Adsense в лесни стъпки

ivo1017

Active Member
Днес може да се каже, че по-голямата част от хората,
вече имат достъп до Интернет.Дали от вкъщи,офиса,местният интернет клуб-всеки е свързан с мрежата.И повече от тези потребители имат интернет сайт,блог или двете взети заедно.

Така голяма част от тях виждат начин за печелене на пари от мрежата или т.нар.”онлайн бизнес”.Повечето от тях започват с Google Adsense.Това е може би най-лесният и бърз начин за печелене на допълнителни или основни доходи.

Adsense се появява за първи път през Юни 2003 г.Той позволява на всеки, които има собствен уеб сайт,блог,форум и т.н. да генерира някакви приходи.

Това е рекламна програма,която може да ви донесе приходи,ако бъдат публикувани обяви на вашият сайт.Но има едно условие-Google трябва да одобри съдържанието на сайта ви.
Или казано в едно изречение-Adsense е контекстна реклама(реклами),който се появява в контекста на вашето съдържание на сайта.Или казано по друг начин-Adsense рекламите са свързани със съдържанието на страниците на които се появяват.
На пръв поглед изглежда сложно.Но целта на Adsense е рекламите,които ще публикувате на вашият сайт да са насочени към съдържанието на него.Няма логика,ако продавате велосипеди да поставите Adsense реклами за компютърни части и софтуер.
AdWords-другата страна на Adsense
Adsense е едната част от конекстната реклама на Google.Другата част е AdWords. AdWords е т.нар.”Pay-per click” рекламна програма.С други думи казано-рекламодатели и издатели плащат за кликване за дадена ключова дума, която присъства като текст и е свързана с съдържанието на техния сайт.”Ключова дума” е термин,който често се използва за описанието на дадена услуга,продукт,стока,присъстващи като текст в съдържанието на уеб страницата.
Плащането за клик(pay-per-click) се използва от рекламодателите за създаването на кратко и ясно текстово послание.Това послание е тясно свързано с избраната от тях ключова дума.След това тези текстови реклами се появяват на сайтовете,които по някакъв начин са свързани с тази ключова дума.Рекламодателят се съгласява да плати от своя страна,дадена сума за всеки клик .Или казано накратко-Всеки път,когато даден уеб потребител на сайта ви кликне на тази платена реклама вие получавате определена сума от рекламодателя.
 
От: Adsense в лесни стъпки

Вземете решение дали Adsense е точно за вас
Въпреки,че Adsense предлага много предимства,той не е за всеки.Както не всички обичат алкохола,така и някои ще сметнат,че Adsense рекламите могат да отблъснат посетителите от техния сайт.
Добър пример е,ако имате електронен магазин и продавате някакви продукти или стоки.Поставянето на Adsense реклами може да отблъсне вашите клиенти преди да са направили покупката.
От друга страна,ако посетителите не искат нищо да си купят,вие не може да направите нищо.Тогава една текстова реклама като Adsense може да им привлече вниманието и при техен клик вие да сте с няколко долара по-богати.
Спорен е въпросът като цяло за използването на или неизползването на Adsense рекламите.Не е задължително той да присъства на всички страници.А за тези които продават нещо?Със сигурност имате страници,които не прдоват нищо или нямат препратка към продукт или услуга.Следователно нищо не ви пречи да пробвате Adsense там.
 
От: Adsense в лесни стъпки

Общи въпроси за Adsense
Колко пари мога да направя със Adsense?
Няма лесен отговор на този въпрос.Вашите приходи зависят от няколко неща.
1.Уникални посещения(unique visits) – за уникално посещение се смята,когато посетител дойде на вашия сайт за първи за определен период от време.В зависимост от методите за имерване на вашият уеб сайт,един посетител може да се счита за уникален при първите си посещения в рамките на 24 часа,за първи път в една седмица или за първи път за час.За Adsense рекламите,определянето на уникалните посещения е важно,за да може да се определи цената за клик на текстовите реклами.

