Affiliate marketing

Добър ден, извинявам се предварително ако има подобна тема/въпрос. Бих искал да знам, дали някой може да ми даде някаква информация по следния въпрос: Имам блог по типичния модел, където споделям информация/мнение по някаква тема и пиша статии. Но да кажем, че реша да пробвам да изкарам някакъв доход, мога ли да си партнирам с чуждестранни търговци/рекламодатели и ако да, може ли някой с опит да сподели лесно ли се е свързал със същите? Към този въпрос стигнах, след като без да имам някакъв предишен опит в тази сфера, се запитах, дали има за афилиейт маркетинга почва в България, което може да се брой като моя втори въпрос. Благодаря изключително много на всеки, който отдели време да прочете и отговори на моите въпроси.
 
Можете да опитате чрез акаунти в големите платформи като Rakuten & Awin - създавате си там акаунт и това Ви дава по-лесен достъп до хиляди affiliate providers (пак трябва да кандидатствате за всеки поотделно и да получите тяхното одобрение, но е улеснен процесът).
 
мога ли да си партнирам с чуждестранни търговци/рекламодатели и ако да? Към този въпрос стигнах, след като без да имам някакъв предишен опит в тази сфера, се запитах, дали има за афилиейт маркетинга почва в България, което може да се брой като моя втори въпрос.
Може да си партнирате с чуждестранни търговци/рекламодатели. Тук обаче има една особеност, че когато продавате на клиент от ЕС трябва да се регистрирате по ЗДДС.
Има почва в България, хора си докарват добър ОСНОВЕН доход от такава дейност.
 

Горе