[Case Study] Да класираме чисто нов уеб сайт на топ позиция

EASYSURVIVOR

Well-Known Member
Здравейте,

не съм много добър май в описанията , но ще се опитам да обясна и да проследим заедно какво ще се случва с уеб сайт на около 1 месец.
registriran.png

Целта и идеята е да класираме сайта в хазартната ниша на топ позиция, така че дневно да получим поне по 1000 посещения от гугъл.

Ще имаме ключови думи които са доста трудни за класиране, но и такива които ще се лесни.
Всъщност тук изцяло процедурата ще е със повече спам линкове. Ще се опитам да брандирам домейна. Идеята е да видя какво ще се случи когато имам индексирани 5000 беклинка от уникални домейна, дали изобщо ще успея да достигна до там и какъв резултат ще даде това нещо. Конкуренцията е огромна в нишата, като почти всички сайтове използват или PBN или guest постове в сайтове като 24chasa, trud, novini, news и в почти всички медии в онлайн пространството.

Какво ще кажете за съотношението на ключовите думи, който сте използвали?

Ще използвам 3 различни ключови думички.

Марка (име на уебсайт)
Точно ключова думичка - money keyword
Click here

chart.png

Какви статийки има в уеб сайта?

За момента имаме около 4 статийки с над 2 000 думички и 3 статийки с по около 1000 думички. В продължение на месец всеки ден ще се добавя поне по 1 статийка между 1000 и 2000 думички, като може и да станат повече статийки и повече думички. Да не забравя да спомена, че има една статия и на английски език, като ще се добавят и за там. Понеже ще се брандира домейна, мисля че е възможно да има леко класиране и там ако се получат нещата.

Как ще се индексират беклинковете?

Вярно е че повечето спам линкове ако ги оставиш няма да се индексират изобщо, но за целта ще използвам собствен метод за бързото им индексиране в търсачката, като това може да помогне това да стане VIRAL сайта.

Къде се класира уеб сайта сега?

Сайтът е на 1 месец, но по едната ключова дума която използвахме в една статийка се намира на втора страница, но си денси между 2 и 5 страница, като очакваме да се закотви на 11-12 място за сега. За момента имаме по 1-2 клика на ден.

Ето как изглежда в момента за нас сърч конзолата:
search keywords.png

Има ли някакви беклинкове сега?

Да сайта има беклинкове които съм трупал за този месец.. около 50 contextual линка, и 100 друг тип линкове. Всичките са индексирани в сърч конзолата на гугъл.

search console links.png


Стартирам проекта днес , като очаквам и вашите мнения и идеи , какво друго мога да направя. Няма да използвам само спам линкове, ще създам и profile backlinks, както и web 2.0 от social networks. Откъдето можем да набавим линкове, от там ще вземем, като цяло. Дано да постигнем желаните линкове за около месец , месец и половина, макар че тук поставям срок 3 месеца.


$$$$$ Нека направим пари или да се откажем от google $$$$$

# ден първи 27.09.2019
  • Добавих нова страница 800 думички.
  • Имах малко беклинкове, пуснах ги да се индекси рат, около 200 броя, надявам се поне 50 броя да са индексирани до 24 часа.
  • Утре ще напиша нова статия и ще пусна GSA да поработи малко.
# ден втори 28.09.2019
  • Добавих нов букмейкър - статийка с 2500 думички. Пуснах да се индексира в гугъл.
  • GSA поработи малко днес , малко наливах контекстуал линкове.. ето резултата:
    • GSA BLAST 1.png
    • Ето какво получих:
      • CHART 1.pngCHART 2.png
=> Сега според плана ми следва да пусна тези линкове да се индексират по-бързичко в гугъл, ако не ги пусна може изобщо да не захапе. Така че ще се действа, смятам по пусна 100-150 линка на ден. Надявам се накрая поне едни 300 индексирани да получа. Проверявах няколко ръчно и не изглеждат много спам домейни, може и да излезе нещо читаво. Използвах 30 статии на български по събмита. Така че линковете са с релевантно съдържание.
Продължаваме тежката работа.

