Baidu ще отваря нов офис в Южен Китай.

Blinky

Owner
baidu.jpg

Baidu Inc заяви в понеделник, че първата копка на нова сграда в южния град Шенжен е направена, което ще допренесе за своите мобилни интернет изследвания и развития на офисите в южен Китай и международните централата.

"Мобиления интернет и интернационализация са бъдещето, важно и водещо за разширяването на Baidu," Робин Ли, главен изпълнителен директор на Baidu, се казва в изявлението.

Миналата година, Baidu стартира своята "Yi" мобилна операционна платформа в с партньорство с Dell, като ще предложат смартфони, базиран на системата.

Сградата ще бъде завършена до 2015 година.

Ако някой не запознат Baidu е №5 в алекса, като най популярен сайт в световен мащаб: http://www.alexa.com/topsites

Това се дължи предимно и изцяло, защото потребителите са му предимно от Китай - най-многобройната по население държава в света. С тези тенденции на развитие, търсачката стремглаво се отправила към по горни позиции.

Ако някой разбора езика и има някаква представа от тази търсачка може да драсне едно постче. Един приятел има сайт, който му се раква там на много добри позиции, но не може да се възползва от трафика поради 2 основни причини - продуктите му не са за този пазар и реално търсенията са на английски, което не било много, но за сметка на това били таргетирани.
 
От: Baidu ще отваря нов офис в Южен Китай.

Едно разсъждение :)
Защо не са направили различни езикови версии, този сайт има достатъчно възможности да предложи услуги алтернативни на гугъл за цял свят. Това определено би могло да му даде много възможности. А ако го направи дали ще изпревари Гугъл (мисля, че лесно ще се наложи в Азия а там е повече от половината от населението на планетата)
 

Горе