Affiliate Marketing като професия

Статус
Not open for further replies.

DEATH

Member
Понятието „Affiliate Marketing” (Партньорски маркетинг) е все още слабо известно в България, но в развитите европейски държави то е е водеща тема в издания и дискусии, засягащи интернет рекламата. Нещо повече, в страни като Великобритания афилиейт маркетингът се е превърнал в професия и основно средство за препитание на много хора, занимаващи се с администрация и подръжка на уеб сайтове - т.нар. „affiliates” (в превод на български – „уеб партньори”).

В началато на месец март 2007 Е-consultancy.com публикува резултати от изследването „UK Affiliate Census Report, January 2007” с интересни демографски данни за уеб мастери, занимаващи се с аffiliate маркетинг.

Доходите на Уеб партньорите

- 10% от Уеб партньорите, които се занимават целодневно с аffiliate маркетинг, са спечелили повече от 750.000 лири през изминалата 2006 година.
- 61% от Уеб партньорите, които се занимават целодневно с аffiliate маркетинг, печелят най-малко 20.000 лири годишно
- Половината от всички Уеб партньори (49%) печелят по-малко от 500 лири годишно от affiliate маркетинг
- Едва 12% от анкетираните Уеб партньори твърдят, че Affiliate маркетингът е основният им източник на доходи


Работно време на Уеб партньорите

- 73 % се занимават с аffiliate маркетингът в свободното си време
- 27% от Уеб партньорите твърдят, че аffiliate маркетингът е тяхна професия и основна работа
- От тези 27%, които се занимават целодневно с аffiliate маркетинг, 25% работят най-малко по 10 часа на ден


Възраст, образование и семейно положение на Уеб партньорите

- По-малко от половината Уеб партньори имат завършено висше образование (48%)
- Преобладаващата част от Уеб партньорите са мъже (83 %)
- 68% от Уеб партньорите са семейни или имат постоянен партньор
- Възрастта на Уеб партньорите в Англия е най-различна. Най-много има в диапазона 31-40 г. (34%), последвани от по-младите 21-30 г.(26%)
- 46% от Уеб партньорите имат деца
- Едва 1/3та (36%) от Уеб партньорите живеят в Лондон
Статията е копирана от: http://www.bgtraffic.com/fullarticle.html?id=13
 
Евалата DEATH. Много ми харесва статията ти. То тези статистики никога не съм стигал, само знаех че мъжете са повече и че младите „affiliates” са задоволителна цифра от населението.

Аз като съдя по себе си работя над това около 8-10 часа на ден и все остава работа за вършене. Но това ти е бизнес, печелиш толкова колкото и работиш. Пожелавам на всички тук да влязат в статистиките за „affiliates” печелещи над 750.000 лири годишно. И ние сме тук за да си помагаме да се осъществат тези мечти.

Повечето от нас занимаващи се с онлайн бизнеси, възприемат това като поредната компютърна игра в която се стремиш да си от най-добрите и следователно от най-добре печелещите.

Още веднъж, благодаря за готината статия DEATH, продължавай в този дух.

Всичко най- най- ..........

-----------------------------------------------------------------
Internet Affiliate Marketing News
 
Готин пост пич. Да така си е. И при мен си е професия, изкарването на пари така е само част от мотивацията. А по-голямата част от нея се дължи на това, че както се казва за правенето на кинти онлайн: "Sky is the limit". Неограниченни са възможностите при онлайн бизнеса, нали все пак е бизнес. :D
 
По-късно ще потърся такива анкети и за други държави ... защото наистина са интересни и служат за допълнителен стимул.
 
Blinky изкарва горе долу една мениджърска заплата засега :)

Като работи когато си поиска, колкото си поиска и може да си вземе почивка по всяко време....

Е ако съвсем не работи вероятно доходите му ще спаднат но при онлайн бизнеса където маркетинговите процеси са максимално автоматизирани това е доста относително :)
 
coolice , мерси за отговора - да така си е. Пък и няма значение колко изкарвам, важното е че успоредно с това се уча на нови неща, които след време могат да се продаван като KNOW HOW.

И наистина ако не работиш, не получаваш очакваните резултати. А и ще се радвам и хората в този форум да почнат да изкарват много големи пари. Защото както повечето тук знаем че бизнеса си е доходна инициатива.

А и да спомена че в нета нещата се развиват адски бързо и 1 година във содене на онлайн бизнес = 7 години в реалният свят.
 
Моля, когато цитирате, преписвате или просто правите copy paste на чужди материали, слагайте под текста източника. Горната статия може да откриете в оригинал на адрес:

easytrader.bg/v2/usefull.php?id=15

Поздрави,

Иван Иванчев
Business Development
Easy Trader Ltd
 
Всичко тук е авторско, незнам от къде ти хрумна нещо такова. А това от къде членовете са намерили техните материали са си тяхна работа. Не мога да следа навсякъде по мрежата кой какво пише или дали е авторско.

Ако обичаш следващиат път, като пишеш нещо се обръщай към даденият човек а не говори общо за форума. Защото и аз не съм много сигурен че и те (Easy Trader Ltd) са си направили статия, или са я "харесали" от накъде.

Поздрави и за теб.
 
Blinky каза:
Всичко тук е авторско, незнам от къде ти хрумна нещо такова. А това от къде членовете са намерили техните материали са си тяхна работа. Не мога да следа навсякъде по мрежата кой какво пише или дали е авторско.

Ако обичаш следващиат път, като пишеш нещо се обръщай към даденият човек а не говори общо за форума. Защото и аз не съм много сигурен че и те (Easy Trader Ltd) са си направили статия, или са я "харесали" от накъде.

Статията е превеждана от английски език и редактирана лично от мен с материали от доклади на Е-consultancy.com / Affiliate Marketing – Roundtable Briefing, March 2007 / UK Affiliate Census Report, January 2007.

Автора на темата я е изкопирал 1:1 и нямам нищо против, стига да се пише откъде е взета, защото е положен труд от моя страна. Админът в случая няма отношение по въпроса нито имам някакви претенции към него.

Който желае мога да му изпратя пълните доклади в PDF формат да прочете повече по темата, тъй като това са само част от изнесените вътре факти.

Успех на форума и на участниците в него.
 
Мерси това ще бъде направено още сега - готово. Надявам се да е доволно сега :D
Много успехи и на вас завбъдеще.
В случай че ви интересува искам да кажа че тук сме голяма група Webmasters, които промотират сайтове в мрежата по описаните във форума начини.

Най-добри пожелания.
 
Оу батко да ви имам и проблемите кой от кого копирал и кой на кого ще се скара... той иваникс мислиш ли,че не е краднал и той от некаде за да си го качи на сайта.Оди разбери,че не лъже... :?: :!: :?: :!: :?: :!: :?: :!: :idea: :idea: :idea:
 
Политиката на форума е да подържаме добриа тон с възможно най-голяма част от българските уебмастъри :)

Моля потребителите ако използвате материали от друг сайт посочете автора ако е възможно :)

Ако виждате някакъв проблем относно съдържанието на форума търсете ме на ЛС

Заключвам темата :!:
 
Статус
Not open for further replies.

Горе