# ден трети 29.09.2019
  • Написах 2 статийки. Едната е 1500 думички, другата е 1000 думички. Индексирани са в гугъл вече.
  • От т.н. беклинкове пуснах около 70 броя да се индексират. Продължаваме утре с нови 70.
  • Утре ще напишем още 2 статийки с 1000+ думички. И няма да е лошо да набавим малко Profile линкове от HIGH DA сайтове.
# ден четвърти 30.09.2019
  • Нова статия с 1500 думички. Изпратени са нови линкове за индексиране. Сега е 00:30 , през деня ще правя още неща.
  • Току що изпратих нова порция беклинкове за индексиране в гугъл. Писах и една статийка 1000+
# ден пети 01.10.2019
  • Добавих Social Share buttons
  • Добавих това нещо за GDPR/COOKIE LAW макар че аз не приемам регистрации и не държа някакви лични данни, но както и да е всички сайтове имат и викам може и да е от полза.
  • Проверката ми показа че от 210 изпратени за индексиране линка , 95 са индексирани в гугъл. Уникални домейни. Google в момента си мисли че сайтът ми набира популярност всеки ден.. :D
# ден шести 02.10.2019
  • Нова статийка около 1300 думички..==>> Веднага след като се индексира в гугъл заех 1-ва позиция по оптимизираната ключова думичка. Може да не носи трафик, но пък ще има някакъв авторитет пред гугъл :)
  • Още една статийка 850 думички
  • изпратени са нови линкове за индексиране..
  • Наблюдавам че написаните нови статийки заемат места между 8 и 15 място.. да вярно е не са много търсени думички , но все пак е добре да се започне от 1-2 страница вместо от 8 страница примерно..
 
Последно редактирано:
записвам се ще ми е интересно какво ще се случи с гса :) аз тествах към вътрешна страница и след 3 месеца бан, е само на страницата но изадах бан... така че внимавай по добре към вътрешни страици тествай
 
[*] - свещичка.

Да работиш с GSA директно върху основния сайт без да имаш солиден опит с програмата е чисто самоубийство. Толкова много линкове за кратко време, които не са authority със сигурност ще активират алгоритъма на Гугъл. А и да не говорим, че се иска релевантност.

За да се класираш в gambling нишата е нужно да си цар на black hat seo.

По-добре да знаеш отсега с какво се занимаваш за да не се разочароваш. Гледай на това като на урок.
 
[*] - свещичка.

Да работиш с GSA директно върху основния сайт без да имаш солиден опит с програмата е чисто самоубийство. Толкова много линкове за кратко време, които не са authority със сигурност ще активират алгоритъма на Гугъл. А и да не говорим, че се иска релевантност.

За да се класираш в gambling нишата е нужно да си цар на black hat seo.

По-добре да знаеш отсега с какво се занимаваш за да не се разочароваш. Гледай на това като на урок.
Да точно като урок е това. Разбира се че домейнът е купен за тази цел изцяло. Изобщо не е Money Site. Просто трябва да се тества и време беше да се захвана. Нали без опит няма как да се учиш. Изобщно не очаквам кой знай какво.. Но пък дори за 10 дена да се класирам по ключова дума примерно като betfair , това ще е много добре.
 
И
[*] - свещичка.

Да работиш с GSA директно върху основния сайт без да имаш солиден опит с програмата е чисто самоубийство. Толкова много линкове за кратко време, които не са authority със сигурност ще активират алгоритъма на Гугъл. А и да не говорим, че се иска релевантност.

За да се класираш в gambling нишата е нужно да си цар на black hat seo.

По-добре да знаеш отсега с какво се занимаваш за да не се разочароваш. Гледай на това като на урок.
Търся цар на Black hat за общ проект.
 
Ако сайта е на англиски, има един трик, чрез който можеш да вземеш релевантни линкове още от самото начало. Търсиш нови директории, нови имам предвид, такива които са субмитнати в най-големия сайт за директории за сайтове, там гледаш ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ, и търсиш категорията, да е релевантна за сайта ти. Повечето такива директории, дори и да са нови, стъпват върху стари домейни. Този трик още работи, одобряват бързо, понеже и директорийките са нови и админите ги следят..

