Alibaba изпреварва Amazon в Източна Европа

Blinky

Owner
Пускам темата за тези, които още не са го мяркали:


Малко или много, след това ще дойде друг и така. Както след След Майспейс дойде Фейсбук, след нещо ще дойде друг и така ви върви кервана.
 
Амазон кога са показвали с нещо, че имат какъвто и да е интерес към пазара в Източна Европа? Не виждам смисъл от тази публикация. Със същия успех могат да пуснат "новината", че Walmart изостава от Кауфланд по пазарен дял в България.
 
Защото не искат да се занимават с наложен платеж, а на тукашните пазари (дори и по-големите съседи Румъния и Гърция), май все още НП си държи стабилен дял.
Това едва ли е основна причина, но наред с ниската платежоспособност, липсата на развита мрежа на основните им логистични партньори за Европа - UPS (т.е. ако Амазон стъпят на тукашните пазари или трябва да се занимават с местните дерибеи или европейските им партньори да си развиват мрежата) и т.н.

А и все пак - хората, които толкова искат да си купят нещо от Амазон, могат да го направят от .de например, .co.uk след брекзит не е оферта.

A Алито си върви, защото амбулантните търговци от OLX купуват, за да препродават и като цяло в тази част на Европа сме свикнали да търсим "офертата" и да не ни "премятат". Все пак немалка част от амазон стоката идва от Китай и може да се намери в али на по-изгодни цени. Ние като пазар сме готови да чакаме един месец и да платим по-евтино отколкото да си поръчаме нещо днес и да е тук утре, но на по-висока цена.
 
Според мен все още е по-изгодно да се пазарува от Алиекспрес, отколкото от Амазон. Даже мои познати преди време предпочитаха ebay, но сега са тъврдо в Алиекспрес.
 

Горе