2.Click-thru rate (CTR) е броят на хората,които кликват на Adsense рекламата и отиват на страницата на рекламираната стока,услуга,продукт.Тази страница обикновено описва този рекламиран продукт,услуга,стока и т.н.Тя е с повече информация ключовата дума от Adsense рекламата,по-цветна,по-голяма.
3.Average click-through-rate (CTR) – среден процент на кликвания.CTR е действителния брой на посетителите,които кликват на рекламата на вашия сайт.Това е важен показател,защото вие получавате пари при кликване на Adsense рекламата на дадения рекламодател.
4.Average cost-per-click (CPC) – средна цена на клик.CPC е сумата,която рекламодотелите плащат всеки път,когато някои кликне върху една от рекламите им.Цената не е постоянна и варира.Тя зависи от ключовите думи,свързани с дадената реклама.
Използването на тези три измервания,които са силно променливи може да ви позволи да направите едно хипотетично изчисление на евентуалните ви приходи от Adsense реклами.
Пример:Вашият сайт има по 1000 уникални посещения на ден.Средната стойност на рекламите,които се появяват е 0.25 цента на клик(CPC).Предполага се,че около 2 процента от тези посетители кликат на Adsense реклами.Следната формула може да ви даде хипотетична представа,колко бихте изкарали от Adsense за един ден.
(unique visits x average CTR).average CPC = potential revenue
(уникални посещения х среден процент на кликвания)хсредна цена на клик=потенциални приходи
(1,000 x .02)0.25 = $5.00
Всяка една промяна в тези показатели(нагоре или надолу) ще се отрази и в приходите от Adsense.
Когато направите от 100 долара,вече може спокойно да получите своите пари от Google.Ако,не е успеете да направите този минимум за един месец,сумата се прехвърля за следващия и т.н.
 
От: Adsense в лесни стъпки

Само да вметна нещо по-въпроса за зависимостта между уникалните и приходите. Много зависи какви са уникалните. Някои сайтове като форумите могат да имат много уникални и мизерни пари от Адсенз защото влизат все едни и същи хора, които са видели рекламите и не се връзват да цъкат все на едни и същи реклами. Най-големи приходи се постигат ако има много нови посетители. Колкото повече са новите посетители на сайта, толкова повече приходи ще има.
 
От: Adsense в лесни стъпки

Само да вметна нещо по-въпроса за зависимостта между уникалните и приходите. Много зависи какви са уникалните. Някои сайтове като форумите могат да имат много уникални и мизерни пари от Адсенз защото влизат все едни и същи хора, които са видели рекламите и не се връзват да цъкат все на едни и същи реклами. Най-големи приходи се постигат ако има много нови посетители. Колкото повече са новите посетители на сайта, толкова повече приходи ще има.
Предполагам,че е така.Темата я отворих,защото тепърва мисля да се занимавам с Adsense.Източник са ми няколко книжки на тази тематика и реших да направя превод,който да поместя тук. Надявам се да бъде полезен и на други потребители.


Колко ще ми струва Adsense?
Лесен въпрос и още по-лесен отговор.Adsense няма да ви струва нищо.Разбира се трябва да отделите време за интегриране на текстовите реклами,изучаване на потребителите,ключови думи и т.н.
Какви реклами ще се показват на моят уеб сайт?
Рекламите,които ще се появяват на вашия сайт ще зависят от съдържанието на сайта ви.Google използва алгоритъм за търсене,за да определи какви реклами са подходящи за вашия сайт.Алгоритъм,подобен на този които ние използваме,когато търсим дадена информация в търсачките(ключовите ни думи) или в полетата на тъсене в самите уеб сайтове.
Ако Adsense рекламите във вашия сайт,не съвпадат на 100 процента с тематиката му,това означава,че съдържанието не е фокусирано и това обърква алгоритъма на Google.
Най-добрият начин за правилни Adsense реклами за вашия уеб сайт е текст,богат на ключови думи.Сайт за определена ниша на пазара.
Мога ли да контролирам съдържанието на рекламата?
Никои не иска реклами на конкуренти на своя сайт.Google предостави въжможност да се изключват някои реклами на определени сайтове.Просто трябва да филтрирате даданите уеб адреси от вашия Adsense акаунт.По този начин ще блокирате рекламите на тези рекламодатели.
Мога ли да ползвам Adsense в повече от един сайт?
Да,възможно е.Единият вариант е да използвате един и същ код за всичките си сайтове.Другият вариант е чрез създаването на т.нар.Google канали.Каналите ви позволяват да следите различни сайтове,страници и т.н.Просто използвате различен код за всяка една страница,уеб сайт и насткройка на канала.
Мога ли да имам повече от един Adsense профил?
Не.Google позволява откриването само на един акаунт за дадено име(човек).Дори да имате десетки сайтове и да се изкушавате от идеята всеки да бъде с отделен Adsense акаунт,това не може да стане,ако във всичките присъства едно и също име.За тази цел се използват каналите на Google.
Това е споменато в рекламната политика на Google.Няма да има втори шанс за нарушителите на нейните правила.
 
