aukro затваря

тео

Well-Known Member
Получих току що :

Уважаеми потребители,

От самия старт на Aukro.bg през 2007 г., целта на Allegro Group България винаги е била да предложим на продавачи и купувачи едно популярно, удобно и сигурно място за онлайн сделки. През годините намерихме много лоялни партньори. Много купувачи направиха първата си покупка в Интернет именно в Aukro.bg, което ни прави много щастливи, че сме допринесли за развитието на електронната търговия в България.

Онлайн търговията се развива с много бързи темпове, и в новата реалност Aukro.bg вече не е най-подходящият формат за първоначалните си цели. Тъй като нашата философия е винаги да предлагаме най-доброто на пазара, се налага на направим сериозна промяна, като затворим Aukro.bg. Другите ни проекти, включително два нови (eMAG.bg и ShopCentrik.bg) ще заместят Aukro в усилията ни да предложим на интернет потребителите най-доброто потребителско изживяване при онлайн пазаруване, както и възможности да продават бързо и лесно.

eMAG.bg е нашият нов електронен магазин, предлагащ широка гама продукти от областта на компютрите, потребителската електроника и малките уреди за дома. Потребителите на Aukro.bg могат да ползват акаунтите си, за да пазаруват в eMAG.bg.

Fashiondays.bg е нашият онлайн клуб за пазаруване за всички фенове на модата. В него ще намерите маркови облекла, обувки, аксесоари и бижутерия с отстъпки от цените, достигащи до -70%.

Prodavalnik.com е най-големият сайт за малки обяви в България, с повече от 1 милион обяви в 13 категории. Това е място, където всеки може да продаде само с няколко клика, както и да намери артикули, които не се предлагат другаде.

За всички настоящи и бъдещи професионални онлайн търговци, предлагаме платформата за онлайн магазини ShopCentrik, която вече е утвърден лидер на чешкия пазар. Отворете собствен, или прехвърлете съществуващ онлайн магазин към ShopCentrik сега, за да получите отстъпка. Можете да тествате продукта безплатно.

От 05.03.2013 ще затворим възможността за нови регистрации в Aukro.bg. Ще имате достъп до съществуващите си акаунти си до 31.03.2013 г.

От 31.03.2013 ще бъдете пренасочвани към eMAG.bg. Междувременно можете да влезете в eMAG с Aukro акаунта си, и да прехвърлите данните.

В случай, че имате въпроси относно ползването на Aukro акаунта си за пазаруване в eMAG.bg, можете да получите повече информация на специалната ни страница. Не се колебайте да се свържете с нас, ако имате нужда от съдействие.

Бихме желали да благодарим на всички, които ни подкрепяха през последните 6 години. Надяваме се, че другите ни платформи напълно ще задоволят Вашите нужди и ще Ви осигурят най-доброто потребителско изживяване в България.

С уважение,
Екипът на Aukro.bg
 
Последно редактирано:
От: aukro затваря

Мдам и аз получих този имейл.
Аз като се появиха ги ползвах доста, докато не станаха платени и не въведоха глупавите правила да изпращаш стоката си до 7 дни, нещо което самите те не спазват на fashiondays.bg
 
  • Like
Реакции: CTAH
От: aukro затваря

То това беше предречено.... предначертано - жалко за проекта.
 
От: aukro затваря

голема работа..чак пък нова тема заради това..
какво като затварят - други ще се появи
 
От: aukro затваря

Не съм ги ползвал, но съм чувал хубави неща за платформата им. Безспорно другите им проекти изглеждат по-печеливши. Нормално е да насочат усилия към тях.
 
От: aukro затваря

Навремето сайта беше адски голям и не по малко използван от продавалник, въпреки, че не беше толкова рекламиран, заради бранда. После го развалиха, махнаха най-хубавите опции и го превърнаха по-скоро в онлайн магазин от колкото сайт за частни обяви. Не разбрах защо беше тази грешка.
 
От: aukro затваря

Жалко, заминават линкчетата за 30 % отстъпка за доставка :(

Ще ползваш отстъпката от продавалника. 20% е ама пак е нещо.

Относно Аукро жалко, защото до колкото знам е единствената подобна платформа в бг (или поне известна на повечето хора), но се очакваше. Сайтът беше оставен на самотек. Никаква активност на админите във форума, никакви подобрения, а напротив - махане на аукционите, оставяне само на маркови стоки, такси, ненаказване на търговци, които наводняваха сайта със стоки, които не притежават, а поръчват от чужбина (главно Англия) и т.н.

Не знам законите и броя на аудиторията дали ще го позволят, но аз се надявам скоро време да се появи някакъв читав еквивалент на Ebay в България. Нещо, което Аукро наподобяваше в началото си.
 
От: От: aukro затваря

Аз 20 % си имам от Еконт. 30% си бяха супер :) ще трябва да се преоринтираме към аукцион.бг
 
От: aukro затваря

За мен - много зле реализирана платформа, а на всичкото отгоре при възникване на казус ми говореха сякаш са хванали ония за чепа. Ако въобще имаше отговор...

Бяха ме сложили половин година на главната страница по тяхно желание:

1. Много зле от към продажби.
2. Да не даде Господ някой да не си вземе стоката от куриера или да я върне. Отбележиш ли неуспешна продажба сигурно лично Еркюл Поаро поемаше случая(търговеца по презюмпция е лъжец и измамник, а клиентите не са кретени които поръчват без да прочетат единственото изречение в описанието написано с ГОЛЕМИ БУКВИ).
3. Много права за клиентите (дори да не са прави), за търговците само правила.

Виж накрая на месеца да взимат парите нямаха грешка.

В един момент просто му писва на човек да се разправя вместо да продава в сайта им...
 
От: aukro затваря

Много ни е малък пазара за амбициозните предприемачи :)
А и затварят тъкмо като нещата започват да се раздвижват ... странно поне за мен
 
От: aukro затваря

Тези проекти преди време си бяха обречени на фалит още в самото начало
Дано са си направили правилните изводи
 
От: aukro затваря

И аз съм на мнение, че Аукро точно, когато достигнаха своя пик чрез търговете решиха да ги премахнат. Аз съм печелил стойностни неща за по 1-2 лева на търг - имаше си и рейтинг и всичко. Един своеобразен Ebay на местно ниво. Но изведнъж решиха да вкарат някакви закони от други географски ширини и приключиха курса. Почнаха да искат комисионни за продажби, което накара търговците да прескачат финализиране на сделката и по този начин се лишаваха и от поставянето на оценки. И тогава явно са решили да прибягнат до другата крайност - Продавалник, където е пълна слободия, но цъкат яко от смс-ите (4.80 за 5 дена на главна страница - сложиха капака на mobile).
 

Горе