API или XML за списък с офисите на ЕКОНТ

Дискусията в 'Скриптове и CMS-и' стартирана от Torbalan Trolski, Окт 25, 2016.

  1. Torbalan Trolski

    Torbalan Trolski Well-Known Member

    Рег.:
    Авг 1, 2013
    Съобщения:
    2,119
    Харесвания:
    467
    Точки:
    83
    Някой да е чувал за такова животно или да се мъча да им разкоствам модула за опънкарт.

    Който го е ползвал, моля да сподели има ли там такова животно.
     
  2. imagination

    imagination Active Member

    Рег.:
    Юли 26, 2011
    Съобщения:
    212
    Харесвания:
    47
    Точки:
    28
    Пол:
    Мъж
    Документацията на АПИ-то
    http://www.econt.com/e-econt/doc_templates/XML_manual.pdf
    мисля, че може да се ползва потребител и парола admin, поне навремето можеше.
    Имам и сравнително скоро дръпната база на офисите в SQL формат.
    Поздрави.
     
  3. Blinky

    Blinky Owner

    Рег.:
    Апр 12, 2006
    Съобщения:
    22,983
    Харесвания:
    1,736
    Точки:
    113
    Пол:
    Мъж
    Професия:
    Dev
    Място:
    Sofia
    Интегрирал съм на двойката, стана бързо и безболезнено. И смея да кажа, че беше най-безпроблемния модул на бг доставчик, с който съм работил. Всичко друго бъгчета на поразия - особено на спиди. ;)

    Econt Express Shipping е модула. ;) Какво ще му нищиш? Офисите си ги зарежда без да чувъркаш по него, естествено с тестов акаунт, но не знам дали при мен сработваше admin/admin, в смисъл нямам спомен с какво го тествахме преди реалното му пускане с търговец.
     
  4. imagination

    imagination Active Member

    Рег.:
    Юли 26, 2011
    Съобщения:
    212
    Харесвания:
    47
    Точки:
    28
    Пол:
    Мъж
    Всъщност потребителят е "demo" с парола "demo" и обръщението трябва да бъде към http://demo.econt.com/e-econt/xml_service_tool.php
    Независимо, че е демо, списъкът с офисите изглежда пълен.
    Мисля, че двата модула (Спиди и Еконт) са правени от едни и същи хора, съмнявам се единият да е по-бъглив от другият ;)
    Поздрави.
     
    Blinky харесва това.
  5. Blinky

    Blinky Owner

    Рег.:
    Апр 12, 2006
    Съобщения:
    22,983
    Харесвания:
    1,736
    Точки:
    113
    Пол:
    Мъж
    Професия:
    Dev
    Място:
    Sofia
    Да. От едни и същи. Пробвай, казвам го от опит. ;)
     
  6. Torbalan Trolski

    Torbalan Trolski Well-Known Member

    Рег.:
    Авг 1, 2013
    Съобщения:
    2,119
    Харесвания:
    467
    Точки:
    83
    Да това ми попадна вчера като гуглих и го прегледах набързо, но не видях аджеба къде е еднпойнта на апито и как се вика. Има само структурата на рикуестите.

    Защото първо не става въпрос за опънкарт и второ ми трябва единствено сравнително актуална база с офисите.
     
  7. Blinky

    Blinky Owner

    Рег.:
    Апр 12, 2006
    Съобщения:
    22,983
    Харесвания:
    1,736
    Точки:
    113
    Пол:
    Мъж
    Професия:
    Dev
    Място:
    Sofia
    Аха, мислех, че ти трябва нещо за Opencart. Често казано не знам дали модула, който ми даде за пример, зарежда под каквато и да е форма офисите от самия него. Но не съм сигурен де. При разкостване, може да се разбере това. Поне ще знаеш как се викат, освен ако не са локнати по някакъв начин.
     
  8. Torbalan Trolski

    Torbalan Trolski Well-Known Member

    Рег.:
    Авг 1, 2013
    Съобщения:
    2,119
    Харесвания:
    467
    Точки:
    83
    Не съм имал време да го разгледам, но вариантите са общо взето два или ги дърпа с АПИ или се наливат в БД. При втория стои въпроса а актуализацията.

    За това питах, ако някой е в час да ми спести половин ден разкостване, че получавам обриви като ми се налага да чопля опънкарт код.
     
  9. Sky

    Sky Well-Known Member

    Рег.:
    Юли 29, 2012
    Съобщения:
    8,825
    Харесвания:
    651
    Точки:
    113
    Пол:
    Мъж
    Място:
    Стара Загора
    Аз съм направил да ги извлича от таблицата в сайта им.
    Като не си сигурен и не четеш внимателно защо пишеш?
    Аз имам дърварско решение и ме е срам да го споделя, взема всичко от една таблица в сайта им :D Това подобие на API тяхното го отписах.
     
  10. Sky

    Sky Well-Known Member

    Рег.:
    Юли 29, 2012
    Съобщения:
    8,825
    Харесвания:
    651
    Точки:
    113
    Пол:
    Мъж
    Място:
    Стара Загора
    Извличат се от сайта им, виж тогава модула им за Woo, поне ще се посмееш на абсурдите и коментарите в кода.
     
    Torbalan Trolski харесва това.
  11. Torbalan Trolski

    Torbalan Trolski Well-Known Member

    Рег.:
    Авг 1, 2013
    Съобщения:
    2,119
    Харесвания:
    467
    Точки:
    83
    А мерси. Точно това ме интересуваше.
     
  12. Sky

    Sky Well-Known Member

    Рег.:
    Юли 29, 2012
    Съобщения:
    8,825
    Харесвания:
    651
    Точки:
    113
    Пол:
    Мъж
    Място:
    Стара Загора
    От плъгина зза WOO - http://www.econt.com/2015/07/woocommerce-2/
    inc/class-mysql-econt.php
    тук се извличат и добавят в БД на ред 1113
     
    Blinky харесва това.
  13. imagination

    imagination Active Member

    Рег.:
    Юли 26, 2011
    Съобщения:
    212
    Харесвания:
    47
    Точки:
    28
    Пол:
    Мъж
    Да документацията еправена така, че да не ти стане ясно :) С малко опити се налучква. Мисля, че съществуваше и друга документация. Преди 2-3 години правих модул за Еконт с пълната му функционалност за къстъм сайт, че от там видях как става. Не, че в модула за ОК не се вижда, но трябва да се рови.
    Код:
    <?php
       $query = "<?xml version=\"1.0\" encoding=\"UTF-8\"?>
                   <request>
                       <client>
                           <username>demo</username>
                           <password>demo</password>
                       </client>
                       <request_type>offices</request_type>
                   </request>";
       $c = curl_init();
       curl_setopt($c, CURLOPT_URL, 'http://demo.econt.com/e-econt/xml_service_tool.php'); 
       curl_setopt($c, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1); 
       curl_setopt($c, CURLOPT_POST,1);
       curl_setopt($c, CURLOPT_POSTFIELDS, array('xml' => $query));         
       header("content-type: text/xml");
       $result = curl_exec($c);
       echo $result;
    ?>
    
    Сравних резултата на демото с реален акаунт - идентични са, или поне аз не намерих разлики.
    Поздрави.
     
    Sky харесва това.

Сподели страницата

  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies.
    Dismiss Notice