От: Adsense в лесни стъпки

Потенциалът на Adsense
От написаното до тук изглежда,че Adsense е лесна работа.
Време е за големите пари!
Всъщност истината не е точно такава.Малко хора,които се занимават с Adsense могат да се похвалят с месечни приходи от 20 хиляди долара и нагоре.
Все пак при добре разработени сайтове и умело позициониране на рекламните карета могат да се постегнат добри доходи от този вид рекламна дейност.
Всеки има различни цели.Един иска доход,колкото да си покрива месечния хостинг,друг-да изплаща своят заем към банката,трети-да си купи чисто нов Мерцедес.
Всичко това може да се случи при една правилна Adsense стратегия.
Според прогнози на „Jupiter Research”,сумата,която ще се отдели за интернет реклама до 2010 година ще надхвърли 18,9 милиарда долара годишно.
Защо вие да не вземете някакъв дял от тази сума?


п.п.Следващото,което трябва да напиша е за това как да си отворим Adsense акаунт.Понеже няма мнения до сега(нито положителни,нито отрицателни) искам да попитам да прескоча ли тази част за акаунта?
 
От: Adsense в лесни стъпки

Откриване на Adsense акаунт
Погрешно е да се смята,че откриването и настройката на Adsense акаунт отнема много време.За целта ще са ви необходими минимум усилия,няколко минути от вашето време и акаунт в Google.

Предполагам,че повечето от вас ползват някои от услугите на Google-Gmail(ел.поща),Google Analytics(приложение за следене и мониторинг на вашия уеб сайт,трафик и т.н.),AdWords (другата страна на Adsense) или някои от другите възможности, които предлага Google.
Една от причините,хората да нямат акаунт в Google е,че те не харесват изискването за споделяне на своите лични данни.Все едно са участници в „Биг Брадър”.

Трябва да знаете още нещо,преди да окриете вашият Adsense акаунт.Много хора откриват такъв с единствената цел да изградят страници,препълнени с реклами.Единствената им цел е тяхното количество да накара посетителите да кликат на тях.

Това са страници с малко текст,множество връзки,обяви и полета за търсене.Всичко това направено в името на Adsense.
Ако това е вашата идея,когато сте решили да отворите Adsense акаунт не се притеснявайте.Страницата може да съществува няколко дни,седмици или месеци.Но когато Google я намери ще последва бан от тяхнята рекламна програма.

Щом сте решили да работите сериозно с Adsense не се опитвайте да мамите системата.Придържайте се към рекламната политика и правилата на Google и парите няма да закъснеят.

И така.Следва откриването на Adsense акаунт.Ако вече имате профил в Google може да ползвате него.Ако нямате или искате да създатете нов,трябва да направите следното.Ще однеме известно време преди Google да одобри вашият Adsense акаунт.

п.п.направил съм клип в Ютуб,но нещо не разбрах как да го кача във форума.На някои,ако му се занимава да каже.
 
От: Adsense в лесни стъпки

За youtube с еmbed кода или направо линк
 
От: Adsense в лесни стъпки

Рекламна политика на Google
Когат сте попълвали вашият формуляр за Adsense профил сте видяли със сигурност „Програмна политика на Google”.В това отношение,Google е много строг,ако не се придържате към тяхната рекламана политика и може да прекрати вашия профил.
Какво включва този документ:
·Легално(позволено от закона)
·Невалидни кликвания и импресии
·Насърчаване на кликванията
·Съдържание на сайта
·Материали с авторски права
·Указания за уебмастъри
·Дизайн и облик на сайта
·Позиция на рекламите
·Конкурентни програми и услуги
·Политика за различните рекламни формати
Google е много строг относно своята програмна политика.Ако не се придържате към нея могат да деактивират вашия Adsense профил по-бързо, отколкото може да си представите.
В следващите няколко реда ще опиша в няколко изречения какво означава всяко едно от горните условия.
1.Легално(позволено от закона) – Google запазва своите права за промяна на тези точки и правила.Трябва да следвате тяхните насоки,защото иначе следва затваряне на вашия Adsense акаунт.


