Bitcoin / Биткойн

Затова те попитах в кое крипто да инвестираме. Ти следиш борсите и тенденциите, не аз.

Мне, попита ме какво ще е вървежно в следващите няколко месеца и ти казах, че нямам идея. Период от няколко месеца не е инвестиране, а краткосрочен трейд. Не мога да ти дам мнение по въпроса.

Много пъти вече съм писал какво имам: ADA и QBIT.
- Стейквам в ADA и ми е дългосрочно. Вкарал съм около $10к до тук и ми държи около скромните 4%-5% APY.
- QBIT ми е YOLO, но пак е дългосрочно със стейкване. Около $1.6к.

За мен е задължително да имам поне 5-10% крипто в портфолиото си, но всеки сам да преценява за себе си какво точно и колко.

Нямам намерение да продавам 5-10г. не няколко месеца или няколко години и не карам никой да ги купува.

Ще напиша повече за DeFi и yield farming на сайта си ако направя някаква позиция.
 
Нямам намерение да продавам 5-10г. не няколко месеца или няколко години
Само Биткойн си запази цената в тоя времеви интервал. Eterium експлодира 2018 г. за пръв път, после яко насир... после ново поколение тревопасни риби, и гледам графиката днес много прилича на предния гръм на балона.
п.с. Останалите алткойнчета направо за резил станаха, любимо ми е да захапя запалянковците на кучия койн, дето точно миналата година ми разправяха че не разбирам.
 
Последно редактирано:

Естествено, всичко си върви по релси и даже е скучно да се наблюдава. След като обучиха народа на цифрово, накрая (който не е далеч) ще остане само регулирано и програмируемо CBDC от ЦБ, без кеш. То се издига заедно с падението (засега за оптимистите: "евентуалното падение") на криптотата:
 
  • Like
Реакции: Ivo_

Да внимавате биткоин милионерите хаахха

"be your own bank" - seems fun - напомня ми на австриеца, дето му бяха направили 40 дупки по тялото с бормашина, за да си даде ключовете. После диреше съдействие от органите на реда, да му въстановяват wallet-а.
 
"be your own bank" - seems fun - напомня ми на австриеца, дето му бяха направили 40 дупки по тялото с бормашина, за да си даде ключовете. После диреше съдействие от органите на реда, да му въстановяват wallet-а.
Всъщност от този случай ще се окаже нещо друго.. обещали са на някой че няма загуби пари и когато пазара удари дъното последните дни някой е влезнал вътре и парите ги няма сега.. :) Тука има гнила схемичка какво ще се окаже да видим..

 
Нищо чудно, в криптото са замесени винаги най-големите измамници, и най-големите дебили и нищожества. Като нщо да е обещавал разни returns от рода на 20-50 процента, щото крипто идиотите с разум на АМЕБА, си мислят, че парите никнат от нищото, в техния случай - идват от новите муцуни - ако няма нов flow на пари - лошо.

Ей ти от вчера, тоя педер, тъкмо излезе от затвора, вече валути прави.

img]
1cd33ad4797b4612c6be2c6023fd2f7d.png





 
Нищо чудно, в криптото са замесени винаги най-големите измамници, и най-големите дебили и нищожества.
Абсолютно!

Официални крипто портфейли, където можете да превеждате пари на армията на Украйна
Пресцентър на министерството 4 март 2022 г.
Портфейл на Резервния фонд за криптовалута на Украйна, създаден от украинската борса за криптовалути KUNA:
BTC, ETH, USDT
Официален портфейл Polkadot: DOT
Проект Everstake от Помощ за Украйна: SOL
Портфейл DOGE

53 милиона долара в криптовалути бяха събрани в подкрепа на Украйна
Пресцентър на министерството
4 март 2022 г
"От началото на атаката на Русия срещу Украйна световната крипто общност активно подкрепя страната ни с дарения на криптовалути. Към 3 март 2022 г. повече от 53 милиона долара са събрани в криптовалути.

Според изследователската фирма Crystal Blockchain това е най-големият обем криптовалути в историята. По-специално, това беше улеснено от бързото създаване от нашето правителство на официални крипто портфейли за прехвърляне на средства.

