7 МЕТОДА ЗА ПОПУЛЯРИЗИРАНЕ И УТВЪРЖДАВАНЕ НА САЙТА

apostol

New Member
СЕДЕМ ИЗПИТАНИ МЕТОДА ЗА ПОПУЛЯРИЗИРАНЕ НА КОМЕРСИАЛНИЯ САЙТ

Повече от ясно е, че Интернет представлява най- голямата библиотека в човешката история. Успоредно с това Интернет се превърна и в най- голямото тържище на света.
От 1994 година насам няколко находчиви и смели американски бизнесмени започнаха да търгуват в глобалната Мрежа. Техните експерименти се увенчаха с грандиозен успех. Мнозина от тези пъртинари доста бързо станаха мултимилионери.
Оттогава досега изкристализираха доста точни правила за това, как могат и трябва да се правят пари от Интернет. Големите майстори ни препоръчват 7 маркетингови решения, които със сигурност ще популяризират сайта ви и ще увеличат чувствително вашите продажби.

1. И- мейл маркетингът е едно такова решение. Разпращането на и- мейли до потенциални клиенти е един много евтин, но крайно ефективен метод за интерактивна комуникация с клиентите. Проблемът тук е само един- и- мейли трябва да се изпращат САМО на онези, които са проявили по един или друг начин интерес към вашата стока. Най- добре би било, ако разпращате и- мейли на хора, които са се абонирали за вашия безплатен бюлетин. Такава опция ще откриете в два от моите три комерсиални сайта.
В НИКАКЪВ случай не използвайте СПАМ! Този нелегитимен метод води до катастрофални резултати. Хората по правило мразят рекламите, а още по- омразни са им онези реклами, които задръстват нахално и нагло техните електронни пощенски кутии.

2. Писането на статии за електронни издания, насочени към вашата пазарна ниша, е един чудесен начин за популяризиране на вашите стоки и услуги. Не мислете, че това е кой знае колко трудно- пишете с кратки и ясни изречения САМО за онези неща, от които действително разбирате.

3. Създаването на споменатия по- горе безплатен бюлетин е едно друго такова решение, което не е за пренебрегване. Този похват ви дава възможност да си създадете огромна база данни от потенциални клиенти, които чрез абонамента за бюлетина ви, са дали индиректно своето съгласие да получават поща, съобщения и известия от вас.

4. Създаването на професионален комерсиален сайт е от първостепенно значение. У нас много, много малко хора знаят как се изгражда такъв един сайт. Вие бихте могли да огледате обаче моите комерсиални сайтове.
От тях можете да научите много. Можете дори да взаимствате методи и похвати, доказали се отдавна в практиката.
Ако мислите все пак, че няма да се справите, свържете се с мен. Аз имам екип от експерти, които ще ви изготвят комерсиален сайт на много, много разумна цена. Далеч по- ниска от тази, която повечето невежи маниаци ще искат от вас.

5. Създадете ли един път своя комерсиален сайт, регистрирайте го във всички търсачки и директории. Това е един изключително евтин и много ефикасен начин за популяризиране на сайта!

6. Друг крайно ефикасен начин за реклама и популяризация е така нареченият “вирусен маркетинг”. Какво ще рече това?… В моите сайтове аз предлагам безплатни електронни книги (свалете си ги и вие). Тези книги всеки може да изпрати на свои близки и познати. Те пък могат да ги препратят на други свои приятели и т. н. Ето как рекламата ми са разпространява като вирус в Мрежата…

7. Мнозина недооценяват така наречените “прес- съобщения”. Има сайтове, които охотно препращат ваши бележки, коментарии и статии към жадната за сензация преса. Не пропускайте да се възползвайте от тази възможност, защото комерсиалният сайт трябва да се рекламира както онлайн, така и офлайн. Още по- добре би било, ако се запознаете лично с няколко журналисти, които така или иначе трябва да пълнят страници. Те могат да публикуват интервюта с вас и по този начин много да ви помогнат. Знайте и помнете: пресата е един много мощен съюзник.
Въоръжени с тези знания, вие можете за много кратко време да популяризирате сайта си, а след това и да се задържите с години на пазара. Нужни са само постоянство и търпение!

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
 
Много добър пост.Съгласен съм с всичко казано в него. Освен че тези методи са ефективни, са и професионално промотиране, което е добре за клиентите, които посещават сайта ти точно по този метод.

Създава се доверие в клиентите ти, като дойдат на сайта ти от статия или и-мейл, който съдържа информацията интересуващя ги.

Мерси за тази полезна статия.

-----------------------------------------------------------------
Affiliate Marketing
Search Engine Optimization News
 

Горе