2.Невалидни кликвания и импресии – кликванията по текстовите реклами трябва да са в следствие на проявен потребителски интерес.Ако решите сами да кликате по вашите реклами това ще бъдат невалидни кликове и може да загубите своя акаунт.Също използването на някакъв вид софтуер или програма,която цели кликване на Adsense рекламите се счита за измамна.Google изключително много държат на тази точка!
Валидни кликове и импресии са:
·Извършени от потребител на вашият уеб сайт;
·Извършени от реален(жив)човек;(доста странно казано);
·Кликването на рекламата да е в следствие от интерес на посетителя на сайта.
Всички кликвания,които не отговарят на тези изисквания обикновено се считат за невалидни и вие не получавате пари за тях.

3.Насърчаване на кликванията – не е позволено да насърчавате вашите потребители да кликват на Adsense линковете.За да не попаднете в черния списък на Google просто вижте във вашия профил кои са най-добрите места за поставяне на Adsense реклами и експериментирайте.


4.Съдържание на сайта – Google забравяна на вашия сайт да има:текст за насилие,порнографско съдържание,хазартна дейност и всичко свързано с незаконна дейност.Забранени са и сайтове,които имат съдържание за:тютюн и тютюневи изделия,алкохол и алкохолни напитки,лекарства,оръжия.


5.Материали с авторски права – вашето съдържание да е авторско,т.е. да не сте плагиатствали(откраднали 1 към 1) текста от друг сайт.Старайте се да пишете свое оригинално съдържание.


6.Указания за уебмастери – на сайта наречен „Google Webmaster Guidelines” има всичко,което ви е необходимо относно дизайна на сайта.Доста полезен в действителност.


п.п.Продължението довечера,че след малко заминавам на работа.
 
От: Adsense в лесни стъпки

7.Дизайн и облик на сайта – не може за използвате изскачащи прозорци(pop-ups) и pop-unders(появяват се,когато затворите браузъра).

Не трябва да скривате Adsense рекламите в текст,зад графики или в шаблона на сайта.Рекламите трябва да си личат,че са вид обява.
Направете сайта за посетителите,не специално за Adsense.Така,колкото по-интересен е сайта,толкова по-дълго те ще остават на него.Следователно имате шанс за показване на повече Adsense реклами,респективно повече кликвания и пари за вас.

8.Позиция на рекламите – къде точно да бъдат разположени,в какъв формат,какъв брой.Отговорът на този въпрос не е еднозначен.Най-добрата позиция и формат ще бъдат засегнати по-нататък в темата.Също така,когато влезете във вашия Adsense акаунт може да видите в пътеводителя,къде и какъв рекламен формат е подходях според Google.

9.Конкурентни реклами и услуги – вие не може да показвате конкурентни реклами, които приличат на AdSense.Няма проблем да показвате реками примерно от “Amazon” или други сайтове, собственост на Google.Тук въпроса също е доста противоречив.Има доста хора,които използват и друг вид реклами освен Adsense и нямат наказание от Google.

10.Политика за различните рекламни формати – има няколко вида Adsense реклами-интернет, видео реклами, радио реклами и широк кръг от текстови реклами.Това е добре, защото всеки уеб сайт е различен.Кой е печелившият формат за вашия сайт зависи от потребителите,типа на уеб сайта(портал,блог,форум),съдъжанието му и т.н.

В заключение
Ако искате сериозно да се занимавате с Adsense ще трябва да отделите време за да се запознаете с този документ наречен”Adsense Program Policy”.Той се изменя и допълва постоянно,но основните правила,споменати по-горе са заложени в неговата основа.

[FONT=&quot]Време е за създаването на първата ни [/FONT][FONT=&quot]Adsense [/FONT][FONT=&quot]кампания

п.п.Не бях писал по темата от доста време поради здравословен проблем.Имах някакво възпаление на нервите на гърба и трябваше по цял ден да бъда в хоризонтално положение+инжекции и хапчета.Надявам се всичко това да е останало вече назад и да продължавам с пълна пара.
[/FONT]
 
От: Adsense в лесни стъпки

дано да оздравееш по-бързо, възпаление на нервите е много гадно нещо.
 
