adsense и изображенията/картинките

tracers

New Member
Здравейте! Чета тук и все пак се чудя. Това дали е позволено -

http://store.picbg.net/pubpic/85/3B/f16ff188b406853b.JPG - снимките в дясно
http://store.picbg.net/pubpic/F8/92/98e557a6eb8bf892.JPG - рамка на adsense

Прочетох в една тема тук, че можело да са близо до рекламите, ако имат рамка. Google казва да не били близо - "да поставят заблуждаващи изображения в близост до отделните реклами; ". Като вземе човек да си тъкми дизайна мисли в px... колко близо? Друго съдържание да ги разделя ли? Това е питанката. :)
 
От: adsense и изображенията/картинките

Като цяло, не е забранено. Важното е отдолу да се вижда "Ads by Google". Също така, за да не се приема като заблуда и за да се застраховаш допълнително, вместо "Sponsored" е добре да напишеш "Sponsored Ads" или отново "Ads by Google". Просто да си личи, че е реклама. Като заблуждаващи могат да се приемат, ако например напишеш "Кликни тук и спечели 10 000лв" или "Кликни тук да видиш Николета Лозанова гола" и т.н., т.е. да пишеш нещо, което не отговаря на изображението, показвано от Google. Рамката няма значени, според мен колко е далеч, стига, казвам отново, да не закрива част от изображението и най-вече надписа "Ads by Google".
 
От: adsense и изображенията/картинките

Това с картинките го забраниха, защото имаше мода над хоризонталните връзки да се позиционират картинки, и всичко това изглеждаше като меню.
 
От: adsense и изображенията/картинките

Благодаря ви! Имаш предвид за рамките ли, irgy.net? Благодаря за подробния отговор Fozzy .
 

Горе