AdSense - данъчна информация

BigBoss

New Member
Я кажете какво трябва да попълня като данъчна информация в AdSense за да е всичко ОК.

Ако не притежаваш сървър в щатите не живееш там и нямаш персонал нает на работа които се намира там отговорите са :

не

не

не

И аз така съм го попълнил, ама за всеки случай реших да попитам.

А знаете ли дали се трябва да се пла
ат някакви данъци тук в България на доходите ?

Мии по закон трябва да се плащат данъци. Всичко което получаваш трябва да го декларираш и да платиш данък върху него.

Не съм много сигурен че трябва. По принцип този доход счита ли се, че е генериран в България? До колкото знам когато нещо се изнася от България ти връщат ДДС-то (мисълта ми е, че не за всичко се плаща данък) А при нашата ситуация работите не са много ясни, така че трайте си :)

То остана едвам да събереш някакви си 100 долара, за да ти ги обърнат в левове - 20 и за такси за осребряване 20-30 и скапаната ни държава да реши че трябва да си вземе 20 от тях и тамън за една бира ще ти остане да се почерпиш за успеха :)

Сложна история е с тези чекове аз затова не ги обичам...

Аз не съм даначен експерт но ще пресъздам какво ми каза моят финансов консултант (цитирам по памет - него приемаите като съвет)

За физическите лица - Ако живеете повече от 180 дни годишно в БГ дължите данъци тук. Всички нетрудови доходи се вписват в данъчна декларация данъкът е 20%. схемата е Печелиш - Плащаш данъци - Харчиш :(

Може да намалите данъците посредством ползването фирма, българска или чужда.

Ако ползвате бг фирма всичко си минава по каналният ред, Печелиш - Харчиш - Плащаш данъци ЗАБЕЛЕЖЕТЕ РАЗЛИКАТА от ФЛ :!: Ако имате добър щетоводител ще платите съвсем малко ;) Парите които харчите за реклама се приспадът от облагамеит доход...

Ако ползвате чужда фирма може да имате проблем с получаването осребряването на чекове... - Но и при тях схемата е Печелиш - Харчиш - Плащаш Данъци. Предимството на чуждите фирми е че ще плащате според законодателството на държавата в която е регистрирана фирмата кето в някои случаи излиза доста по изгодно ;)

Ако печелите по малко от 2000 лв годишно може да оперирате като ФЛ за по големи суми ви препоръчвам да се консултирате с професионалист които да намери подходящо за вашият случаи решение....

Тези дето ходят да бачкат на суденски бригади и тези на които бабаим от америка им праща пари също трябва да декларират и да платят данък но да си чул някои да го е правил?

Дори и да те хванат наи вероятно ще те осъдят на глоба. Обаче няма да може да станеш полицаи или да си хване държавна работа като си осъждан :D

Пичове всеки си има глава на рамената да си решава но ако почнете да изкарвате по сериозни парички ви съветвам отворете си една фирма.

Аз цял живот съм си мечтал за държавна работа, бате. Даже се чудя да стана един полицай.:)
А и georgimateev е прав, ние сме малки риби, хората с холемите милиони са тези апатитни хапки за данъчните.
Пък и ние вкарваме пари в тази държава, не ги изнасяме - един вид засилваме икономиката и. Това трябва да го отчетат, като голям + .:)

Всъщност най-много тормозят малките ЕТ фирмички и средните фирми... големите фирми не се занимават много с тях, защото там си се плаща колкото трябва, където трябва и имат добри счетоводители и адвокати :)

coolice каза:
Такава че подръжката на фирмата да ти се връзва по евтина отколкото данъците на 5к дължиш около 1000лв...

От 2008 ще дължиш 500лв.

това ли е плоския данък, за който толкова се говори?

аз си нямам и понятие от счетоводство, но ми се струва, че това е от полза само на големите фирми, АД-та, корпорации, холдинги и т.н.

Горе