От: Adsense в лесни стъпки

Здравей, страхотна тема. Къде бих могла да прочета още? И ще продължиш ли да пишеш още по темата?Благодаря
 
От: Adsense в лесни стъпки

И ще продължиш ли да пишеш още по темата?
Да ще продължа темата,вече болките взеха да отшумяват и мога повече време да прекарвам пред компютъра.Ако си на ти с английския език можеш да ми пратиш лично съобщение и да ти пратя една-две книжки за Adsense.Информацията я черпя главно от там.Понеже следващата тема трябва да е за избор на рекламен формат-как да процедирам?Да направя клип и да го кача в Ютуб или само снимки да поместя със обяснение за всяка една?
Радвам се,че ви харесва темата-това ми беше идеята.Да има повече информация за самата рекламна програма "Adsense" ,а не по цели страници,кои колко клика имал,колко пари получил и т.н.
 
От: Adsense в лесни стъпки

И така време е да създадем първата си Adsense кампания.За тази цел вие и вашия сайт трябва да сте били одобрени.Ако това е така сте получили подобно писмо:
”Поздравления!

Молбата Ви за участие в Google AdSense бе одобрена. Вече можете да
активирате профила си и да започнете работа с AdSense в рамките на
минути.

СТЪПКА 1: Влезте в профила си.

Моля, отворете и влезте с имейл
адреса и паролата, които сте посочили в молбата си. Ако сте забравили
паролата си, посетете...... за
съдействие.

СТЪПКА 2: Генерирайте и внедрете кода на AdSense.

Кликнете върху раздела „Настройка на AdSense“, след което изпълнете
последователните стъпки, за да персонализирате кода си. Когато стигнете
до последната стъпка, копирайте кода от полето „Вашият код на AdSense“
и го поставете в изходния HTML код на сайта си. Ако не разполагате с
достъп, който Ви позволява да редактирате изходния HTML код на
страниците си, свържете се с уеб администратора или с фирмата си за
хостинг.

В случай че не сте сигурни как да добавите кода в изходния HTML код на
страницата си, процедурата е обяснена в нашето Ръководство за
внедряване на кода. Урокът ще намерите на адрес
........

След внедряване на кода рекламите от Google обикновено се показват в
течение на няколко минути.
Ако обаче роботите на Google все още не са обходили сайта Ви, за да
определят съдържанието му, е възможно да не забележите подходящи
реклами до 48 часа.

СТЪПКА 3: Вижте резултатите.

След като започнете работа с AdSense, можете да проследявате приходите
си по всяко време, като влизате в раздела „Отчети“ в профила си. За да
научите повече за това, какви приходи да очаквате, посетете
........”
Като следвате стъпките по горе накрая трябва да получите кода за вашата реклама и да го поместите във вашия сайт.
Създаването на реклами не е толкова трудно.Трудното идва после,когато така трябва да разположите вашите реклами,че те да са като част продължение на текста и вашите потребтели да проявят интерес и да кликнат на тях.
 
От: Adsense в лесни стъпки

Изграждане на сайт,богат на съдържание

Предполагам,че много пъти вече сте чували мисълта:”Content is king!”(„Съдържанието е крал”-буквален превод).И това наистина е така.Без значение колко хубави снимки или клипчета имате на вашия сайт,той ще изглежда недовършен или „празен”,ако нямате достатъчно съдържание на него.

Все пак замислите се когато търсите нещо в интернет,най-често използвате дадена дума или фраза,за да го намерите.Ето защо е важно съдържанието за вашия сайт-така потребителите ще го намират по-лесно,когато търсят някаква информация в интернет.

Ето защо съдържанието е от толкова голямо значение.Или по-правилно е да се каже вярното съдържание.Няма такова нещо като лошо съдържание или твърде много текст в уеб сайта.Знам,че звучи малко противоречиво с горното изречение(вярно съдържание),но искам да дам пояснение.Ако уеб сайта,блога или форума ви е за автомобили,вашата цел и съдържанието да е в тази сфера(ниша).Предполагам и вие като читатели няма да се върните повторно на сайт,който трябва да е за автомобили,а намерите информация за хапчета за отслабване или виагра!

Ето защо се придържайте към тези прости правила:
·За да получавате прилични доходи от Adsense,вашето съдържание трябва да носи някаква информация на потребителите.Грижи се за твоето съдържание,ако искаш да имаш и потребители=доходи от реклама;

·Съдържанието докарва потребителите на вашия сайт.То ги задържа там и ги кара да се връщат на него.Старайте се да публикувате нещо свежо поне веднъж седмично!Съдържанието е като рибата-ако е стара започва да се вмирисва и вашите посетители ще отидат другаде!;

·Целевото съдържание е от значение.Когато роботите и паяците на Google обхождат вашия сайт те анализират всяка ваша дума,написана там.Освен за search engine optimization(seo),това оказва влияние и за Adsense рекламите,които ще се появят на вашия сайт.Или с други думи казано-анализира се всяка една дума,употребена в сайта,колко пъти е написана,в какъв контекст.

