Chrome + Windows 10 нов malware минава като легален апп

coolice

Owner
Таргетира да краде пароли и крипто

Crooks behind a newly identified malware campaign are targeting Windows 10 with malware that can infect systems via a technique that cleverly bypasses Windows cybersecurity protections called User Account Control (UAC).

Researchers from Rapid7 recently identified the campaign and warn the goal of the attackers is to extricate sensitive data and steal cryptocurrency from the targeted infected PC.


Ако хром енджина е засегнат уязвими са не само хром ами Chormium, Microsoft Edge, Brave, Opera, Vivaldy, Braver които ползва хром енджина.... и към които повечето хора биха се насочили като алтернатива

Бих ви посъветвал да пробвате Firefox ще останете учудени колко добре работи с памента (а и firefox в момента е единствения по масов браузър който ползва различен енджин (и сафари на епълите )
 
Наскоро видях какво чудо е FF for Developers, не е никак зле. Много полезен за фронт-ендъри. Но като цяло и аз съм малко скептичен към хром, както никога не съм имал поща в АВБ. :) Причината е, че първо е директно от кухнята на бате Гугъл, второ товари за страх спрямо другите и трето - така и не му свикнах на това чудо. А съм бил с кви ли не - от Опера до Нетскейп, веднъж и Тор се опитах, ама не ме накефи, и лисицата си ми остана топ фаворит. Знам, че всичко тук, или едно 90% са с хром, черна тема. :)
 
А някога опера не беше базиран на crhomium и беше страхотен браузър. Аз все още ползвам Опера, по-конкретно GX версията заради опциите да я "ограничавам" от към ресурси. Обаче си е проблемен. Въпреки това все още е работи доста добре. Но е по-добре от Chromeбъг
Между другото, ако Edge не беше преминал към chromium все още щях да го позлвам, не знам от към защита как беше, но беше супер лекичък и достатъчно удобен, съжалявам че го ъпгрейднах с новия crhomium based глупизъм. Мъча се да минавам пак на лисицата но мигрирането е пълен ужас от опера към лисицата

Лисицата ми беше първият браузър фаворит едно време, но после стана много проблемен и го смених, гледам в последните 2 години страшно много се е "очовечил" и вече работи много леко. Но до преди това в продължение на 7-8 години беше се превърнал от топ браузър в пълен ужас. Радвам се че това се е променило.
 
Лисицата Дев едишън има таск менижър да гледаш кои таб харчи рам и цпу

с 20 таба около 350 мб https://www.mozilla.org/en-US/firefox/developer/

Знам е е относително с хром като работех с 4 прозореца по 20 таба (каквото работя за деня не го затварям) от време на време стигах суапа а имах 24 гб рам на стария лаптоп
 
Мозилата има само едно предимство - в дев тула показва евентите
1636025378076.png
 
Мозилата има само едно предимство - в дев тула показва евентите
Виж файлът 22147
Винаги съм го харесвал този браузър. Дори се чудех как успя Хрома да стане масов. И не говоря само за дев часта, което на мен ми е основно, особедно за фронт-енд. И много рядко ми е крашил, докато хрома често му се случва. Отделно пас мениджъра на ФФ изглежда по-добре и подредено. ;)
 

Горе