По-голямата част от средствата бяха насочени за подкрепа на украинската армия, а останалите - за хуманитарни инициативи и обща подкрепа на страната ни.
WOqDJd6khQ0lxvKHosZXXyClJzqM9GeRCibC5RmIFSYAV0YEa1SC7hpcNADsiy3QFs4VWBUBVu5Bj8UoKYZiSeCMv4e2UqHk6eC1NZhV1fl-thRXtJZaieUq_wBMwYN8jP2ugYsO

Официални криптовалути в подкрепа на Украйна: Bitcoin, Ethereum, Tether, Polkadot, Dogecoin

Глобалната крипто общност е събрала почти 55 милиона долара за Украйна
Пресцентър на министерството
3 март 2022 г.

Стартира официален сайт за събиране на криптовалута в подкрепа на Украйна
Пресцентър на министерството
14 март 2022 г
Министерството, заедно с блокчейн компанията Everstake и борсата за криптовалути FTX, стартира официалния уебсайт Aid For Ukraine за набиране на средства в подкрепа на Въоръжените сили на Украйна и програмите за хуманитарна помощ.
...
„Днес криптовалутите са мощен инструмент за набиране на средства за подкрепа на украинската армия. Криптотехнологиите също помагат за повишаване на осведомеността за руската инвазия в Украйна сред световната технологична общност. Важно е международната подкрепа на нашите защитници да продължава да расте. По-специално, тази цел ще бъде активно насърчавана от благотворителната инициатива „Помощ за Украйна“, която стартирахме заедно с блокчейн компанията Everstake “ , каза заместник-министърът на цифровата трансформация за ИТ развитие Александър Борняков.

Технологичното изпълнение на инициативата Aid For Ukraine се осигурява от блокчейн компанията Everstake и борсата за криптовалути FTX, която конвертира събраните средства в криптовалути в щатски долари.

Свободата винаги е била в сърцето на крипто общността. Това е същата основна ценност, за която в момента се бори Украйна. От началото на войната световната крипто общност активно подкрепя Украйна. Като част от тази голяма общност и като украинска компания, ние от Everstake чувстваме нуждата да помогнем на всеки, на когото можем. Ето защо се появи инициативата за криптофрейзинг „Помощ за Украйна“ с подкрепата на Министерството на финансите “, каза Сергей Васильчук , главен изпълнителен директор на блокчейн компанията Everstake .

От днес официалните портфейли на Министерството на цифровата трансформация са получили 52 милиона долара в криптовалути.
(- Обобщено, до днес 14-и март Украйна е получила: 55 млн. на 3-ти март; на 4-ти март вече са 53 млн., а на 14-и март са 52 млн. -)

Украйна легализира крипто сектора - президентът подписа профилен закон

Пресцентър на министерството
16 март 2022 г.

Днес президентът на Украйна Владимир Зеленски подписа Закона на Украйна „За виртуалните активи“, който беше приет от Върховната Рада на Украйна на 17 февруари.

Създава условия за стартиране на легален пазар за виртуални активи в Украйна
. Новият пазар ще се регулира от Националната комисия по ценните книжа и фондовия пазар.

Подписан закон:

  • определя правния статут, класификацията и собствеността на виртуални активи;
  • определя пазарни регулатори - Националната банка на Украйна и Националната комисия по ценни книжа и фондовия пазар;
  • създава условия за по-нататъшно формиране на правното поле на пазара на виртуални активи;
  • определя списъка на доставчиците на виртуални активи и условията за тяхната регистрация;
  • предвижда прилагане на мерки за финансов мониторинг в областта на виртуалните активи.
Националната комисия по ценните книжа и фондовия пазар ще:

  • да формира и провежда държавна политика в областта на виртуалните активи;
  • определя реда на оборот на виртуални активи;
  • издаване на разрешения на доставчици на услуги за виртуални активи;
  • да регулира, контролира и финансово наблюдава тази област.
До момента Минцифра развива правното поле в тази област. Заедно с представители на индустрията разработихме профилен закон. В момента Министерството на финансите също работи активно за изменение на Данъчния и Гражданския кодекс на Украйна, за да стартира напълно пазара на виртуални активи.