Ако е на български... обичайния субмит по бг директории. Може да разнообразиш с няколко блога, български, където може да се публикува линк, разбира се ако е адекватен коментара.
 
Сега прочетох по-детайлно. Значи с ГСА и разните подобни - bookmarking demon и т.н.. хубави линкове няма да закачиш. Всичките такива домейни с подобни социал буукмарк сайтове, имат около 20000 изходящи, спам ранка и е голям. По-добре да наливаш такива линкове през 'прокси' сайтове / сателити, с идеята да не наливаш директно лошите линкове към главния домейн, а към разни бушони, които пък линкват главния сайт, дали сега или след време, въпрос на преценка. DA няма да може да градиш по този начин.

Ако все пак ще действаш така : правиш една или повече статии, които са много адекватни, и ги публикуваш във възможно най-добрата директория за статии, която е релевантна. В заглавието да се споменава ключовата ти дума, в първият параграф да се линква директно анкор текст към хоум пейджа ти пак със същата дума, после същата дума да е в стронг таг 2-3 пъти ( само нея, не слагай разни параграфи в стронг таг). Като одобрят дадената статия -- маса спам линкове върху урл-а на статията, която се намира в авторитетния сайт. Такива схеми най-често се правят върху лонг тейл фразички, от порядъка на "HOW TO + KEYWORD" , "BEST BLABLA + KEYWORD" , и т.н.. Гонят се релевантните резултати на главната дума.

И разбира се, с идеята, че в сандбокса се ходи лесно с тея схеми, линкwheels не е трудно да се разпознаят от гугъл, особено ако говорим за нов домейн с малко съдържание и наливане всеки ден на low quality links директно върху домейна, без някакво 'прокси'.


Навремето съм си правил същите експерименти със scrapebox + article marketing robot + xRumer + soial bookmarking demon. Трябва много адекватно да направиш linkwheel-a, само че аз ги правех тея схеми с 5-6 домейна, с идеята все по-лоши линкове като качество да отиват във друг домейн. scrapebox-a колкото и невероятно да звучи се справяше най-добре в ранкването на различни фрази около думата, като линковете водеха към релевантна дума към 2nd tier website. И нито един от домейните не линкваше нищо в първия месец, пак с идеята гугъл да не засече някакъв linkwheel. Та така може да си позволиш да блъскаш ужасно много линкове от порядъка на 50 60 000 на ден , от които live на момента са около 7000. След време 2 от домейните изгоряха, разбираемо защо, но беше след 2-3 месеца, като единият беше на 3та страница по същата дума като главния сайт. Главния сайт по някое време спрях да му правя тея схеми и почнах да му събирам адекватни линкове от гест блогинг, и от разни релевантни директории, сайтове. Понеже имах не един домейн, можех да си позволя да правя 3way link building - тоест някой подобен сайт да се разберем той да линкне главния ми сайт, а пък аз да го линкна в 2 от домейните ми, но не и от главния сайт. Сайта държеше топ 7 към 6-7 месеца. Беше за един продукт от cashburners.


пс: и в главния сайт линкни някой авторитетен сайт като wikipedia.
 
Последно редактирано:
Сега прочетох по-детайлно. Значи с ГСА и разните подобни - bookmarking demon и т.н.. хубави линкове няма да закачиш. Всичките такива домейни с подобни социал буукмарк сайтове, имат около 20000 изходящи, спам ранка и е голям. По-добре да наливаш такива линкове през 'прокси' сайтове / сателити, с идеята да не наливаш директно лошите линкове към главния домейн, а към разни бушони, които пък линкват главния сайт, дали сега или след време, въпрос на преценка. DA няма да може да градиш по този начин.

Ако все пак ще действаш така : правиш една или повече статии, които са много адекватни, и ги публикуваш във възможно най-добрата директория за статии, която е релевантна. В заглавието да се споменава ключовата ти дума, в първият параграф да се линква директно анкор текст към хоум пейджа ти пак със същата дума, после същата дума да е в стронг таг 2-3 пъти ( само нея, не слагай разни параграфи в стронг таг). Като одобрят дадената статия -- маса спам линкове върху урл-а на статията, която се намира в авторитетния сайт. Такива схеми най-често се правят върху лонг тейл фразички, от порядъка на "HOW TO + KEYWORD" , "BEST BLABLA + KEYWORD" , и т.н.. Гонят се релевантните резултати на главната дума.