Или в кръгът на шегата,мисълта в главата ви,когато правите своя Adsense проект трябва да звучи така:” Content is a big deal. Content is king. Content is site traffic. Content is money in your pocket if it's done right.”

„Съдържанието е голямата сделка.Съдържанието е цар.Съдържанието е трафика към сайта.Съдържанието са парите в моя джоб,ако е направен(написан) правилно!”
 
От: Adsense в лесни стъпки

За пръв път днес инсалирах адсенс на нов блог. Ползвам plugin Easy AdSense .
 
От: Adsense в лесни стъпки

Ако вече имате сайт с богато съдържание,какво следва?
Най-вероятно е вие вече да притежавате сайт и просто искате да добавите Adsense реклама.За вашия първи сайт,обаче нещата са малко по-различни и сега ще обясня защо.Трябва да направите няколко неща за да оптимизирате вашия уеб сайт,за да бъде Adsense повече ефективен.

Нека положим основите на един печеливш Adsense сайт!
Дизайна на сайта е от основно значение за успеха на вашия сайт.Не мислете като собственик,а като потребител.Вие все пак правите сайт за вашите потребители,а не за вас самият!Повечето експерти са на мнение,че всеки сайт,който иска да притежава добър дизайн,трябва да има и подходящо име.

Изключително важно е да разберете,че името на вашия сайт трябва да бъде свързано с тематиката му.Защото името на вашия сайт е адресът,който виждате в полето на вашия браузър.Забележете,че повечето имена на известни сайтове(URL Address) са тясно свързани с тематиката на сайта.Е има изключения,разбира се!Това са големите корпоративни сайтове,които имат обикновено ясно и кратко име.Но във всички тези случаи говорим за много,много пари!

Домейните биват два вида –безплатни и платени.Безплатният домейн обикновено се получава,когато се регистирате в дадена общност(не можах да измисля по-подходяща дума),където ползвате техния хостинг и име.Пример за това след малко.Платеният домейн е купен от вас и обикновено се използва и платен хостинг за него.

Или по-просто обяснено ето един пример.Безплатните домейни са като част от жилищен блок-един и същ вход,но различни апартаменти.Докато,къщите са със собствен адрес(платени домейни).
Свободни домейни и хостинг може да намерите на следните адреси:
1.Google Pages: (wwwsites.google.com) – безплатна услуга като за изграждането на вашите страници може да използвате Google Page Creator;
2.Wordpress: (http://www.wordpress.org/[url]www.wordpress.org/[/URL]) - лесна и безплатна платфолма за създаване на блогове;
3.Homestead: (http://www.homestead.com[url]www.homestead.com[/URL]) – друг безплатен хостинг доставчик,където има богат набор от шаблони и създаването на уеб сайт е лесно и приятно;
4.Free WebSites: (http://www.freewebsites.com[url]www.freewebsites.com[/URL]) – също безплатен хостинг за вашия сайт.В замяна се показват малки реклами на него,които вие не можете да контроллирате;
5.Blogger: (https://www.blogger.com/start[url]www.blogger.com[/URL]) - отново безплатна алтернатива за любителите на блогове.

Повечето от сайтовете,които предлагат свободни домейн и хостинг,притежават и собствени инструменти за създаване на вашите уеб страници.Така,че без да имате позанания по HTML,PHP,JAVA,XHTML,вие може да създадете вашия уеб сайт за минути!

Пролемът на всички тези свободни услуги е,че вие не рабзполагате със собствен домейн,а сте част от общността.Или той ще изглежда като нещо такова:http://www.vashiqtsait.google.com[url]www.vashiqtsait.google.com[/URL] или http://www.vashiqtsait.freewebsites.com[url]www.vashiqtsait.freewebsites.com[/URL].

И още нещо.Повечето от тях имат реклами на тях и на вас ще ви бъде трудно да правите пари чрез Adsense(повечето безплатни сайтове не позволяват поставянето на Adsense реклами на тях!).
Щом сте решили да се занимавате сериозно с Adsense,значи името на вашият сайт трябва да изглежда така:http://www.vashiqtsait.com[url]www.vashiqtsait.com[/URL].
 

Горе