от своите 60%... УЕБМАСТЪРА ЗАПИСАН ПОД ВАС НЕ ГУБИ НИЩО ОТ КОМИСИОННАТА СИ... 4% може да ви звучи малко, но това е добрата инвестиция особено ако помагате на downline на си да се научат да правят продажби. :wink:

И коя е най-добрата част? Това е че КОМПАНИЯТА продължава да дава. Всеки път, когато Webmaster-a под теб направи продажба, ти продължаваш да правиш допълнителен кеш. Не само това, но когато намерят някой да се запише под тях за афилиейт програмата (affiliate marketing) през тях, комапнията собственик продължава да ви дава от своята печлба. ( НЕ ВСИЧКИ AFFILIATE PROGRAMS ПОДЪРЖАТ 3 нива. В най-честия случай нивата са само 2, но в случая с GenBucks получавате 1% на 3 ниво :) ) Може да звучи прекалено добре за да е истина, но е. Ако продължаваш да набираш хора под теб, kомпанията продължава да ти дава процент от печалбата си когато някои направи продажба.

И най-хубавото е че няма ограничения колко пари мажеш да направиш от това. Ако си магъосник в набирането на хора за афилиейт програма (affiliate marketing) през сайта си, сумата комисионни които ще направиш ще е зашеметяваща. Две-Опашите Афилиейт Сайтове са може би най-добрият и лесен начин да водиш бизнес (business) от вкъщи. И така, какво чакате? Присъединете се днес и започнете да колекционирате комисионни.

-----------------------------------------------------------------------------
Проверени Спонсори - Trusted Affiliate Programs
 
Последно редактирано от модератор:
Готин пост, Blinky. Много поучителен. В този ред на мисли искам и аз да кажа нещичко за това.

Афилиейт програмите или както се знаят като Affiliate Programs с няколко нива са идеален начин да изградиш своят DownLine = долна линия (хора под теб). Аз се радвам на тази опция поради 2 причини:

1. Допълнителен кеш за мен.
2. Популяризирам програмата която ми прави пари.

Изграждането на Downline е нещо много хубаво, ставайки дума за хора които не желаят да се занимават с промотирането на продуктите на дадената афилиейт програма. Има програми които даже организират съзтезания за на-добър в това - Downline Builder.

С две думи е добре докато промоутвате продуктите, да градите и своя макла армия за добълнителен кеш. Доколкото съм запознат Конверсиата е следната:
От случайно записали се петребителя, само 5-10% ще продават. Но други са статистиките ако помолите някои Webmaster-и със сайтове който получава голям трафик да се присъедини под теб. Тогава това може и да е основният ви начин за печелене от съответната Афилиейт Програма - Affiliate Program.
 
Относно статистиката...

Ако НЕ помагате на webmasters записани в вашият downline 95%+ никога няма да направят продажба............


АКО ИМАТЕ ВЪПРОСИ ПИТАИТЕ ГОТОВИ СМЕ ДА СПОДЕЛИМ НАШИЯТ ОПИТ С ВСЕКИ ЗАПИСАЛ СЕ ЗА ПРЕПОРЪЧВАНИТЕ ПРОГРАМИ 8)
 
От: 2 tier Афилиейт Програми - Two-tier affiliate programs?

Я да я съживя таз тема от 2007г. :) Ами афилиейт схемата си е желязна отвсякъде просто. И фирмата си трупа продажби, получава си по най-лесния възможен начин линкове към сайтовете си, а и ако събереш примерно 100-ина афилиейтъри чрез твойто ID трупаш % и от техните продажби, ако продават де. Тъй ли излиза? аз ползвах Blinky's link (май) за да джойна крокминта, сиреч ше те черпя с % от всяка продажба баце, дай боже да ги има :) Кой ги знае техните продукти може да са поредните, които разчитат единствено на Плацебо ефекта, ама все пак живеем в материален свят и се налага да не ни пука за такива неща - струват ли или са боклуци. i dont care ;)
 
Последно редактирано:
От: 2 tier Афилиейт Програми - Two-tier affiliate programs?

Тъй като не съм кой знае колко в час с тия неща, а имам желание и време да се обуча. Мога да поредложа услугите си на някой по-напреднал и да се регистрирам с негов реферал. Готов съм да направя първоначалните разходи за домейн и хост и още, каквото е необходимо за да се постигне професионален ефект и да са изпълнени основните правила за успешно начинание. Тънкостите са от вас :)
Ако някой е заинтересован - моля :)
 
От: 2 tier Афилиейт Програми - Two-tier affiliate programs?

Привет,

ако те интересува темата можеш да погледнеш новия ми блог, който е посветен на афилиейт маркетинга. За момента статиите са малко, но се старая да покрия тематиката по започването и максимално бързото стартиране на работа с афилиейт посредниците, при това с минимум разходи. В случай, че имаш допълнителни въпроси - насреща съм - на лични или в темата.
 

Горе