7 съвета за промотиране на всеки продукт

Митака

New Member
7 съвета за промотиране на всеки продукт

Можете да прегледате още мои статии за пари от интернет в моя блог за онлайн бизнес. Всички права запазени върху статията.

2150A.jpg


Текстът е вашия продавач. Той общува с клиентите, той им предоставя информация и отговаря на потенциални въпроси. Писането е голям дял от интернет маркетинга. Понякога една проста редакция на текст може да утрои печалбите. Всичко е въпрос на използването на правилните похвати и добра редакция.

Основи на писането на статии, които продават:


1) Разговаряйте. Говорете чрез букви. Вашият текст е диалог с четящия; клиента. И както във всеки по-формален разговор, избягвайте дългите и сложни изречения, излишните думи и жаргона.

2) Призовете действие. Може би най-важната част от всяка задача по съставяне на продаващ текст. Просто поискайте действие от четящия. Не чрез огромни шрифтове, ярки цветове и глупави снимки. Добавете едно изречение накрая на вашия текст, гласящо "Инвестирайте в [...] днес!", или "Регистрирайте се!".

3) Привилегиите първи. С какво този продукт ще допринесе на клиента? Как ще се чувства той - физически и психически. Как другите ще го виждат след ползването на продукта? Винаги наблягайте първо над привилегиите, после над характеристиките на един продукт.

4) Доставяйте нужната информация. Бихте ли купили хапчета за отслабване, ако не са клирично доказани? Или не знаете техния произход? Обзалагам се, че отговорът е не. Затова бъдете сигурен, че доставяте достатъчното количество информация, с която клиентът да има доверие на вас и продукта, който вероятно ще закупи.

5) Разчупете текста. Форматирайте го добре. Няма по-лесно четим текст от кратки параграфи, удебелена важна информация и добре структурирани изречения. Щяхте ли да прочетете тази статия, ако беше куп разпилян текст?

6) Фокусирайте на посетителя, не посетителите. Всеки чете вашия текст индивидуално. Никога не използвайте "ние" форма, винаги говорете във "вие." Бъдете достатъчно честни, не крийте информация от посетителите.

7) Добавете секция FAQ (Frequently Asked Questions | Често задавани въпроси). Няма нищо по-приятно за любопитния (или чудещия се дали да купи продукт) посетител от секция с въпроси и отговори.
Кой от тези похвати прилагате във вашите продаващи текстове?
 
Последно редактирано от модератор:

Blinky

Owner
Мерси за статията, аз съм много съгласен с това че този текст е един вид диалог или това което ще кажеш на потребителя за себе си или бизнеса си, продукт или услугата си. Всичко трябва да му стане ясно с това което му казваме.

От цена до това как ще му помогне, това е дългият път на продажбата. А и е хубаво докато се презентира всичко това, да си създадете и вратичка, за да ви има предвид при следващото такова търсене на решение за проблемите, които са го накарали да се обърне към вас.

Евалата за доброто обяснаване на това, какво трябва да представлява статията, но е много полезно това всичкото казано дотук да се взима и под внимание и за Sales-Copy-то. Един добър текст с добре казани и обяснени неща, може да направи много повече от това да докарате безброй посетители и те да си отидат, ей така без да бъдат грабнати от това което имате да им кажете.

Ох, трябва повече време да отделиме за тази тема: "текста - лицето на вашият продукт". Много неща могат да се кажат и то все такива малки тънкости, които могат да обърнат всеки потенциален потребител в реален. Това е много силно оръжие за всеки маркетингов експерт, даже си мисля че трябва да му се отдели малко повече внимание. Ще се радвам тази тема да има повече коментара и мнения. И въпросите са добре дошли, всички трябва да е ясно. :)
 

apostol

New Member
Чудесно!

Статията си я бива! Тя действително акцентира върху много важни за Интернет бизнеса неща.
 

yMladenov

Member
Добра статия, Митак.
Кратко, ясно и стойностно! Тъкмо тези дни пишех статии..
 

krivchev

New Member
От: 7 съвета за промотиране на всеки продукт

:DДобре казано и напълно вярно. Случвало ми се е, да редактирам вече публикуван текс, за да увелича евентуално продажните и тн. Еефекта беше на лице !
 

westside

Active Member
От: От: 7 съвета за промотиране на всеки продукт

ко мъ напрай уе krivchev. Ти вдигна тема отпреди 3 години. Така ли трупаш мнения? Хайде спри да вдигаш теми по този начин...
 

coolice

Owner
e поне написа нещо смислено заразлика от повечето спамъри така че може да се брои като плюсче :) тъкмо някои може да препрочете тя си е актуална темата за саитове с малко с по статик контент и не само :)

пп пича не пише често по по малко от пост на седмица и има особено чуство за хумор аз съм го запомнил с първият му пост ха ха затова да не му даваме уелком с червени :)

В момента печеля от собствена онлайн услуга - сайт с шаблони за създаване на некролози . Сайта съм си го правил сам . Услугата е платена :sms
 
Последно редактирано от модератор:

biaaro

Well-Known Member
От: Re: 7 съвета за промотиране на всеки продукт

Наистина, човека е реализирал уникална идея! Похвално....
 

Горе