И разбира се, с идеята, че в сандбокса се ходи лесно с тея схеми, линкwheels не е трудно да се разпознаят от гугъл, особено ако говорим за нов домейн с малко съдържание и наливане всеки ден на low quality links директно върху домейна, без някакво 'прокси'.


Навремето съм си правил същите експерименти със scrapebox + article marketing robot + xRumer + soial bookmarking demon. Трябва много адекватно да направиш linkwheel-a, само че аз ги правех тея схеми с 5-6 домейна, с идеята все по-лоши линкове като качество да отиват във друг домейн. scrapebox-a колкото и невероятно да звучи се справяше най-добре в ранкването на различни фрази около думата, като линковете водеха към релевантна дума към 2nd tier website. И нито един от домейните не линкваше нищо в първия месец, пак с идеята гугъл да не засече някакъв linkwheel. Та така може да си позволиш да блъскаш ужасно много линкове от порядъка на 50 60 000 на ден , от които live на момента са около 7000. След време 2 от домейните изгоряха, разбираемо защо, но беше след 2-3 месеца, като единият беше на 3та страница по същата дума като главния сайт. Главния сайт по някое време спрях да му правя тея схеми и почнах да му събирам адекватни линкове от гест блогинг, и от разни релевантни директории, сайтове. Понеже имах не един домейн, можех да си позволя да правя 3way link building - тоест някой подобен сайт да се разберем той да линкне главния ми сайт, а пък аз да го линкна в 2 от домейните ми, но не и от главния сайт. Сайта държеше топ 7 към 6-7 месеца. Беше за един продукт от cashburners.


пс: и в главния сайт линкни някой авторитетен сайт като wikipedia.


Значи от главния сайт и от всички страници и статийки които пускам линквам сайтове като Wikipedai. Да използвам точно същата схема която обясняваш , имам 30 статии написани като се събмитват по разни директории и навсякъде където може да се поства контент.. в Заглавието се използва ключовата дума , точно както си описал така че уж ще се води релевантно съдържание.. отделно разбира се освен тези сайтове в момента ще се наливат линкове => https://www.blackhatworld.com/seo/500-free-backlink-building-list.1125101/

Примерно ще се набиват и такива линкове.. УЖ са ДА и ще имам по реален линк профил, разбира се ще минавам и БГ директории и сайтове за обяви абе като цяло навсякъде където може да се вземат по некой, линк само съм забранил порно сайтовете.. Просто идеята е нали да се брандира домейна, и затова трупам само такъв анхор.. Нали целта е да достигнем 5000 линка от уникален домейн ако успея да стигне преди да ме баннат искам да видя толкова много линкове какъв резултат ще носят.. Аз ако съм на топ цели 6 месеца, целия форум да е яде и пие от мен една седмица :Д

П.С. в блек хет-а имаше някви опити да се използват url shorteners и да се наливат линкове към тях.. може да опитам същата схема така поне малко може би ще облекча спам линковете.. Днешно време е трудно да се индексират линковете в гугъл мисля че от там идва проблема и с класиранията :)

P.S. междудругото в момента ключовата дума която бластнах преди време и за която е писана статийката на Homepage се намира на 8-ма позиция , само че е на втора страница, първа страница има само 7 резултата. преди 2 дена беше на 5 страница ..
 
Последно редактирано:
Здравейте,
едно въпросче от мен Как да накарам Гошо да индексира (реиндексира) по-бързо даден сайт че с момента като го гледам по 2-3 странички на ден и ... ми призрява а има да обхожда 5к урл-та.
 
Здравейте,
едно въпросче от мен Как да накарам Гошо да индексира (реиндексира) по-бързо даден сайт че с момента като го гледам по 2-3 странички на ден и ... ми призрява а има да обхожда 5к урл-та.
АКо ти е собствен сайт, през Search Console става за секунди.
 

Горе