AdSense - данъчна информация

BigBoss

New Member
Я кажете какво трябва да попълня като данъчна информация в AdSense за да е всичко ОК.
 
Ако не притежаваш сървър в щатите не живееш там и нямаш персонал нает на работа които се намира там отговорите са :

не

не

не
 
И аз така съм го попълнил, ама за всеки случай реших да попитам.

А знаете ли дали се трябва да се пла
ат някакви данъци тук в България на доходите ?
 
Мии по закон трябва да се плащат данъци. Всичко което получаваш трябва да го декларираш и да платиш данък върху него.
 
Не съм много сигурен че трябва. По принцип този доход счита ли се, че е генериран в България? До колкото знам когато нещо се изнася от България ти връщат ДДС-то (мисълта ми е, че не за всичко се плаща данък) А при нашата ситуация работите не са много ясни, така че трайте си :)

То остана едвам да събереш някакви си 100 долара, за да ти ги обърнат в левове - 20 и за такси за осребряване 20-30 и скапаната ни държава да реши че трябва да си вземе 20 от тях и тамън за една бира ще ти остане да се почерпиш за успеха :)
 
Сложна история е с тези чекове аз затова не ги обичам...

Аз не съм даначен експерт но ще пресъздам какво ми каза моят финансов консултант (цитирам по памет - него приемаите като съвет)

За физическите лица - Ако живеете повече от 180 дни годишно в БГ дължите данъци тук. Всички нетрудови доходи се вписват в данъчна декларация данъкът е 20%. схемата е Печелиш - Плащаш данъци - Харчиш :(

Може да намалите данъците посредством ползването фирма, българска или чужда.

Ако ползвате бг фирма всичко си минава по каналният ред, Печелиш - Харчиш - Плащаш данъци ЗАБЕЛЕЖЕТЕ РАЗЛИКАТА от ФЛ :!: Ако имате добър щетоводител ще платите съвсем малко ;) Парите които харчите за реклама се приспадът от облагамеит доход...

Ако ползвате чужда фирма може да имате проблем с получаването осребряването на чекове... - Но и при тях схемата е Печелиш - Харчиш - Плащаш Данъци. Предимството на чуждите фирми е че ще плащате според законодателството на държавата в която е регистрирана фирмата кето в някои случаи излиза доста по изгодно ;)

Ако печелите по малко от 2000 лв годишно може да оперирате като ФЛ за по големи суми ви препоръчвам да се консултирате с професионалист които да намери подходящо за вашият случаи решение....
 
Тези дето ходят да бачкат на суденски бригади и тези на които бабаим от америка им праща пари също трябва да декларират и да платят данък но да си чул някои да го е правил?

Дори и да те хванат наи вероятно ще те осъдят на глоба. Обаче няма да може да станеш полицаи или да си хване държавна работа като си осъждан :D
 
Аз цял живот съм си мечтал за държавна работа, бате. Даже се чудя да стана един полицай.:)
А и georgimateev е прав, ние сме малки риби, хората с холемите милиони са тези апатитни хапки за данъчните.
Пък и ние вкарваме пари в тази държава, не ги изнасяме - един вид засилваме икономиката и. Това трябва да го отчетат, като голям + .:)
 
Всъщност най-много тормозят малките ЕТ фирмички и средните фирми... големите фирми не се занимават много с тях, защото там си се плаща колкото трябва, където трябва и имат добри счетоводители и адвокати :)
 
coolice каза:
Такава че подръжката на фирмата да ти се връзва по евтина отколкото данъците на 5к дължиш около 1000лв...

От 2008 ще дължиш 500лв.
 
това ли е плоския данък, за който толкова се говори?

аз си нямам и понятие от счетоводство, но ми се струва, че това е от полза само на големите фирми, АД-та, корпорации, холдинги и т.н.
 

Горе