Подписаният закон влиза в сила от датата на влизане в сила на Закона на Украйна за изменение и допълнение на Данъчния кодекс на Украйна относно особеностите на данъчното облагане на сделки с виртуални активи.

Подписването на този закон от президента е друга важна стъпка към извеждането на крипто сектора от сянка и стартирането на легален пазар за виртуални активи в Украйна.
Нищо чудно, в криптото са замесени винаги най-големите измамници, и най-големите дебили и нищожества.
 
Последно редактирано:

Бая хора са се забъркали в някакви каши майче.. какво ще се окаже накрая да видим.. дали става въпрос за Любовен триъгълник или загубени пари на криптопазара.. Или трябва да хакнат някакви сайтове хахаах Може да работят върху проект Parliament COIN INU haah
 
Бая хора са се забъркали в някакви каши майче.. какво ще се окаже накрая да видим.. дали става въпрос за Любовен триъгълник или загубени пари на криптопазара..
Е то пише само IT специалист. Кой не е IT специалист в днешно време :)

Ванчо, набълбука ли се с койни? Айде, че предричам ръста да започне всеки момент :love:
 
Е то пише само IT специалист. Кой не е IT специалист в днешно време
Ти примерно.
:)

Ванчо, набълбука ли се с койни? Айде, че предричам ръста да започне всеки момент

:love:
Хихи, по-добре да си инвестирам парите по коври и бело, отколкото да ги профукам за крипто.
Графиката на Луна е просто брутална. Падна като дядовия.
 
Хихи, по-добре да си инвестирам парите по коври и бело, отколкото да ги профукам за крипто.
А, и какво, инвестира ли ги в коври и бело?

Графиката на Луна е просто брутална. Падна като дядовия.
Чудесно. Остава да паднат още около 19625 графики за да се успокоиш :hankey:
 
А, и какво, инвестира ли ги в коври и бело?
Не.
Чудесно. Остава да паднат още около 19625 графики за да се успокоиш :hankey:
Те всички вървят наедно с бай хойна. Вкл. някои уж стабилни койни. Рибоците се наплашиха като думна къв беше оня Тера стейбъл ли кво там.
 
Добре де, казваш "по-добре да инвестирам в...". Ако е по-добре да инвестираш в каквото си казал, че направи го. Голям човек си, трябва да стоиш зад думите си.

Те всички вървят наедно с бай хойна. Вкл. някои уж стабилни койни. Рибоците се наплашиха като думна къв беше оня Тера стейбъл ли кво там.
Одеве гледах едно видео от преди седмица, в което се говори за 7 поредни червени седмици в сток маркета:
Даже първоначално като видях тъмбнейла, реших че това е графиката на BTC. В случая бих се съгласил с любимата на @metaverse корелация като причина за спада при BTC. Това с Тера/Луна продължавам да твърдя, че не играе роля в падането на BTC.

Между другото в момента сток маркета изглеждат така:
1653751244061.png
Каква приятна зелена седмица :) Малко закъснява корелацията на BTC, но нищо. Тъкмо имаш още малко време да кандърдисаш да се набълбукаш с койни :)
 
Тъкмо имаш още малко време да кандърдисаш да се набълбукаш с койни

:)
Да не се обиждаме, надявам се не ми се сърдиш като ти казвам, че нямаш хабер от ИТ.
Добре де, казваш "по-добре да инвестирам в...". Ако е по-добре да инвестираш в каквото си казал, че направи го. Голям човек си, трябва да стоиш зад думите си.
В момента инвестирам пари в друго, и време в образование. Тия истинските програмисти инвестираха в наивността ви, и шепа народ направиха най-голямата и безполезна пирамида в историята. Такива като тебе се връзват, и нормално, 99% от народа няма хабер какво седи зад крипто "валутите".
Конкретно бай ви Хойн не отговаря и на едно от заявленията, дето бичи. Ако кодерите си наумят могат да го направят и инфлационен, да лъсне и последната лъжа.
 

Горе