Article marketing

man0l

Member
Някой използва ли така наречения артикъл маркетинг?
Ако да, доколко имате ползи от него?
Аз не съм го използвал, ама съм на мнение че ако се използва трябва да се преразказват статиите, преди да се събмитват в артикъл директориите. Превеждах една статия, в която беше написано следното:
Пуснете статията първо във вашия сайт, за да може google да разбере че това е оригиналната статия, след което събмитвайте в артикъл директории
Как ще коментирате това? Има ли български артикъл директории?
 
Може въоще да я нямаш тази статия на блога / саита си, а и защо да я пускаш в първо гугъл ? вътре от статията си пускаш линкове към основния сайт то ще ясно за какво става на въпрос... като всички линкват натам

Български артикъл директории незнам но има няколко блога които дават да публикуваш статии при тях :)


Това ще го преместя в секцията за пр защота спада към това ;)
 
Sales-Copy - Articel Directory - Статия

Този вид маркетинг е много добър и полезен в две направления - трафик и линкове. Аз го използвам и мога да кажа че добрият артикъл води много облаги след себе си. От продажби, до качествени линкове от контент към теб. Ако се целиш в добри линкове, и не толкова таргетиран трафик - съмитването на артикъл в по дженерал категория ще донесе по добър линк. Примерно ако сайта ви е за Breast Enlargеment - то той попада в категория Women's Health, която е подкатегория на Hеаlth. Та ако излиза в главната категория, то лиnка е по-добър от този в подкатегорията му.

Това е нож с две остриета, защото трафика не е таргетиран до краен предел, но пък линка е по-добър. :) И за следващяит въпрос:
Пуснете статията първо във вашия сайт, за да може google да разбере че това е оригиналната статия, след което събмитвайте в артикъл директории - Articel Directory
Най-добре е да е различно всичко, но ако не може - еми да по-добре е google да види сайта ти с този контент преди да го видид на някой артикъл директория, и да го води за доблаж.

Най-добрата комбинация според мен е от инфо статия към Sales-Copy страница. Така ще се разбере дали даденият потребител е четец или просто е решил да си купи решение на проблема си, но му трябва малко инфо. Това го споделям от личен опит. Надявам се да ви е в помощ, а според вас зависи през колко Sales-Copy-та ще го прекарате за да направи заключителното действие.
 
Sales-Copy - Articel Directory - Статия

man0l каза:
какво е Sales-copy :)
Някъде по форума има много инфо за това какво предсталява Sales-copy и как това е най-голямото оръжие при продажбите:) Накратко това представлява текста на сайта ти, който продава. Там са всички козове на твоят онлайн бизнес, и така потребителите разбират за него и какво предлагаш. :wink: Но има много добри статии по въпроса във форума. След изчитането им ще си много адванс в писането му - гаранция. :)
 
Re: Sales-Copy - Articel Directory - Статия

Blinky каза:
man0l каза:
какво е Sales-copy :)
Някъде по форума има много инфо за това какво предсталява Sales-copy и как това е най-голямото оръжие при продажбите:) Накратко това представлява текста на сайта ти, който продава. Там са всички козове на твоят онлайн бизнес, и така потребителите разбират за него и какво предлагаш. :wink: Но има много добри статии по въпроса във форума. След изчитането им ще си много адванс в писането му - гаранция. :)
Сега като се сетя знам какво е Ad Copy и сам писал статия за по добро писане на ад копи. Мерси за инфото, ще се поинтересувам повече
 
Sales-Copy - Ad Copy - Sales Letter - Ad text

Еми то, на много менста съм го виждал да го пишат по различни начини, но всичко си е едно. Sales-Copy ; Ad Copy ; Sales Letter ; Ad text ....
Имаше един, в друг форум, който му викаше Sales-Text ... и много такива. Харесвам да става дума за това по форума, доста е важно като качество и какво казва на посетителите си. :wink:

Малко оффтопи, но се ядва. А по темата за Article Marketing-а, не никак лош метод за правене на продажби, в MN форума имаше един webmaster ( не се сешам за ник), но си правел продажбите от Article Marketing, просто си е налазил големите Article Directories и си плеска по 1-2 на седмица. Което му гарантирва и трафик, и от него си зависи и как ще си го конвертира, или казано иначе на какъв лендинг пейдж ще ги презими и след какво инфо. :)

А като се замисляш това, може и да се прави за 1-3 часа с писането, без разходи. Така че аз лично препоръчвам този вид маркетинг. Ако някой го ползва и има какво да сподели, ще се радвам да научиме нещо ново. :)
 
stancho1234 каза:
а ако събмитна една и съща статия в мн сайтове има ли нещо лошо и ако може да дадете най-добрите сайтове за събмит ще е мн хубаво :)
Няма лошо, то така си се прави една новина/статия по различни артикъл директории, така си е по добре, не може да се пише за всяка различна статия. То цял ден ще ти отнеме само за една статия.

Старай се да избереш по-големите артикъл директории, там трафика е добър и сумарно от всички големи такива, ще получиш не лоша цифра трафик (таргетиран).:) НЕ забравиай да си поставиш статията в най-подходящата категория, за да има максимален резултат от към трафик. Ако се целиш в линк - удриай най-голямата/високата категория за която се отнася статията ти.

А като казвам големи - виж тези с PR3,4,5,6 за съжаление не знам за някоя, която да е 7, но май няма. Тъй като много от статиите има поне по 2-3 изходящи линка. Това май си казава думата. :)
 
georgimateev каза:
абе да ти кажа Апостол като наспами половината форуми, в които влизам, не ми прави кой зане какво впечатление. Ама то неговото не е и много артикъл
Като статиите му нямат голяма стойност - прави маркетинг срещу себе си :roll:
 
Пиши за други!

Да, да пишеш за други (електронни издания) е страхотен, страховит рекламен похват. Публикувал съм статии в няколко е- списания едновременно (с линк към мой сайт, естествено) и те са ми носели по 600- 700 посещения на ден.

Но... Това не е лъжица за всяка уста. Трябва, разбира се, да можеш да пишеш. Или умело да преписваш от така наречения public domain.
 
Понякога когато чета апостолови лъжи се чудя да плача или да се смея...
 
article marketing беше много добър, но когато не го правеха много хора.Сега вече не е това което беше, но все още върши работа.

Все още наи-дабрия начин да вземете еднопосочни линкове е с pad-техники(говоря от безплатните варианти)
 

Горе